Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Férfiak, az alábbi kategóriák...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak, az alábbi kategóriák közül a feminizmusnak milyen szintjét tudnátok még tolerálni egy párkapcsolatban és melyik az ideális?

Figyelt kérdés

1. Egyáltalán nem feminista, még az alapvető femninisra törekvésekkel sem ért egyet, szavazni sem megy, mert elismeri, hogy nem árt a politikához, háztartásbelinként kíván élni (esetleg kisebb munkákat vállal pl. takarítás), a hagyományos nemi szerepekhez tartja magát, felnéz a férfira, rá hagyja a fontos, racionalitást igénylő döntéseket.

2. Egyetért azzal, hogy a nők logilag egyenlőek, pl. eljár szavazni vagy esetleg tanul, de semmiképp sem hiszi azt, hogy férfias területeken kellene bizonyítania. Ha tanulásra adja a fejét, olyasmi szakmákat választ pl., mint ovónő, tanítónő, gyerekpszichológus, logopédus, vagy valamilyen bölcsész. A férfi karrierje van előtérbe helyezve, a háztartás és a gyereknevelés elsődlegesen a nő feladata, nem erőszakolja rá a férfira nagyobb mértékben, mint amennyire a férfi akarja.

3. Megpróbál karrierileg egyenlő lenni egy férfival, akár hagyományosan férfiak szakmát is választhat, de úgy értelmezi, hogy ez az ő döntése, senki nem kérte erre, ezért nem követeli a férfin ezeket a dolgokat: házimunka, gyereknevelés 50-50% megosztása, egyforma fizetés, nemi sztereotípiák hanyagolása PC módon (szóval elviseli, hogy ha olyat mond a férfi, hogy a nők kevésbé racionálisak és emiatt döntésképtelenek és kevésbé kompetensek bizonyos dolgokban). Elfogadja, hogy többet kell bizonyítania, mint egy férfinek, ha teljesen egyenlő elismerést és rátermettséget akar.

4. A teljes egyenlőség híve, nem visel el semmilyen megkülönböztetést, de mégis valamilyen szinten a férfi domináns lehet mellette. Nyit a gender elmélet felé, de nem szippantotta be a dolog teljesen.

5. Szintén a teljes egyenlőség híve, nincs domináns fél a kapcsolatban, tagadja a nemi szerepek létezését, és mindenből egyenlő mértékű részesülést vár a kapcsolatban.

6. Aktív feminista, úgy gondolja, hogy még mindig el vannak nyomva a nők. Az utcai bókolást, a szexuális célzásokat a nemi erőszak előszelének, a nemi erőszakot pedg a nők elleni összeesküvésként látja és értelmezi. Nem tűri a szexizmus és a megkülönböztetés legapróbb formáját sem.

7. Női felsőbbrendűségben hisz, lenézi és utálja a férfiakat, mindben farokvezérelt, alsóbbrendű élőlényt lát, és olyan társadalmat akar, ahol a férfiakat elnyomják úgy, ahogy régen a nőket.

Nos, melyik hozzáállású nőt választanátok legszívesebben, és melyik az utolsó szint, amit még tolerálni tudnátok? Magyarázatot és véleményezést is szívesen veszek. :)

2017. jan. 22. 00:16
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
77%

Én szerintem bőőőven 6-os vagyok a listából. Az utcai szexuális célzásokat hívják szexuális zaklatásnak, ez nem egy jópofa vicceskedés. A nemi erőszak meg egy borzalmas bűntény ami egyébként férfiak ellen is irányulhat, azt sem tartom kevésbé szörnyűnek. És igen, a szexizmust és a megkülönböztetést egyáltalán nem tűröm. És akkor mi van? Szerintem ez a normális. Engem apám úgy nevelt, hogy semmivel sem érek kevesebbet a férfiaknál, és merjek kiállni magamért és másokért. Szerintem jól tette.

Ja, és hogy ne legyen teljesen off, van párom és boldogok vagyunk, szeretjük egymást. :)

20/L

2017. jan. 22. 13:03
 32/40 anonim ***** válasza:
60%
nekem valahogy egyik verzió sem jön be igazán. a divatos eszméktől függetlenül legyen tisztában a céljaival és lehetőségeivel. tegye azt amit szeretne, vagy amire képes, de egy párkapcsolatban az lenne az ideális, ha pont nem érdekelné az egész téma, mert engem is hidegen hagy. ha hasonló felfogásunk van a dolgokról, hasonló értékrend mellett, a hosszútávú boldogság nem a karrierünkön, a jogi helyzetünkön, a politikai meggyőződésünkön, vagy a társadalmi szokásokon fog múlni.
2017. jan. 22. 14:15
 33/40 anonim ***** válasza:
82%
Nem értem ezt a nemi erőszakos összeesküvést. A nemi erőszak egy bűntény.
2017. jan. 22. 14:17
 34/40 anonim ***** válasza:
0%

"A férfiakat, ha el is nyomnák, nem úgy tennék, mint régen a férfiak a nőket."

Most is jobban elnyomnak minket férfiakat, mint régen a nőket.

2017. jan. 22. 15:30
 35/40 anonim ***** válasza:
97%

Én úgy tudom, a férfiak tanulhatnak, olyan karriert választhatnak amilyet akarnak, szavazhatnak, dönthetnek úgy hogy nem alapítanak családot, jogilag nem ér kevesebbet a szavuk mint a nőké, elismerik őket szakmailag. Embernek tekintik őket, nem tulajdonnak. Nem az apjuk adja őket tehetős nőknek házastársul.

Nem vagy tisztában azzal, hogyan nyomták el régen a nőket.

2017. jan. 22. 16:33
 36/40 anonim ***** válasza:
12%

Mindez igaz és mindig is igaz volt a nőkre is az európai keresztény kultúrkörben. Leszámítva a karriert, mert a nőktől azt várták el, hogy otthon végezzék a házimunkát, a férfiaktól pedig azt, hogy eltartsák a családot, beleértve a nőket is. Ezek különböző elvárások, de azonos súlyúak. A szavazójogban csak rövid ideig volt különbség, mert a királyságok korában a férfiak sem szavazhatnak.

Ma viszont az összes elvárás a férfiakra hárult: ugyanúgy tőlünk várják a nők, hogy eltartsuk őket, de tőlünk várják el azt is, hogy a házimunkát végezzük. A szülést csak azért nem várjátok el tőlünk, mert nem vagyunk képesek rá, de attól még ti sem vagytok hajlandóak rá.

2017. jan. 22. 19:19
 37/40 anonim ***** válasza:
90%

Nagyjából 5-ös kategóriába tartozok, a barátom ezt elfogadja, és szerinte ez a normális. Bár én nem várok MINDENBŐL egyenlő részesülést, hisz ha valamiben a barátom jobb, akkor ráhagyom, ha meg valamiben én vagyok jobb, azt én csinálom.. Lényeg, hogy összességében egálban legyünk.

(Plusz az utcai beszólogatást, hasonlókat én is felháborítónak tartom, volt már részem szexuális zaklatásban, nem kérek belőle soha többé, ettől függetlenül nem tartom a nők elleni összeesküvésnek, hisz férfi is lehet áldozata ennek, ami nem kevésbé rossz)

2017. jan. 23. 15:29
 38/40 anonim ***** válasza:

Én nő vagyok, a kommentek olvasása előtt a 4., 5. kategóriába tettem magam.

Védelmére kelnék abban a kérdezőnek, hogy ő sosem állította, hogy ez egy lista, ahol az első a legjobb (csak mert valaki az elején így értette). Azért arra megkérem a férfiakat, hogy ne írják azt, hogy aki ebbe vagy abba a kategóriába tartozik, az örülhet, ha talál valakit. Mindenki a saját nevében beszéljen, ne legyen bértollnok.

2017. febr. 2. 01:49
 39/40 anonim ***** válasza:
Aki amúgy az egyest mondja, az tényleg örül, ha a felsége nem szavaz meg ilyenek, vagy csak nem volt jobb, amit választhatott? És akkor ugye fordítva is működik? Úgy értem, amelyik férfi az 1-est választja, az a férfiak fiktív listáján ugye 7-es? Értsd: rakja a téglát, felépíti a házunkat, összevágja a tüzelőt, betegen is, nem nyafog ha náthás, hanem zsákot pakol úgy is, ha egér van a konyhában, nem megijed, hanem megfogja, ha megkérem, levágja a tyúkot vagy kitekeri a nyakát, lecsapja a harcsa fejét karácsonykor, verejtékezve jön haza a munkából és így tovább? Ha elromlik valami a ház körül, azonnal pattan és csinálja, és nem félig lifeg a kilincs meg az ólajtó?
2017. febr. 2. 01:53
 40/40 anonim ***** válasza:
Amúgy nem minden kategória tiszta. Mert ez a nemi erőszakos összeesküvés nekem is furcsa. Csúnya dolog, egy bűntett, de mi az, hogy összeesküvés? A gender elmélet alatt sem tudom, mit értesz. Azt elhiszem, hogy a társadalmi nemünk tanult szerep, pl. egyes szigetországokban a férfiak sminkelnek, fonnak, és a nők választják ki őket, megkérhetik őket, vagy csak lefeküdhetnek velük, ha akarnak, a gyerekhez sincs a férfinak sok joga utána. Ez így alakult ki. de mit értesz konkrétan genderelméleten?
2017. febr. 2. 01:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!