Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? Nagyon szomorú vagyok. Bővebben lent.
Bocsi, ha kicsit hosszúra sikerült..
Én egy kicsi városba járok, ahol egy iskola van és mindenki ismer mindenkit.. Az történt, hogy tegnap előtt este meghalt egy tanárom, tegnap leesett 7 m. magasról egy 5.-es barátom (nagyon szörnyű látvány volt:'(((de szerencsére csak mesélték és nem voltam ott..) és meghalt ő is út közben a kórház felé.. Egész város gyászol.. Nagyon sokat sírok és olyan helyzetben vagyok, hogy senkihez sem tudok hozzászólni, fáj a fejem, de belülről olyan érzésem van, hogy inkább ne is tudnék róla:'( Ahányszor csak rá gondolok, nagyon elmegy a kedvem mindentől.. 1. kérdésem az lenne, hogy mivel tudnám magamat megnyugtatni, de ha lehet, ne gyógyszerekkel, mert nem szeretem őket.. 2. kérdésem pedig az lenne, hogy van egy olyan mondás, hogy "Háromig nem áll meg", szóval ha meghal egy ember, másnap még egy, akkor egy harmadiknak is meg kell vagy ma, vagy holnap, vagy holnapután.. Nem kívánom senkinek, már ezt sem bírom ki, ugye nem lesz semmi több?:'(:'(
Köszönöm előre a válaszokat...
13 éves lány (6.-os)
Gondolj a szép percekre, amit a barátoddal/tanároddal töltöttél. Próbálj meg beszélni egy barátnőddel/szülőddel vagy valaki közelállóval. Ne fojtsd magadba, hiába érzed azt, hogy így kell tenned. Én is évekig gyászoltam a testvérem, és nálam ez bevált. Ahogy telt az idő még azzal is könnyebb lett a súly, amit hordozok.
Szóval add ki magadból a bánatot és ne hagyd, hogy belülről emésszen!
Ne törődj a savanyú vénasszonyok hülye mondásaival. Csak azért találnak ki az emberek ilyen hülyeségeket, mert élvezik, ha más emberekre ráijeszthetnek.
A gyász mindenképpen nehéz dolog, csak az idő segíthet. Hidd el, pár nap alatt sokkal jobban leszel, mint most. Az első nagyobb sokk nem tart olyan hosszú ideig. Utána még sokáig fáj, de már képes leszel más dolgokkal is foglalkozni. Szerintem a sírás sokat segít, ezen kívül pedig mozogj, sportolj. attól jobban leszel.
Köszönöm szépen a választ!:)
Hétfőn történt ez, ma vasárnap van és már nem sírok, sőt mintha meg sem történt volna. Persze így is gondolok rá sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!