Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Lehetséges, hogy miattam volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehetséges, hogy miattam volt ekkora jellemfejlődése egy egoista pasinak?

Figyelt kérdés
Egy pofátlan, egoista, öntörvényű, újgazdag alaknak tűnt, aki azt hiszi, körülötte forog a világ és minden nőt megkaphat. Én haverkodtam vele, mert általában fiúkkal jövök ki jobban, és gondoltam végre valaki,aki nem fog belémzúgni. Eleinte elég flegma volt mindenkivel, letojta a szabályokat és csípős beszólásai voltak. Viszont ahogy összehaverkodtam vele, egyre kedvesebb lett velem. Aztán elkezdett próbálkozni nálam, gondoltam azért csinálja,mert én nem adom könnyen magam és csak a kihívást látja bennem, így nem vettem komolyan. Aztán azonban egyre érzelmesebb lett és ez meglepett, persze nem hittem el. Viszont azt vettem észre, h mintha valami pozitív változás indult volna el benne,visszavett az arcából, kedvesebb lett az emberekkel, belátta a hiábit, mintha az irántam való érzései egy rendesebb emberré tették volna. Lehet, hogy bemagyarázom persze. Az viszont tény, hogy a végén bevallotta az érzéseit, én pedig elutasítottam, ő ezt mindenféle indulat nélkül tudomásul vette és nagyon kedvesen búcsúzott el tőlem.

2019. jún. 22. 08:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Ezt mind értem, hogy sok nyálas filmnek ez a témája, de attól még miért ne lehetne igaz?"

Tudod, az a baj, hogy sokan összetévesztik a jellemet a viselkedéssel. Az alapvető személyiségedet, a jellemedet csak hosszú évek tudatos munkájával, és így is gyakran csak profi pszichológus segítségével lehet megváltoztatni. Pl. ha valakinek alapvető személyiségjegye az önbizalomhiány, az nem fog egyik napról a másikra önbizalomtól duzzadó emberré változni, csak mert kap egy pozitív visszajelzést. Egy szorongó ember nem lesz laza, nyitott személyiség, csak mert megtetszik neki egy extrovertált személy. Egy önhitt, önimádó alak nem válik szerény, kedves személyiséggé.

A viselkedés más. Ideig-óráig imitálhatsz egy, a személyiségmagodtól teljesen eltérő viselkedést. (Talán veled is volt olyan, hogy pl. ügyintézésnél kedvességet erőltettél magadra, még ha a pokolba is kívántad az ügyintézőt, csak mert akkor talán gyorsabban végeztek, és segítőkész lesz.) Persze ezt nem lehet sokáig fenntartani, mert ellentétes lesz az alapvető személyiségjegyekkel. Ha csökken a motiváció, amely fenntartja az alakoskodást, vagy ha kizökken a kamuzó a komfortzónájából, előkerül a valódi személyisége.

A "megjavuló rosszfiú" esetekre vonatkoztatva: egy beképzelt, pökhendi, ki-ha-én-nem alak eljátszhatja, hogy néhány nap vagy hét alatt megváltozik, ha úgy érzi, hogy így hamarabb juthat a csaj bugyijába. Ha úgy látja, neked a kedves viselkedés jön be, akkor eljátssza a kedves csávót. A csaj persze örül, dagad a keble a büszkeségtől, hogy ő aztán milyen menő, megváltoztatta, betörte a rosszfiút - de igazából ahogy az arcos csávó megkapta, amit akart (a szexet), már nem érdeke fenntartani a magára erőltetett kedves imidzset.

És ilyenkor jön az arcra esés és a közhelyes "minden pasi bunkó" sírás...

2019. jún. 22. 17:49
 12/16 A kérdező kommentje:
Igen, de én arra is gondoltam ,hogy ő egyáltalán nem is egoista, hanem ez csak egy védekezési mechanizmus,hogy könnyebben tudjon boldogulni. És csak annak nyíl meg, akin érzi, hogy kedveli.
2019. jún. 22. 18:06
 13/16 A kérdező kommentje:
Sokan csak úgy tesznek, mintha egoisták lennének, mert látják, hogy csak így lehet ebben a világban érvényesülni.
2019. jún. 22. 18:07
 14/16 anonim ***** válasza:

"Sokan csak úgy tesznek, mintha egoisták lennének, mert látják, hogy csak így lehet ebben a világban érvényesülni."

Igen, ha elég jóképű a csávó, akkor megpróbálhatod fehérre mosdatni, hogy ő nem is egoista, hogy ő valójában egy eltévedt kis őzike a gonosz világban... :D

De megint kanyarodjunk vissza az előző válaszomra: éveken át nem tudna egy, a személyiségével szöges ellentétben álló viselkedést magára erőltetni. Ha valaki éveken át egy egoista f...sz, az valóban egoista f...sz... Sad but true ;)

2019. jún. 22. 18:15
 15/16 A kérdező kommentje:
De mi nem éveken át beszéltünk, csak hónapok óta ismerem és csak az első hetekben tűnt egoistának, utána egyre pozitívabban csalódtam benne.
2019. jún. 22. 18:17
 16/16 anonim ***** válasza:
Ok, akkor dugasd meg vele magad, aztán ha pár hét után visszatér az eredeti köcsög személyisége, sírd tele a netet, hogy minden férfi bunkó :D
2019. jún. 22. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!