Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sok nőnek mi miatt alacsony az önbizalma, önbecsülése? Mi a nehéz?
Egy cikkben olvastam:
"Igenis vannak, nagyon sok rendes lány van. Dolgozunk, van lakásunk, autónk és CSAK arra várunk, hogy végre valaki szépnek lásson és randit kérjen. Nem vagyunk fenn egyetlen online társkeresőn sem, mert kicsi az önbizalmunk."
Elég rendszeres, pláne ha egy kis rivalizálás is van köztük.
Ha gondolod írj privit és mesélek egy két dolgot.
"Persze ha egy nőnek nincs önbizalma, akkor jajj szegény, hogyan segítsünk rajta, ha meg egy férfinak, akkor dögöljön meg az ilyen, kit érdekel. Éljen a kettős mérce!"
Pontosan,és ezt a nők letagadják,mert hát nekik kedvező kettős mérce,hülyék lennének beismerni. Egy szomorú nőre jut száz segítő kéz,de egy szomorú férfira száz további bántó megjegyzés.
A nők önbizalma pedig egy csalóka dolog. Legtöbbjüknek nagyon is rendben van,csak az áldozat szerep adta előnyök miatt szeretik sajnáltatni magukat. Egyébként pedig bárki is elhiszi,hogy azok,akik egész életüket a testi külsőségekre helyezik (hogy néz ki,hogy néznek ki mások) nincsenek tisztában a saját vonzóságukkal? Pl amikor tök átlagos csajok panaszkodnak,hogy mennyire csúnyák?
Hát én nagyrészt férfiakkal vagyok körülvéve, akik egyrészt folyton kérdezik, miért nem vagyok magammal megelégedve, másrészt folyton az olyan lányokat bámulják és beszélik ki (hogy így meg úgy de megraknák), akik úgy néznek ki, mintha a címlapokról léptek volna le. Én meg ott ülök megsemmisülten, hogy ehhez képest és tényleg kevés vagyok, és tényleg labdába sem rúghatok. És persze biztos benne van a falka ösztön ezekben, hogy ez a terndi, tehát azt mutatom a többi hímnek, hogy nekem is ez tetszik, de ez nem nagyon segít az önbizalmon.
Vagy hogy messzebb ne menjek, tegnap pont ide tett ki valaki egy fotót egy (szerintem) bomba csajról, és elkezdték lehusizni, én meg állok, hogy mi a péló van? Akkor én most ássam el magam egy halógödörbe?
És persze ez mind torz kép, de legtöbbször nem is tudatos, egyszerűen beépül az emberbe hogy mi elfogadható és mi nem.
A férfiakat nem érdekli a megoldás, csak a panaszkodás. Velük szemben nincs elvárás a külsejükre, ezért van az, hogy ha ti férfiak azt tanácsoljátok egy másik elhízott férfinak, hogy plazmatévé helyett fogyjon le, azt ugyanúgy elengedi a füle mellett.
Azért nem látják a szép vagy vékony nők szépnek vagy vékonynak magukat, mert ha itt belinkel valaki egy szép, sovány nőt, akkor azonnal le van husizva. És ha a szépség relatív is, azért ha valakinek nincs testképzavara, felismeri a vékony, a duci, a kövér, a kórosan elhízott közt a különbséget. Ma már a kisfiús alkat a menő, amelyik nőnek melle van, az kiesik.
A férfiak meg mindig a külsővel kezdik el leépíteni az önbizalmat. Tegyük fel, a férfinak nincs. Összeszed egy nőt. Mi lesz az első dolga? Lehúzza az önbizalmát, hogy ne maradjon nő nélkül. És tudja, hogy a társadalom eldöntötte, hogy a nő a külsejétől nő, akkor elkezdi a 40 kilós nőt ledagadtozni.
Amúgy a cikk részletével nem értek egyet, engem nem érdekel, ki lát szépnek, mert tudom, hogy a saját magam szépnek találása a legfontosabb. NEKEM volt testképzavarom, amikor 30 kilós fogyást egyszerűen nem láttam a tükörben. Esküszöm nektek, ugyanolyan kövérnek láttam magam. Évekkel később láttam fotókat magamról, hogy basszus, tényleg jól néztem ki.
És online társkereső... na ne már. Nem szeretem, mikor valaki sokak nevében beszél. Helyettem ne nyilatkozzon senki.
A mai világban ha egy nő nincs elhízva, akkor némi anyagi ráfordítással olyan bombanőt lehet faragni a rút kiskacsából, hogy az életbe nem ismernél rá.
Direkt nem mondok neveket, de a párom egy plasztikai sebészet recepcióján dolgozott évekig és láttam pár nagyon látványos átalakulást. A szépség valakinek genetikusan adott és van aki megszenved érte, mindez áldozatokat követel és lemondásokkal jár.
Láttam olyan nőt, akinek olyan fogsora volt hogy hátast dobtam tőle, pattanásos bőr, aszimmetrikus ferde orr. Olyan Nőt faragtak belőle fél év alatt, hogy nem hittem a szememnek, a fogorvos csodát művelt, egy jó smink, egy jó frizura még rátett egy lapáttal, persze ez mind pénzbe kerül, de a szépség soha nem volt olcsó, de később kifizetődik.
Van egy nagyon jó barátom, akinek a párja állítólag 45 éves, bár ezt soha nem hittem el neki. Nagyon jól néz ki, sportos,vékony, minimálisan ráncosodik, jó ha 35-40 mondanám. Egyszer beszélgettünk erről, hogy neki mennyibe van "jól kinéznie" és a munkahelyén elvárják a tip-top külsőt, és mondott egy havi 60-70k ,amit magára kell költenie ahhoz, hogy tartsa a formát a fiatalabb kolléganőkkel, fodrász, edzőterem, kozmetikumok, ruházat.
Sokaknak elég egy megcsalás vagy egy más okból tróger férfi, aki évekig pl azt sulykolja a nőbe, hogy rajta kívül senkinek sem kell.
Nekem azért volt alacsony, mert kicsi koromtól csúfoltak, egészen középiskoláig. Meg sem mertem szólalni, mert abba is belekötöttek, hogy fogalmazok... Aztán lefogytam, otthagytam a közeget... De nagyon sokáig (23 évesen talán már nem) még mindig ugyanannak a kövér, piszkálható lánynak éreztem magam, csak mostanában jutottam el oda, hogy talán n azért bámulnak, mert ronda vagyok. Vagy hogy az én szavam is számít.
A megoldás az önelfogadás és önszeretet lenne ami egyenes út az önbizalomhoz és a pozitív kisugárzáshoz, ami vonzó, nem a plasztikai sebészet, hogy egy mesterséges ideál mesterségesen létrehozott termékei legyünk.
Ne az legyen már a "megoldás", hogy ha valami nem tetszik magadon, feküdj kés alá (főleg hogy a legkisebb beavatkozás is súlyos százezreknél kezdődik, elég kevesen engedhetik meg maguknak). Ráadásul ez sem megoldás, mert az önbizalomhiány nem szüntethető meg ilyen módon, ha pl. a fent leírtak szerint múltbeli bántások miatt alakul ki. Hiába lesz valaki így közelebb az ideálhoz, ő a tükörben csak a hibáit fogja látni, és gyűjt majd a kövi műtétre.
Nekem pl olyan alakom van mint Christina Hendricksnek, az arcom is szépnek mondható, rengeteg férfi oda van ezért az alkatért, de így is rengetegen ledagattozhatnak, akiknek ez már sok. Ha rendben van az önbizalmam, az utóbbiak nem érdekelnek, az előbbiek meg jólesnek, ha nincs akkor csak a bántást hallom meg. És akár hogy nézünk is ki, mindig lesz akinek tetszünk, és olyan is akinek nem.
"másrészt folyton az olyan lányokat bámulják és beszélik ki (hogy így meg úgy de megraknák), akik úgy néznek ki, mintha a címlapokról léptek volna le"
Ez téged miért érdekel, hogy ők kit bámulnak meg beszélnek ki? Nem a te dolgod.
"És tudja, hogy a társadalom eldöntötte, hogy a nő a külsejétől nő"
Ezt a nők tartják fenn. Ha egyre többen engednék el ezt a külső-orientáltságot, akkor megszokottá tudna válni. És a férfiak is megszoknák, mert nem volna más választásuk. Csak hát a nők többsége ehhez gyáva (tetszik, nem tetszik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!