Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Miért nem érti meg hogy nekem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem érti meg hogy nekem rosszul esik ez a fajta segítség? Vagy én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Nagyon gyerekcipőben járunk még. Nekem most egy nagyobb pénzösszegre lenne szükségem, amit ő felajánlott. Elutasítottam mert nem kis összegről van szó.

Úgy döntöttem eladok valamit, aminek az ára majdnem fedezné azt az összeget ami kell nekem. Majd kiderült hogy ő akarja megvenni hogy ne kelljen megválnom tőle. Így is éreztem az anyagi különbséget kettőnk között, de ő ezt csak tetézi ezzel, és nem ~rti mért nem fogadom el mikor neki nem hiányozna ez az összeg.

2019. jún. 7. 14:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem te reagálod túl. Én félretenném az egómat, elfogadnám, hogy egy párkapcsolatban természetes, hogy a felek segítenek egymásnak, és később, ha lesz rávalóm, visszaadnám neki az összeget.
2019. jún. 7. 14:19
 2/13 anonim ***** válasza:
70%

Egyetértek az első válaszolóval. Örülj annak, hogy ilyen segítőkész a párod és támogat mindenben.

És miért esik neked ez rosszul? Sérti a büszkeséged?

2019. jún. 7. 14:21
 3/13 anonim ***** válasza:
64%
Vagy nem kellene elmondani neki a pénzügyi gondjaidat, vagy elfogadni a segítséget
2019. jún. 7. 14:25
 4/13 Rockarc ***** válasza:
57%

En megertem a helyzeted, egy indulo parkapcsolatban nem jo dolog mar az elejen ilyen durvan fuggosegbe kerulni a masiktol. Ha van egy kis esze felfogja. Masreszt ez a tulzott elkotelezodes is taszito valamilyen szinten, hiaba van jo szandek mogotte. Egyszeruen nincs meg itt az ideje, hogy ilyen szinten tamaszkodni tudj ra.

En a helyedben nem kezdenek kapcsolatba, amig ilyen krizisben vagyok. Ha kozben jott, akkor meg maximum emlites szintjen es nagy vonalakban vazolnam, hogy nehezsegek adodtak, de ezt egyedul kell megoldanod, neki nem kell aggodnia ezzel kapcsolatban.

43F

2019. jún. 7. 14:29
 5/13 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem is fogadd el. Esetleg előtte beszéld meg vele, hogyan fogod törleszteni felé a jövőben, ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, hogy visszaadd.

30n

2019. jún. 7. 14:32
 6/13 A kérdező kommentje:
Lehet a büszkeségem is közrejátszik, de milliós tételt elfogadni így kapcsolat elején nekem furcsa, még ha neki fel se tűnne hogy odaadta. Nem akarom hogy bárki azt higgye hogy a pénz miatt vagyok vele.
2019. jún. 7. 14:38
 7/13 anonim ***** válasza:

Én sem fogadnám el. Ez nem a párodról vagy a kapcsolatról szól, hanem rólad. Kapcsolat ide vagy oda de a dolgokat amiket szeretnél saját magadnak kell elérned. Így fogsz fejlődni, így leszel egyre jobb. Ilyen dolgokban nem szabad a párodtól vagy bárki mástól segítséget kérned.

Itt nem arról van szó, hogy a párod megengedheti-e ezt magának vagy sem, hanem hogy ez a te dolgod, a te kis "küzdelmed". És ha nem egyedül mászol ki az ilyen szitukból soha sehová nem fogsz haladni.

Nem lennék együtt olyan emberrel, aki ezt nem érti meg. Aki nem tudja azt elfogadni, hogy bizonyos dolgokat egyedül kell elérnie az embernek. Azonnal dobnék bárkit aki nem hagyná meg nekem azt, hogy fejlődni tudjak. Ha valakit szeretsz akkor ezt a lehetőséget nem veszed el tőle.

2019. jún. 7. 14:40
 8/13 anonim ***** válasza:

" de milliós tételt"?? :O

Az szép. És erre az összegre csak így egyik napról a másikra van szükséged? Nem tudtál rá eddig spórolni?

Ott vannak a bankok is, a hitel ügyintézők.

Szerintem ekkora összegnél, visszavonom, amit írtam a 2. válaszban, érdemes mindent lepapírozni és önerőből megteremteni a rávalót, nehogy aztán ő visszaéljen a helyzettel.

2019. jún. 7. 14:44
 9/13 anonim ***** válasza:

Egyetértek veled, hogy egy párkapcsolat elején nem szerencsés milliós összeget se adni, se elfogadni, még kölcsön se. Pláne nem így, hogy meg akarja venni, amit te el akarsz adni.

De azért az ördög mindig a részletekben rejlik. Nem mindegy, hogy mire kell a pénz, mit akarsz eladni, hogy előteremtsd a rávalót. Meg hogy az a valami egyébként hiányozna-e neked, vagy egyébként is eladnád, ha nem lenne most hirtelen pénzre szükséged.

Szerintem próbáljatok beszélni róla, hátha találtok közösen ettől jobb megoldást is, ami mindenkit boldoggá tesz, és senkinek nem sérti az önérzetét. A helyzet ismerete nélkül teljesen véletlenszerű példa: Mondjuk a házadon beszakadt a tető, elromlott a kazán, stb. És te eladnád a kocsid (vagy valami értékes, pótolhatatlan családi örökséget, pl. festmény, nagyszülők nyaralója, gyümölcsöse, stb.), amire egyébként szükség van. Én a párod helyében hasonló helyzetben inkább megpróbálnálak meggyőzni, hogy tartsd meg a kocsit, és vegyél fel hitelt a ház javítására. Vagy ha komolyan gondolom veled, felvetném az összeköltözést pl nálam, vagy harmadik helyen, aztán ráér a ház megjavítása, vagy el is lehet adni később. Másik példa: elromlott, összetört a kocsid, a javítása milliókba kerülne, vagy értelmetlen és inkább újat kéne venni. Erre is egy lehetséges kompromisszum, hogy használjuk ketten az enyémet, vagy vennék még egyet a saját nevemre, amit nyugodtan használhatsz. Mindenre lehet kompromisszumos megoldást találni, hogy egyik fél se érezze magát szarul, és kiszolgáltatva a másiknak.

2019. jún. 7. 15:26
 10/13 A kérdező kommentje:
A kocsimat adnám el. Igen tudja hogy nagyon szeretem az autót és hogy nehezen sikerült megszereznem. Szerinte szükségem van rá, ami részben igaz is, mert egy vállalkozásra kéne a pénz, de olcsóbb autót bármikor vehetek. A vállakozásra is odaadta volna a pénzt, de szeretném én elindítani, a tanácsait, szakmai segítséget elfogadom, de a tőkét én szeretném beletenni.
2019. jún. 7. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!