Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kit zavar, ha az, akivel ismerkedik, meghagyja a Face idővonalán a korábbi kapcsolatából származó ölelkezős képeket?
Ezek a személyes vagy diszkrét képek mennyire valók szerintetek a kirakatba, miután az illető hölgyet ez a pasi elhagyta, és ő maga is azt mondja, hogy nem volt ez neki egyáltalán nagy lelki trauma (3 hónapig tartott)?
Közben más hiteles forrásból tudom, hogy mégis az volt, mivel ez a pasi őt igencsak elbűvölte és azt is mondja, hogy csak jót tud róla mondani.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Kedves 10-es válaszoló, valahol én is ezt éreztem. Bár ő azt mondta, hogy fent hagyja annak a képét is, akivel nem ilyen korrekt módon váltak el az útjaik.
Persze értem én, akinek eleve érdektelen a Facebook, annak lehet "gyerekes" ez az elvárás.
Mondjuk az is igaz, hogy találkoztam olyan 60 éves rokonnal, aki azt az exfeleséges képet most is kint tartja a falon a házában, akivel 20 évet éltek együtt. Az is igaz, hogy volt már olyan barátnője, aki ez miatt hagyta ott, mivel nem volt hajlandó leszedni. Neki a volt neje, aki elhagyta őt, nyilvánvalóan komoly érzelmi kérdés. Nem zárta le egészen biztosan! Bánja még/már azt a napot, amikor elhagyta őt. De ha nem tudja igazán elengedni, lezárni, addig nem tud egy őszinte és odaadó kapcsolatot sem nyitni. Nekem ez a véleményem.
Velem az történt, amit kiírtam.
Engem azért érint érzékenyen, mert eddig nem, de most szembesültem személyesen is a kérdéssel. Akiről írtam,ő a volt barátnőm, akivel a bizalmatlanságom miatt szakadt meg a kapcsolton. A bizalmatlanságom pedig onnan eredt, hogy az ilyen viselkedéssel folyamatosan azt éreztem, hogy a két évvel korábbi barátjával még mindig sokkal közelebb érzi magát, mint velem! Annak ellenére, hogy a hapsi hagyta el, nem a barátnőm döntése volt, neki nagyon sokat jelentett, ez látszik a képeken is.
Azért tetszik a tízes válaszoló, mert röviden fogalmaz, nem kezdünk olyan nővel, aki nem zárta le a múlta. Ha a facebook-on fent a képe = nem zárta le.
Azt mondja, hogy nem veszi le, mert a múltja része. De éppem ez az, annak a múltnak a része, amikor és amiért a kép készült és fel rakta a közösségi oldalra. Ha azt mondja, hogy már nem jelent semmit, akkor NEM A MÁNAK a része. Tehát egy új kapcsolatban semmi keresnivalója NYILVÁNOS helyen.
Mielőtt nem volt facebook, nem volt jóé így megosztani nyilvánosan ezeket, akkor sem hagyták az exeket mutató képeket a házban nyilvános helyen, hiszen ez sértő és megalázó lett volna az új kapcsolatban.
Vagy rosszul látom?
Skalpgyűjtemény-kiállítás, a mai öntudatos ember önkifejezési eszköze.
Nem véletlen divatosak ma ezek a kifejezések: ÖNkifejezés, ÖNtudat, ÖNismeret, ÖNmegvalósítás... Mindenhol az ego van hatalmon, a társkapcsolat meg tűnik el. Nem arra figyelnek, hogy a másik embernek mi esne jól, vagy esetleg mi bántó a számára, hanem kiteszik az életüket a kirakatba, beletolják az arcodba, hogy ez vagyok ÉN, ez az ÉN életem, múltam, a véleményem, te pedig vedd tudomásul, hogy nem fogom korlátozni önmagam senki kedvéért.
Igen, valamilyen szinten igaza van annak, akit zavar, hogy nyilvánosan kint van a párjának az exe képe(i).
Én pl. nem várom el kifejezetetten, hogy évekkel ezelőtti közös képeket töröljön, vagy posztokat.
Viszont az én párom pl. ezt (kérés nélkül) megoldotta pl úgy, hogy csak simán beállította, hogy csak ő láthassa azt a mappát/képet.
NEM eltitkolta ezzel előle, hogy vannak ilyen képek, hanem megmutogatta nekem őket, meg mondta , hogy régen volt, és emlékként nem akarja azért kitörölni, így csak más számára nem láthatóvá tette az egészet.
ÉS ez így van jól. Miattam szedte le azt is, hogy még fenn maradt ezzel az ex nővel, hogy kapcsolatban volt pl- ezt is kérés nélkül, mert őszintén szólva egyáltalán enm érdekelt akkor a legelején még. Mondtam is, hogy engem nem nagyon érdekel, hogy kint van- mivel kérdezte, mégis leszedte, hogy lássam ezzel is, komolyan gondolja, stb.
Szóval ezek nem nagy dolgok, és roha*dt egyszerű megoldás van rájuk: ha nem tudja törölni, megértem, de akkor pakolja egy helyre és állítsa be, hogy más ne lássa ezeket.
Szerintem is van abban valami, ha valaki még nem szedi el, és nem is állítja be, akkor az okkal van, még nem tudott teljesen elszakadni a múltjától. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!