Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Láttad az Ideglelés Csernobilban című filmet? Pároddal elmennél ide szétnézni, vagy túl veszélyesnek gondolnád? Tényleg vannak ilyen túrák?
Láttam a filmet, tetszett is, de nem reális. Elmennék a párommal, valószínuleg el is fogunk menni egyszer.
Vannak túrák, egyik kollégám már 20x volt ott, imádja. A csendet és látni ahogy a természet veszi át a hatalmat. Az utóbbi idoben már mint túravezeto ment. Azt mondta, hogy évente kb. 80.000 ember fordul meg ott. Egy két napos túra kb. egy kar-rontgennel ér fel - annyi sugárzás éri az embert. Nincsenek ott mutánsok, mint a filmben, sem állatok, sem emberek. Rengeteg a kutya és a farkas, azt mondta, hogy egyedul az egyik tóban vannak szokatlanul nagy halak, de nem a sugárzás miatt, hanem mert nincs természetes predátoruk.
Láttam a filmet, bár nekem nem tetszett. Már régóta érdeklődtem a csernobili katasztrófa után, amikor az kijött, de csalódtam be. Túl összecsapott volt, nem tetszett a történetvezetés.
Ettől függetlenül Pripjatyba ellátogatnék, és igen, vannak legális, szervezett túrák vezetővel.:)
21/L
Amugy olyan jo itt a rengeteg ember akik szo nelkul bekajaljak a szovjet "semmi veszely nincs ott" suket propagandat :D
Gondolom a radioaktiv farkasokrol meg a verpatkanyokrol egyik se hallott, meg arrol a 100 nyuggerrol akik a kozelben laknak es valami szektat hoztak letre..
Jártam ott. Semmiféle vérpatkány meg nyugger szekta nincs ott.
Tökéletesen biztonságos hely, Kijevben több utazási iroda is szervez oda túrákat, nyilván olyan részekre nem visznek, ahol magasabb a sugárzás az egészségügyi határértéknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!