Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha még ma szakítana veled a párod, mennyi idő múlva kezdenél el új párt keresni?
Utolsó, ne légy biztos benne, hogy igazad van! Én a fősulin nagyon-nagyon meglepődtem a nyelvművelés óránkon, amikor az oktató arról kezdett beszélni, hogyan helyes pl. az idegen eredetű szavak helyesírása.
file, scanner és társai
Addig meg voltam róla győződve, hogy mindezt nagyon gáz úgy írni, hogy fájl és szkenner.
Ő azt mondta, abban a pillanatban, ha elterjed egy idegen szó fonetikus írásmódja a magyarban, onnan kezdve úgy is helyes. Nem ül össze a Magyar Tudományos Akadémia és nem fog döntést hozni arról, hogy 2019.06.08-tól helyes azt írni, hogy szkenner...Egyszerűen onnan kezdve, hogy elkezdik általánosan úgy írni, helyes. Nekem ez furcsa kicsit, de ha emellett a logika mellett haladok, akkor a párkeresés kifejezésben nincsen semmi hiba, mindenki így használja és érti és elég régen ahhoz, hogy minden bizonnyal tökéletesen helyes. Ha a páromról beszélek, akkor pontosan a kettőből a másik félről van szó, akit miért ne kereshetnék?
Nem keresnék.
Volt egy 14 évig tartó házasságom. 3 év szünet. Most 4 éve tart egy kapcsolat. Ha ennek is vége lenne, nem lenne új társam.
Szeretőm biztos lenne, járnék szórakozni, de komoly, főleg együtt élős kapcsolatom tuti nem lenne többet. Nem tudnám harmadjára is újra kezdeni.
11-es. Biztos lehetsz benne hogy igazam van. A Scanner vs. szkenner nem passzol ide. Ott tökéletes a helyesírás.
Hasonlítsd már össze: keresem a párom vs. keresek egy új párt. Ha tényleg két embert keresel, akkor úgy mondod, hogy keresek párokat? Mert akkor a pár az egyes szám 3. személy, ami üti a szó jelentését.
Bemutatom a párom. Azért mondod így, mert TE+Ő, azaz két ember egy pár.
Kiránduláshoz kerestek a pároddal egy másik párt. Hogy adod fel a hirdetést?
Azért szép a magyar nyelv, mert leíró, és 100 féle képpen ki tudod fejezni magad.
Már nem keresnék. Élnék és a saját életemmel törődnék.Csak énidőkböl állna a szabadiőm. Nem szeretnék megszokni újra egy embert,nem szeretnék végigmenni megint az összes úgymond szinten,elfogadni a dolgait,megérteni mit miért csinál úgy ahogy csinálja. Már nem.
37/n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!