Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki fizet randin vacsora után/kávénál/mozinál stb?
A kérdés elég egyértemű :)
Tudom, hogy már biztos más is feltette ezt a kérdést, de új év, talán kicsit más válaszok is jönnek, de összességében kíváncsi vagyok mit gondoltok.
Előre is köszönöm!
Én eleinte úgy vagyok vele, hogy az a korrekt, ha mindenki a maga fogyasztását fizeti. Volt már kellemetlenség abból, mert egybe számláztak és húzták a szájukat, amikor jeleztük, hogy külön fizetnénk. Mivel egyikünknél sem volt kis címlet, így a férfi fizetett, de utána én fizettem neki a fogyasztásom értékében mást, szóval ki lett egyenlítve.
Ha már kialakul a párkapcsolat, akkor ez változhat, de én az elején ragaszkodom hozzá, hogy mindenki a maga részét, mert kellemetlenül sülhet el, ha mégse lesz kapcsolat a randi(k)ból.
Megbeszélés kérdése.
Az illem azt diktálja, hogy aki elhív, meghív, az fizet. Legyen az nő vagy férfi.
Ennek ellenére ha elhívtak valahova, felajánlottam hogy fizetem a részem.
Az első randin a férfi, de a későbbi randikon figyeli, hogy a nő mennyire ajánlja fel akár a felesben fizetést, akár hogy most ő hívja vissza, stb. Nekem az a jó, ha kétharmad-egyharmad arányban a férfi fizet.
27/F
34 éves nő vagyok, voltam màr pár vacsoràn, kàvézóban, itt-ott, de férfi még fizetni nem engedett.
Élettàrsammal màsodik randink egy hosszú hétvége volt, mire észbe kaptam, lefoglalta.Soha nem engedett fizetni.(igaz, onnantól együtt is élünk, 4 éve)
Egyszer viszont sikerült meglepnem úgy, hogy semmit nem sejtett.Én foglaltam le egy 4 napos pihenést.Igaz, étterembe akkor se engedett fizetni, de ugye akkor màr együtt éltünk.
Szerintem ha a férfi hívja meg a nőt, alapvető udvariassàg, hogy a férfi fizet, cseppet sem nőies a nőnek a felét felajànlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!