Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet tenni, ha itt kulföldön ilyen a randizás?
Skandinaviaban élek és itt az a szokas , ismerkedeskor , hogyha bejönnek egymasnak való világban , vagy társkeresön , hogy ” nálam vgy nálad ” kérdés elhangzik
Igy indul egy kapcsolat
Meg vgyok szokva , hogy nálunk otthon van mozi , seta , nem egyböl ülnek be egymashoz
Itt a tarskeresön is a pasik profiljan irja , hogy többek közt szeretne jókat fözni a kiszemelttel , egyutt , egyutt tévét nézni , stb
Ez igy ok , de ök ezt mar mindjart elsö találkán szeretnék
En kavezast javaslok semleges helyen , amitöl kibuknak es furcsállják , hogy minek elkomplikalni ?
Elöbb utóbb ezen fennakadnak es lemorzsolódnak
Minden tarsadalmi retegböl való pasi igy kezd , hogy meghivlak vacsorára magamhoz .
Egymashoz futkosnak egyböl , itt tenyleg ez a szokas , nem tudom ha át fogom tudni nevelni öket es ravegyem öket háton kivuli közös programokra .
Meseltek itt elök is hogy itt egyenjogúság van , es nem szokas virág ,udvarlás stb , hanem egy kis ital es maris ismerkednek az emberek .
En nem vágyok fözöcskezni egy ezer idegennel es nem úgy vagyok kezelve , mint aki tök furcsa , stb
Nekem van egy gyerekem is , aki velem lakik es nem szeretnek hetente új pasikkal beallitani fözni egyet
Azonkivul olcsó viselkedesnek is tunik ez , hogy egy nö ennyire tartja magat es itt is vannak skalpvadaszok akik ” fözes” utan olajra lepnek
Próbáltam magyarazni az en elvarasaim , de beleunnak . Több eve megy ez
Egy negyvenes nö
Én is hallottam ezt . Par ismerösöm kifogott ilyeneket , amilyet mondtal , de nem akarjak elmondani , hogy hogyan
Annyit tudok , hogy tarskeresön
De hogy hogyan indult , mibe mentek bele , mibe nem , azt nem tudom
Igen , de veszelyes is lehet , nem is tudom ki mi es csak úgy hazamenni hozza .
Meg a masik tartok attól , hogy nehogy megis olcsónak tunjek
Hat, tapasztalatom szerint (sved), bizony a skandi ferfiak szeretnek pl kavezni.
Ismerkedeskor nem is randira mennek legtobbszor, hanem ismerkedos "fika" van.
(a vicces neve ellenere ez a kb ritualekent kezelt kavezast-sutizest jelent.Lehet munkahelyen, baratokkal, vagy isnerkedeskor kettesben.)
Ez kb randi mar, de valamiert, ha randinak hivod, kifutnak a vilagbol.
Par fika utan elhivnak igazi randira mar.
(kb semmi kulonbseg nincs koztuk, kotetlenul ismerkedtek mindketton, a fo kulonbseg annyi, hogy lehet 2-3 fikapartner, de, ha a randizas szakaszba leptek, akkor mar kb kizarolagosan egymassal randizas van. HA randiztok sem jelenti meg, hogy kapcsolatban vagytok, ha mar szexeltek is sem nevezik kapcsolatnak, hanem magyarra forditva kb "d.gopajti" leszel* ez nalunk negativ dolog, a svedeknel tok elfogadott kb. minden kapcsolat igy kezdodik)
Az jellemzo, hogy az ottani ferfiaknak teljesen termeszetes, hogy a nok is siman kezdemenyeznek.
Nincsen sanda r.ibancozas stb.
Ha tetszik a srac, odamesz es meghivod egy italra...
Alapjaraton emiatt a sved ffiak kisse lustak, megszoktak, h ha a csaj akar valamit, jelzi-- kb varjak, h a no szedje fel oket.
Kiveve, ha pentek este ismerkedtek.
Olyankor a tomenytelen gumicukor es pia mellett felbatorodnak, es siman ismerkednek,egyejszakasba ugranak a rezignalt, halveru sved fiuk..
Azt, en is tapasztaltam, hogy mivel nincsenek noi/ferfi hazimunkak, abszolut nem ciki nekik pl, ha ok foznek vagy hasonlo.
Van egy ismerosom, aki amugy borostas kondis sved viking es a hobbija a cross-stitch (himzes?) es emelle pl karacsonyra a csaladnak salakat is kot. Minden lenezes nelkul becsulik a hobbijat. Nem tekintik sem toketlennek, sem melegnek.
Az is igaz, hogy az ajandek, virag naluk ritka- nem azert, mert bunkok vagy nem szokas, hanem az erzelemkifejezes olyan mely es extrem modja, amit egy skandinav ferfi biztos nem fog csak ugy, erzelmek stb nelkul megtenni egy alig isnert embernek :D
Nem érzek nagy kedvet arra , hogy nála egyek mig meg se próbalta tenni a szépet elötte
Vegen meg banthat is
A gond az , hogy nekem kötetlen kavezast nem ajanlanak , hanem egyböl hozzajuk kell menni fözni , tevezni , mintha mar egyeves kapcsolatban lennenk
Nem ertem miert nem ajanlanak ” fikat ” nem tudom miröl beszelsz , en nem ezt kapom
Előre leszögezem, én kultúra mentes vagyok.
A lényeg az ismerkedés. Senki se mondta, hogy kötelező főzz. Ahogy itt a 'szinte mindig üljünk be valahova és vegyünk vmi italt", úgy ott az együnk vacsit a baromság, a körítés. A lényeg, hogy meg tudd ismerni. Én így is úgy is egy sétára invitálnám a másikat, vagy ülve, amely esetben, lehet valakinél.
Szétmagyarázhatnám a további baromságokat, de nem lenne egyszerűbb a lényeget szen elől tartanod, avagy hogy a másik megismerése, mint folyamat legyen a fő cél??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!