Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyes férfiak miért látnak anyagiasságot bele abba, hogy ha egy nőt érdekel, hogy mi a munkájuk, meg ha számít, hogy van-e diplomája?
A munka esetében nem azon van a hangsúly, hogy mennyit keres vele, hanem hogy mit csinál nagyjából a hét 5 napján, milyen területen van, mi érdekli. Teljesen általános dolog, amire sok férfi egyből ugrik, hogy miért turkálnak a pénztárcájában.
A másik a diploma, amire szintén ráfogják, hogy a fizetés miatt érdekel valakit, meg magyarázzák, hogy egy melós is megkeres annyit. Miközben sok, szintén diplomás nőnél azért számít, mert mondjuk feltételez annyit, hogy van az adott férfinek kitartása x év képzést végigcsinálni, van egy kis ambíciója tanulni, vagy mondjuk mert így érti csak meg a nő tapasztalatait, élményeit az életben (tisztelet a kivételnek, de sok nem diplomás rossz néven veszi, ha valaki a saját egyetemi évein nosztalgiázik mondjuk), vagy mert el akarja kerülni a konfliktust, mert esetleg a férfinak komplexusai vannak a képzettség különbsége miatt (megint csak tisztelet a kivételnek, de sokszor előfordul ilyen is).
Miért kezelik ezt egyes férfiak ennyire anyagias szempontból, ráadásul úgy, hogy a nőket vádolják ezzel?
Készséggel elmondom mivel foglalkozom, azt is, mennyit keresek vele, ahogy azt is, hogy nincs diplomám csak szakmáim és bár lehetne diplomám, nem lesz, mert azt a tudást amire szükségem van az életem bármely területén, meg szerzem rövidebb idő alatt oktatási rendszer keretein kívül. Ha lenne diplomám, sem érdekelne a színház vagy a festészet vagy a költészet. Reál beállítottságú vagyok inkább. Ennek dacára remekül szót tudok érteni diplomásokkal is.
Általában az a baj, hogy ha meghallják, hogy nincs diplomát, akkor valami olyasmi játszódhat le az emberekben, mintha 20 éve mondanám, hogy nincs érettségim. Nem kell emiatt embereket alá vagy felül becsülni.
32/f
Én nő vagyok, de teljes mértékben egyetértek a hármassal. Az egyetemi végzettség ma már semmit nem jelent.
Az egyik volt szaktársam/barátnőm például gyakorlatilag végigpuskázta az összes (!) vizsgáját (még az államvizsgát is!!!) az egyetemen, úgy ment át mindenből. Tudom, mert a legtöbb vizsgán ott ültem mellette és láttam, mit csinál.
Volt olyan szóbeli vizsgánk, amire úgy jött el, hogy még a tételsort sem látta előtte. A vizsga előtt én adtam oda neki a kinyomtatott tételeket, ő az ölébe tette, onnan kimásolta a megfelelő oldalt, aztán felolvasta a papírról a tanárnak és ötöst kapott a feleletre!! Még meg is lett dicsérve, hogy milyen szépen felkészült. Az írásbelik egy részét meg rólam másolta le. És így lett meg a diplomája.
Gondolom, nem ő az egyetlen, aki így végezte el az egyetemet. Szóval a diploma megléte sem kitartást, sem szorgalmat, sem ambíciót nem jelent rengeteg embernél. Ez alapján ítélni kifejezett butaság.
Ezek nem férfiak, csak sértődős hülyegyerekek.
Mondom én most, és akkor is, amikor sima eladóként dolgoztam nettó 60-ért, érettségivel.
Alap, hogy mindenki kíváncsi, mi a munkája, èn azt is elmondtam, mennyit keresek, hogy az elején derüljön ki, ha ez zavarja.
A diplomát még kifejtem később :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!