Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy hejes csávó vagyok, jók a tulajdonságaim, is mégse fogom ki a tökéletest, ez mindig így lessz, mint a jingjang jóban a rossz rosszban a jó?
Nem tudom, de itt a churros receptje, amit ma délután csináltam:
hozzávalók / 4 adag
Az édességhez
2.5 dl víz
2 ek barna cukor
1 csipet só
8 dkg vaj
15 dkg finomliszt
2 db tojás
0.5 teáskanál vaníliaaroma
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
3 dl csokoládés puding (a mártogatáshoz)
A tetejére
5 dkg cukor
2 teáskanál fahéj
A mártogatáshoz
3 dl csokoládés puding
hozzávalók / 4 adag
Az édességhez
2.5 dl víz
2 ek barna cukor
1 csipet só
8 dkg vaj
15 dkg finomliszt
2 db tojás
0.5 teáskanál vaníliaaroma
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
3 dl csokoládés puding (a mártogatáshoz)
A tetejére
5 dkg cukor
2 teáskanál fahéj
A mártogatáshoz
3 dl csokoládés puding
Elkészítés:
1. Egy lábasba öntsük bele a vizet, barna cukrot, sót és a vajat. Tegyük a tűzre.
2. Amikor felforr, keverjük hozzá a lisztet, és addig kavarjuk, amíg egy nagy gömböcöt nem kapunk. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni a tésztát.
3. Adjuk hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgép segítségével keverjük simára.
4. Forrósítsunk olajat (nem kell bő olaj, de forró legyen), és készítsük elő a fahéjas cukrot, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat.
5. Tegyünk egy csillag formájú véget a habzsákra (célszerű eldobható habzsákot használni, nekem az anyag nem vált be, kifolyt mellette a tészta).
6. Töltsük bele a masszát, és szépen nyomkodjuk bele a forró olajba a kb. 5-10 cm-s fánkcsíkokat (célszerű egy háztartási olló használata, amivel le tudjuk vágni a habzsákból kijövő fánkcsíkokat).
7. Hamar sül, amint pirul, már kész is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!