Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg van olyan nő aki helyett a pasija rendel étteremben?
Figyelt kérdés
Ez számomra olyan abszurd. Nem is hallottam még ilyet, csak az egyik kolléganőm mondta. Ismer valaki ilyet?2019. máj. 2. 14:11
11/17 A kérdező kommentje:
Arra gondolta, hogy a pasi választja ki azt is mit eszik a csaj. De az is elég durva, hogy a nő nem szólalhat meg. Nem is értem. Én elég sokat járok étterembe, nem sarki büfé szintűekbe, de mindig mindenki maga mondja el a rendelését.
2019. máj. 2. 19:13
12/17 anonim válasza:
Mi meg szoktuk beszélni a barátommal, hogy mit fogunk enni és általában ő adja le a rendelést. Én beszédhibás vagyok, nagyon kínos, amikor néhány pincér 3x is visszakérdez, mert nem érti mit mondok. Kényelmesebb ez a megoldás. Ez független attól, hogy ki fizet (mi felváltva szoktunk).
Olyan sose volt, hogy nem én választottam ételt :)
13/17 Estádio de Felchút válasza:
Az illem szerint a férfi beszél a pincérrel, vagyis ő adja le a rendelést, kéri a számlát, stb.
De most komolyan, ennyirene legyünk már bunkó tajparasztok.... oké, hogy ma már ez ritkább, de azért illene tudni róla.
14/17 anonim válasza:
Sziasztok! A klasszikus illemszabályok szerint valóban a férfi dolga a rendelés, természetesen a nő választja ki, mit szeretne enni. Mi viszonylag sok helyen megfordultunk már, kisvendéglőtől a magasabb kategóriájú éttermekig,azt tapasztaltuk, hogy általában mindenki maga mondja el a rendelését. Mi is így teszünk, annak ellenére, hogy tisztában vagyunk az illemmel, valahogy így egyszerűbb. Vegyesen van jelen nálunk a klasszikus illemnek megfelelő viselkedés és a saját szokásaink, ahogy szerintem a legtöbb párnál. Pl. az autóba magam szállok ki-be, a férjem csak akkor nyitja ki a kocsiajtót, ha tele van a kezem, minden más ajtón előreenged úgy, hogy kinyitja nekem az ajtót (kivétel a vendéglátóhelyek, étterem és kocsma is, ide mindig a férfi lép be elsőnek, ezt tartjuk), a széket nem húzza ki nekem, de a kabátomat le-fel segíti, stb. A kérdező azonban arra az esetre gondol, amikor a férfi dönt a nő helyett. Ez szerintem borzasztó megalázó, a másik feletti hatalom megnyilvánulása, valószínüleg függő helyzetre (anyagi és/vagy pénzügyi) utal, ill. a másik semmibe vételére. Bevallom én nem gondoltam, hogy létezik ilyen, amíg egy volt kolléganőm el nem panaszolta, hogy a férje rendelt helyette a távollétében, míg ő a közös kisgyermekük után szaladgált a közös nyaraláson, ami csak a férje számára volt az, neki maradt a non-stop gyerekezés. Nem érdekel mások magánélete, igyekszem kerülni az ilyen témát munkahelyen, de amíg itt dolgoztam, folyamatosan hallgattam (és mindenki más is), hogy a férje mekkora tapló, magas ívben tesz rájuk a gyerekkel, semmit nem csinál otthon, nem törődik velük, semmibe veszi őket. Ismerem a családot, abszolút meg tudom erősíteni, hogy a férje egy ősbunkó. Egyszer meguntam a siránkozást és megkérdeztem, ha mindig is ilyen volt, miért ment hozzá, miért szült neki gyereket és mire számított, milyen lesz majd a gyerek után. A válasz: azt gondolta, majd megváltozik, meg különben is, olyan régóta együtt vannak, ő lusta (!) változtatni. Már nem dolgozunk együtt 2 éve, most hallottam, hogy újra terhes. Korábban többször említette, hogy a férje akar még egy gyereket (?!), de ő nem...ehhez csak gratulálni tudok, a gyerekeket pedig őszintén szánom. A válaszom, hogy igen, sajnos van ilyen, bántalmazó kapcsolatban (az érzelmi bántalmazás is az, nemcsak a verés), alá-fölé rendelt viszonyban.
15/17 anonim válasza:
Mi a különbség az anyagi és a pénzüz függés között?
16/17 anonim válasza:
*pénzügyi
Nem kötekedem, komoly a kérdés, érdekel, miben különbözteted meg őket.
17/17 anonim válasza:
Szia! Bocsánat, érzelmi és/vagy anyagi függést akartam írni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!