Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez illetlenség?

Figyelt kérdés

Ti mit gondoltok?Megismertem egy srácot, és elhívott randira, első randiról van szó. Találkoztunk és elhívott egy kávézóba. Álltunk sorban, mindenki ki kéri a magáét, és ott kérte a kasszást, hogy tegye külön a számlákat... Ezen egy picit néztem, hisz egyrészt ő hívott meg, másrészt csak egy teáról beszélünk ami pár száz ft volt. Ezen túl is lendültem hisz utólag bele gondolva ő sem szeretne felesleges fizetni, ha nem kölcsönös a szimpátia.

Eltelt egy hét, jött volna a második találka. Kiemelném, hogy Ő HÍVOTT, hogy menjünk el egy spéci étterembe. Először mondtam, hogy rendben.

De lemondtam arra hivatkozva, hogy most nem engedhetek meg magamnak egy drága vacsorát. Erre azt m

2017. szept. 28. 21:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
87%

Illetlenség bizony.

Nem erőlködnék, hogy kapcsolat legyen belőle, ugyanis nagyon fillérb.szó.

Basszus egy teát az ember bármelyik haverjának szívesen kifizet, nemhogy egy esetleges barátnőnek.

2017. szept. 29. 00:35
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Én otthagytam volna a kávézóban.Mondtam volna,hogy bocs,megy a hasam és vissza nem jöttem volna.Vagy hivatkoztam volna bármire,csak hagyjam ott a francba.Nálam egy ilyen sóher pasi nem befutó.
2017. szept. 29. 01:48
 13/13 anonim ***** válasza:
16%

Nem illetlenség.

Az "aki valasztja a helyet, az fizet" arra lett kitalalva, hogy a masik ember me keruljon kenyelmetlen helyzetbe, hogy tobbet kell fizetnie, mint amennyit raszanna a dologra. Emiatt ez az elv akkor jatszik, ha:

- a masiknak nincs erdemi beleszolasa a hely kivalasztasaba, pl. nem az adott helyen lakik, es nem ismeri, hogy hova lehetne menni.

- olyan osszegrol beszelunk, amit magatol lehet, hogy nem vallalna be.

Az elso randitokon eleg egyertelmuen egyik eset aem allt fent,

A randi egy olyan dolog, amit ketten, kozosen, mint ket egyenlo fel beszeltek meg. Ennek megfeleloen te ugyanugy beleszolhatsz, hogy hova menjetek, es barmikor mondhatod, hogy bocs, de ide inkabb nem szeretnek menni, hanem inkabb menjunk oda. Az, hogy te atengedted a dontest a sracnak, az mar a te sajat dontesed volt.

Es par szaz forint sem az a szint, amire joggal ra lehetne mondani, hogy mivel o valasztott "ilyen draga" helyett, ezert o is fizessen.

Az, hogy meghïv a fogyasztasodra, az egy gesztus - igen, egy szeles korben elterjedt gesztus, de ettol meg nem lesz kotelezettseg.

Ez az o dontese, hogy o akar-e elni ezzel a gesztussal vagy sem. Ha el, akkor az jo fejseg tole. Es nem lesz paraszt attol, hogy nem el vele.

Az mar sokkal gazabb, hogy a srac a masodik randin nem kepes egyertelmuen elmondani, hogy most hogy kepzeli: meghiv-e vagy sem.

En a helyedben visszairnek neki, hogy tisztazzam, miert nem baj szerinte. Vagy ha nem szereted az ennyire direkt megkozelitest, akkor irnek neki, hogy de anyagilag ez neked most tenyleg nem fer bele, szoval inkabb menjetek X helyre (X tetszes szerint behelyettesitheto). Es akkor a srac, ha tenyleg meg akar hivni a speci helyre, akkor kenytelen lesz ezt egyrtelmusiteni.

Amugy tobb olyan sracot is ismerek, akik elso randin nem nagyon szoktak fizetni, de ha jobban megismerik a lanyt, akkor mar szivesen hivjak meg dolgokra. Akar egyfajta szureskent (nem csak a noknek vannak bena szuresei), akar azert, mert kicsit szentimentalisabbak, es szamukra az, hogy meghivsz valakit valamire, az tenyleg egy gesztus, es ha ez a gesztusbol kotelezettseg lesz, akkor az egesz csak egy ures gesztus lesz.

2017. szept. 29. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!