Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem mertem leszólítani a buszon?
Ma leült mellém a buszon egy helyes lány, kb. 40 percig utaztunk együtt, mivel baleset miatt egy nagy kerulot is kellett tennünk. Sajnos nem volt bátorsagom leszolitani, pedig megkerdezhettem volna hogy pl. 'Bocsánat, nem tudod esetleg hogy milyen baleset történt?' es ezutan folytatodhatott volna a beszelgetes ha ugy alakul. Ti leszolitottatok volna a helyemben? Vagy akkor ajanlatos ha latom egy lanyon, hogy tetszem neki?
Kicsit röstellem azert, hogy nem tettem meg...
Sikat buszoztam, pontosan én is ennyire izgultam és nem mertem leszólítani senkit. Aztán pedig ugyanúgy zavart utólag a dolog.
Aztán rájöttem hogy mikor leül(vagy leülsz) azonnal kell a kontakt. Már akkor mondj neki valamit. Szinte mindegy mit. Elég egy elférsz így? Vagy mindegy. De ez felod bizonyos gátlásokat.
Ráadásul alapból fura kicsit, hogy fél óráig egy kummát sem beszéltek(mert erőt gyűjtesz) aztán hirtelen kérdezel tőle valamit. 😀
Szerintem a 2-es válaszoló elmondta a lényeget, maximálisan egyetértek vele. Mindjárt az elején kell megszólítani az útitársat, ha szeretnél vele beszélgetni, mert fél órával később egyrészt hülyén veszi ki magát, másrészt pár perc néma csönd után a legtöbb ember elővesz valami olvasnivalót, vagy bedugja a fülét és zenét hallgat, vagy a telefonjába bújik.
Régen én is sokat buszoztam, vonatoztam (sokszor fülkés kocsiban). És hozzátok hasonlóan én is sokszor azon agyaltam, hogy mivel lehetne megtörni a csendet és megszólítani az utastársat, nem feltétlen ismerkedési céllal. Biztos az is benne volt, hogy milyen jó lenne beszélgetni ezzel a helyes lánnyal. De lehet nyugodtan beszélgetni csúnya lányokkal is, férfiakkal, idősekkel is, ne diszkrimináljunk már. Két felnőtt ember nem csak akkor beszélgethet, ha kölcsönösen tetszenek egymásnak. ;) Egy számodra közömbös útitársat valószínűleg sokkal könnyebben, görcsölés nélkül tudsz leszólítani, mint egy csinos lányt, aki tetszik neked. Viszont gyakorlásnak nagyon jó, és legközelebb már a neked tetsző lányt is simán meg mered szólítani.
És az is igaz, hogy teljesen mindegy mivel indítasz, csak beszéljetek 1-2 mondatot mindjárt az elején. Ha nagyobb csomaggal van, pl. megkérdezed, hogy segíthetsz-e feltenni a csomagját. Vagy megkérdezed, hogy kívül, belül szeretne-e ülni, hová utazik. Ha van kedve beszélgetni veled, akkor utána magától megy a folytatás.
Ne bánkódj, nagyon incifinci az esélye, hogy ilyen ismerkedésből kialakuljon valami. Hallottam már ilyet, de nagyon ritka.
Amúgy pedig, ha nagyon bánod, próbálj meg máskor is ugyanabban az időpontban ott ténferegni a buszmegállóban, ahol fel vagy leszállt, és ha netán újra meglátod, akkor bepróbálkozhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!