Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol találhatnék egy orvosnőt vagy rezidens hölgyet állandó kapcsolatra?
11:
A bölcsészeket nem sorolom az értelmiségiekhez, a mérnökök és matematikusok között pedig kevés a nő.
Értelemszerűen egy doktornéni vagy egy biológus hölgy jöhet számításba. :)
Mi az, hogy a bölcsészeket nem sorolod az értelmiségiekhez? A filozófia-professzort, a törtènészt, a magyartanárt, a szakfordítót, a pszichológust vagy a szociológust Te saját hatáskörödben "kiírtad" az értelmiségiek közül? Jó arc vagy.
Az orvosláshoz más személyiség kell, mint amit gondolsz. Ez a "doktornénizés" ez meg alapból vicc kategória.
Javasolnám, hogy előbb magad is válj értelmiségivé, mielőtt mások értelmiségi-volta felett döntesz.
Az orvoslás egyébként már rég nem az értelmiség szakmája, és már rég nem a polgári középosztály gyerekei azok, akik az igát húzzák és túlélnek a magyar kórházakban dolgozva.
14-es:
A szociológia gender studis 1.0
Látom, nem vagy igazán értelmiségi.
Mindenesetre nem értem, mit jelent az a mondat, amit írtál.
De most már érdekelne, mi szerinted az értelmiségi.
Mellékesen ezúton tájékoztatlak, hogy megbuktál alapfeltevésedben.
Hagyd 64-es, az értelmiségi kérdező az előző oldalra már nem emlékszik 😀
Btw, kérdező: az megvan, hogy valaki nem a diplomától lesz értelmiségi? (Ahogy azt Te is tökéletesen illusztrálod).
Értelmiséginek lenni egyfajta tájékozottság a világot illetőleg, igény a kultúrára (nem azt mondom, hogy az értelmiségi kötelezően minden művészetet inád, de azért egy könyv, vagy egy színházi előadás ne legyen már ismeretlen neki), és a legfontosabb az értelmiségi nem csak elfogadja a környező világot, de képes kritikusan szemlélni amit hall, képes vitatkozni, véleményt formálni (akár alakítani a környezete véleményét), nem csak visszabüfizi a propagandát, meg a kötelező közhelyeket...
Kb ezektől a dolgoktól lesz valaki értelmiségi, persze sok mindent hozzá lehet tenni, vagy el lehet venni egyes pontokat.
Azon persze lehet vitatkozni, hogy a diploma szükséges feltétel e, az viszont nem kérdés, hogy NEM elégséges.
Műszaki pályán vagyok én is (diplomával), és rengeteg embert ismerek, aki egy neves egyetem, és sikeres műszaki karrier ellenére megmaradt egy beszűkült, tenyeres-talpas prolinak, az értelmiségi léttől messze van, és inkább egy Gyimrót-Fradi szotyola köpködő közönségében érzi jól magát, mint bárhol máshol, az egysíkú világnézetével.
Sőt, még a bölcsész diploma sem tesz valakit értelmiségivé, tudok magyar-történelem szakos tanárnőt, aki megmaradt az az egyszerű vidéki lánynak, ami volt, attól, hogy megtanulta a klasszikus szerzőket nem lett más a gondolkodása, az életfelfogása.
Jah, és a bölcsész nem értelmiségi, a TTK-s, a mérnök és az orvos igen. Eddig értem a szèles világképed. Mi van azokkal, akik eddig egyik kategóriába sem tartoznak?
Jogászok, társadalomtudósok (tudom, őket legyintéssel lebölcsészezed, pedig teljesen önálló terület), közgazdászok például? Velük mi a helyzet? 😀
Istenem, tökéletes példa vagy... csak az elfettentő típusból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!