Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire volt ez bunkóság? Visszakértem a virágot.
Találkoztam egy lánnyal és az első randin csók volt, a másodikon nagyon furcsán viselkedett és a randi után letiltott. Biztos bennem is volt hiba de nekem nem igazán jött le mit rontok el, szerintem tökéletes randi volt.
A lényeg, hogy a második randi előtt közvetlen mondta, hogy nagyon szereti a trópusi növényeket és pont ezért vettem neki egy kis vitorlavirág palántácskát, egyrészt, hogy reprezentálja a kapcsolatunkat, amit nevelgetni kell másrészt kedves gesztusként, hatalmas kitérőt tettem a virág miatt és nehéz volt kiválasztani. (cserepes)
A lényeg, hogy a letiltás után én elértem egy lányon keresztül aki a közelben lakik és megkértem rá, hogy juttassa vissza neki a virágot, én meg majd átveszem a lánytól. Mivel beszéltem neki erről miért adtam oda szerintem érti.
Lehet, hogy ez óriási bunkóság volt. De úgy éreztem azt, hogy így letilt nem hagyhatom szó nélkül, és azt szerettem volna elérni, hogy megértse, hogy a tetteinek következményei vannak és joga van választani, de ne vegyen el a másiktól semmit. Önzetlenül adtam neki a virágot, de az amit művelt ezek után túlzás volt.
Szóval mit gondoltok? Nagyon gáz, vagy átmegy majd neki az üzenet, hogy kicsit vegyen már vissza.
Nemhogy adtál volna neki még egy kis ajándékot. Mondjuk egy zacskó kutyaszart sütőélesztővel bekeverve a postaládájába :D
31/f
24#
Az szerelem páfrány!
De igen, pont ez ugrott be nekem is. :)
A kérdezőnek valami súlyos baja van.
Komolyan gondolják itt a válaszolók, hogy egy felnőtt letilt valakit a semmiért, akit korábban megcsókolt?
Én is tiltottam már le így férfit, a frászt hozta rám, elmebetegnek tűnt, de ezt nyilván nem mondhattam meg neki, és ahogy rámhozta a frászt azt sem mertem élőben a randi végèn, hogy vele van gondom.
Pont azt mondtam, mint a kérdezőnek a csaj. Nem szeretnék kapcsolatot blabla, aztán jó gyorsan leléptem.
A pasi persze írt 3x, az elsőn leráztam, amit egy ép ember már a randin megértett volna, de nyomult tovább. A másodikra nem reagáltam, aztán mikor rámköszönt 3x is, letiltottam.
Le merném fogadni, hogy ő sem érezte, hogy bármi bajom lenne, de nem azért, mert nem volt, hanem mert valami nem oké vele.
A kérdező is produkálja a jeleket. Valószínűleg jól néz ki és szépen fogalmaz élőben is(mint az én elmebetegem).
Viszont második randira ajándékot visz egy kb ismeretlennek, ráadásul palántát, amihez ilyen jelentést társít. Nem fogja fel, mit mond neki a lány, hisz egyértelműen közölte, hogy nem akar komoly kapcsolatot, neked mégis utána keresned kellett. Biztos, hogy nem ez az egyetlen dolog, amit nem vettél észre, és nem azért, mert sunnyogott a lány, hanem benned van a hiba.
Az pedig nagyon durván ijesztő, hogy egy párszáz forintos növényért, de egyáltalán bármiért lenyomozod és mással keresteted meg.
A szöveg ia nagyon gáz, a leckéztető célzat szinte pofonért kiált(de inkább pszichiáterért).. de még a logikai rész sem oké, ennyi erővel minek neked az a palánta? Otthon nevelegeted, mint a nemlétező kapcsolatotokat?
Pont ugyanannyira nem passzol hozzá a palánta, mint hozzád. Annyi mégis a csaj mellett szól, hogy ő legalább szereti ezt a fajta virágot, és ő kapta ajándékba. Ajándékot senki sem köteles visszaadni. Akárhogy is viselkedik is azzal, akitől kapta. Ha meglőne sem követelheted vissza, mert az már az ő tulajdona, semmi közöd hozzá.
Kérni azt lehet annak tudatában, hogy nem köteles visszaadni, sőt, hozzádszólni és beszélni veled sem köteles.
Nem gondolkozol el azon, hogyha már ilyen sokan írták, hogy a viselkedésed creepy, akkor valami valóban nincs rendben veled?
Persze az sosem gondolkozik el, akinek valóban gondja van..
26: "Komolyan gondolják itt a válaszolók, hogy egy felnőtt letilt valakit a semmiért, akit korábban megcsókolt? "
Teljesen komolyan. Engem is letiltott egy exem, és olyannyira nem zaklattam, hogy mindig ő keresett engem, igaz arra már válaszoltam egyszer vagy kétszer. Egy másik exem meg azért tiltott, hogy ő ne lásson. Utóbbit megértem, nincs vele bajom, ő le is szedte a tiltást és egy idő után jóban lettünk, ahogy egyébként minden más exemmel is. Az elsővel nem ez volt a helyzet, neki szilárd meggyőződése volt, hogy én keresem folyton. Ő volt az is, aki szakítás után munkában nagy segítséget kért tőlem, majd mikor én egy egyszerű dolgot csak kérdeztem tőle, arra nem válaszolt. Szóval igen, vannak ilyen emberek. Egy csomó huszonéves csaj meg egyszerűen gyáva, hogy megmondja mi a baja, vagy egyáltalán azt, hogy baja van helyette tilt, akkor megszabadul a kínos feladattól. Szerintem itt is ez volt a helyzet, nem hiszem, hogy érettségben is felnőtt volt a csaj, szinte biztos hogy 25 alatti.
Nyilván nem egy cserepes virággal kapcsolatban, de ajándékot még törvény szerint is vissza lehet kérni bizonyos esetekben, hát ez szerintem pont az.
Szerintem se szabad ajándékot venni a második randin, de azért most ne esszünk túlzásba, kérdező nem egy gyémánygyűrűt adott, hanem kb. egy limonádé árának megfelelő apróságot.
Lehet persze hogy igazad van, a kérdező tényleg creepy, de ez nem bizonyosodott be, a csaj is lehet elkényeztetett pcsa. Kérdező a letiltás UTÁN kérte vissza a virágot és kereste meg, mérgében, ezt már kb. 3-szor leírta.
26. Bizony így van.
A sztorit csak a kérdező oldaláról olvashattuk, de ha abból indulok ki, hogy sajnos nekem is volt egy ilyen kapcsolatom, akkor nagyon is egyetértek a lánnyal.
Pont ilyen stílussal kifogtam egy pasit, akiről utólag derült ki, mennyire elmebeteg, amikor már jártunk. De már a randik is borzalmasak voltak, folyamatosan magáról ömlengett, le se lehetett lőni. Ő is elhalmozott ajándékokkal, de mondjuk benne legalább volt annyi, hogy nem követelte ezeket vissza amikor szakítottam vele. Szóval szakítottam vele több, mint 9 hónapja, azóta zaklat. Először nagyon durva volt. Facebookon, telefonon, smsben, emailben, idejött a házamhoz is. Aztán letiltottam ahonnan csak tudtam, telefonon így már nem ért el, de folyamatosan csinálta az újabb facebookokat, hogy kiírhassa magából nekem a sértett fájdalmát, rettenetesen szánalmas és gyerekes volt. Pont, mint a kérdező
(nem érdemled meg a szerelempalántánkat, letiltottál facebookról brühühü küldd vissza a kapcsolatunk jelképét!)... Félelmetes akkor kezdett lenni, amikor minden este virágokat dobált a kertbe, illetve amikor már nekem is új facebookot kellett létrehoznom minden konkrét adat nélkül, de így is megkeresett! Időközben új párom lett, akihez egyszer bementem a városba, hogy együtt jöjjünk haza. Ez valahol kiszúrt, és követett hova megyek, amikor látta, hogy túlléptem nekitámadt nyílt utcán a páromnak, meg akarta verni (de a párom erősebb, pillanatok alatt legyűrte a földre).
Most még mindig ír. Van, hogy levelet küld.
Én sajnos nem vettem észre az intő jeleket a randikon, nem volt tapasztalatom benne, csak utólag, ha visszagondolok, hogy lehettem volna okosabb.
De a kérdező stílusáról ilyenfajta tapasztalatokkal magam mögött azt mondom, hogy a lány tette jól, bár nem tudhatom mi történt a randin, ő akkor lehet kicsit túlreagálta, de a virág utólagos gyerekes visszajuttatása miatt mégsem gondolnám. Ilyeneket az csinál akivel valami nagyon nincs rendben.
Azt pedig kihagytam, hogy szerinted ha már eldöntötte, hogy nem kellesz neki, és még le is tiltott, hol fogja őt érdekelni a te szánalmas kapálózásod? (Mivel beszéltem neki erről miért adtam oda szerintem érti. De úgy éreztem azt, hogy így letilt nem hagyhatom szó nélkül, és azt szerettem volna elérni, hogy megértse, hogy a tetteinek következményei vannak és joga van választani, de ne vegyen el a másiktól semmit. Nagyon gáz, vagy átmegy majd neki az üzenet, hogy kicsit vegyen már vissza.)
Maximum röhögnek egy jót rajtad a barátnőivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!