Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Férfiak, az alábbi kategóriák...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak, az alábbi kategóriák közül a feminizmusnak milyen szintjét tudnátok még tolerálni egy párkapcsolatban és melyik az ideális?

Figyelt kérdés

1. Egyáltalán nem feminista, még az alapvető femninisra törekvésekkel sem ért egyet, szavazni sem megy, mert elismeri, hogy nem árt a politikához, háztartásbelinként kíván élni (esetleg kisebb munkákat vállal pl. takarítás), a hagyományos nemi szerepekhez tartja magát, felnéz a férfira, rá hagyja a fontos, racionalitást igénylő döntéseket.

2. Egyetért azzal, hogy a nők logilag egyenlőek, pl. eljár szavazni vagy esetleg tanul, de semmiképp sem hiszi azt, hogy férfias területeken kellene bizonyítania. Ha tanulásra adja a fejét, olyasmi szakmákat választ pl., mint ovónő, tanítónő, gyerekpszichológus, logopédus, vagy valamilyen bölcsész. A férfi karrierje van előtérbe helyezve, a háztartás és a gyereknevelés elsődlegesen a nő feladata, nem erőszakolja rá a férfira nagyobb mértékben, mint amennyire a férfi akarja.

3. Megpróbál karrierileg egyenlő lenni egy férfival, akár hagyományosan férfiak szakmát is választhat, de úgy értelmezi, hogy ez az ő döntése, senki nem kérte erre, ezért nem követeli a férfin ezeket a dolgokat: házimunka, gyereknevelés 50-50% megosztása, egyforma fizetés, nemi sztereotípiák hanyagolása PC módon (szóval elviseli, hogy ha olyat mond a férfi, hogy a nők kevésbé racionálisak és emiatt döntésképtelenek és kevésbé kompetensek bizonyos dolgokban). Elfogadja, hogy többet kell bizonyítania, mint egy férfinek, ha teljesen egyenlő elismerést és rátermettséget akar.

4. A teljes egyenlőség híve, nem visel el semmilyen megkülönböztetést, de mégis valamilyen szinten a férfi domináns lehet mellette. Nyit a gender elmélet felé, de nem szippantotta be a dolog teljesen.

5. Szintén a teljes egyenlőség híve, nincs domináns fél a kapcsolatban, tagadja a nemi szerepek létezését, és mindenből egyenlő mértékű részesülést vár a kapcsolatban.

6. Aktív feminista, úgy gondolja, hogy még mindig el vannak nyomva a nők. Az utcai bókolást, a szexuális célzásokat a nemi erőszak előszelének, a nemi erőszakot pedg a nők elleni összeesküvésként látja és értelmezi. Nem tűri a szexizmus és a megkülönböztetés legapróbb formáját sem.

7. Női felsőbbrendűségben hisz, lenézi és utálja a férfiakat, mindben farokvezérelt, alsóbbrendű élőlényt lát, és olyan társadalmat akar, ahol a férfiakat elnyomják úgy, ahogy régen a nőket.

Nos, melyik hozzáállású nőt választanátok legszívesebben, és melyik az utolsó szint, amit még tolerálni tudnátok? Magyarázatot és véleményezést is szívesen veszek. :)

2017. jan. 22. 00:16
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
20%

1-es kategóriát elfogadom és nem élek vissza az "alárendeltségével", mert nem az csak nincs 21. századi betegsége, hogy ő ki akar tűnni, karriert akar stb. Ő a kis feleségem, közösen döntünk mindenben, nem én vagyok az úr csak egyszerűen én szerzem meg a megélhetéshez a pénzt, ő elvan így szeret engem és nem megy a cirkusz meg a versengés egymással és a világgal. Tisztelem, hogy nő és velem van.

2-es és 3-as esetek a normálisak számomra. Igazából szerintem szét sem lehet ezt ennyire tagolni. Úgy gondolom, hogy egy egészséges kapcsolathoz, legalábbis nálam az 1,2,3-nak az egyvelege kell.

4-estől felfelé nem tudok rá nőként tekinteni. Sőt szerintem örülhet az a nő aki a négytől felfele kategória és értelmes férfi szóba állt vele és akár még gyereket is hajlandó vele vállalni. Vannak akiknek bejönnek az ilyen nők, főleg a bölcsész meg hasonló srácok szervezete veszi be az ilyet. Indexes újságíróknak szerintem csak ilyen feminista nője lehet. De azokra a srácokra elég csak ránézni. Szóval nekem nő még alkalmi kapcsolatra sem kell ilyen újvilági nézetekkel. Én úgy érzem magam férfinak, ha egy nagyon picit "uralkodhatok" a nőn, a tenyeremben érezhetem, vigyázhatom, őrizhetem, segíthetem.

2017. jan. 22. 01:06
 12/40 anonim ***** válasza:
78%
Úgy érzem, hogy minden férfi kezébe, aki támogatja az 1-2 kapcsolatot, kéne egy szociálpszichológia könyv, bár nem vagyok biztos benne, hogy a hosszú mondatokat és a szakkifejezéseket megértenék, meg abba se, hogy van annyi kognitív kapacitásuk, hogy 1 oldal után fennmaradjon a koncentrációjuk.
2017. jan. 22. 01:16
 13/40 anonim ***** válasza:
69%

Az 5-öst már egyáltalán nem tudom tolerálni. Ha nem hisz a nemi szerepek létezésében, legyen leszbikus, vagy tudom is én. Én férfias vagyok, nincs szükségem olyanra, aki szintén férfit akar játszani.

1-es, 2-es szintén ejtve. Ha olyasmit akarnék, ami pacsit ad amikor kérem, veszek egy kutyát.

Amit el tudok viselni, az valahol a 3-as és 4-es között lehet.

2017. jan. 22. 01:18
 14/40 A kérdező kommentje:

Tisztázás gyanánt írnék kicsit arról, hogy én most mit értettem nemi szerepek alatt.

Pár példát írok. Úgy értettem azt, hogy "elveti a nemi szerepek létezését", hogy pl. nem viseli el az olyasmikat, hogy miért választott "férfias" szakmát, nem nőnek való ez, vagy, hogy egyáltalán minek karrier, neki az otthon melegének megteremtése a feladata vagy nem viseli el az olyan megkülönböztetéseket, hogy a nőket leribizik és nem tartják anyaságra alkalmasnak, ha volt pár kalandjuk, de a férfiak végigkefélhetnek 5 városnyi nőt, mert a nők szerepe a tisztaság és a szemérmesség, meg, hogy a férfi szívességnek fogja fel, ha kitakarít és tisztába teszi a gyereket, mert nem az ő feldata lenne. Az ilyeneket veti meg az 5-ös nő, úgy gondolja, hogy mindenkinek az a "szerepe" ami boldoggá teszi, nem stigmatizálja azt a nőt, aki nem vállal gyereket, és azt a férfit sem, aki mondjuk olyan szakmát választ, ahol gyerekekkel foglalkozik, vagy bármi, ami nőinek van számon tartva.

2017. jan. 22. 01:30
 15/40 anonim ***** válasza:
80%
Jezus, mennyi komplexusos ferfi :D
2017. jan. 22. 01:42
 16/40 anonim ***** válasza:
80%

Igen kérdező, te jól látod a nemi szerepeket.

A 13. válaszadó csak fogalomzavarban van, ő azt érti a nemi szerepek elvetése alatt, hogy pl. a nő megtagadja a szülést. Keveri a biológiai nemet és a szociális nemet (gender). Aztán még a leszbikusságot is felhozta, ami nemi orientáció és fogalmam sincs, hogy ez, hogyan kapcsolódik ide.

2017. jan. 22. 01:44
 17/40 anonim ***** válasza:
71%

Az ilyen komplexusos hozzáállásúak szoktak azzal jönni sokszor, hogy imádják a nőket... Ja, imádják... amíg a férfira hagyják a fontos döntéseket, maximum óvónőnek merészelnek csak tanulni, vagy ha arra vetemednek, hogy mégsem, akkor kuss a nevük, nem kérte senki őket és küzdjenek azért az elismerésért vért hugyozva, ami a férfiaknak alanyi jogon jár ugyanazért a végzettségért/munkáért, ja és a szendvicsek se készülnek el maguktól, húzzanak a konyhába, ők akartak karriert, de a női kötelesség alól nem bújhatnak ki, hogy is képzelik, hogy majd megosztják a házimunkát és foglalkozik a férfi is a gyerekkel. :D

Nem értem amúgy az ilyeneket, én vágyom arra, hogy ne csak fejőstehén legyen, hanem teljes értékű szülő, APA, aki kiveszi a részét érzelmileg is a gyereknevelésből, nemcsak fegyelmező mentor + pénzeszsák. Ja, és arra is vágyom, hogy a nő is megtalálja azt, amiben jó, meglegyen neki is az az élménye, hogy letesz valamit az asztalra, és tisztelem a másikban annyira ezt a vágyat, hogy alapvető, hogy a háztartást, főzést sem terhelem rá, hanem együtt csináljuk, nem pedig úgy, hogy kiszoljálja az egyikünk a másikat.

Szerintem aki azt várja, hogy egy nő ne vágyjon bizonyos dolgokra és minimális szinten uralkodni akar felette, az nem szereti azt a nőt (kivéve, ha megbeszélt BDSM kapcsolatról van szó :D).

Éppen ezért az 1-es és a 2-es kapcsolat nem olyan gáz, mert azt úgysem lehet olyan nővel megcsinálni, aki nem vevő erre, tehát az csak zsák a foltját kapcsolat lehet (mondjuk szerintem az 5-ös kategóriában is lehet olyan nő, aki óvónőm tanítónő...stb.).

De az sokat elárul, aki a 3-asra vágyik. Szóval vágyik egy olyan nőre, aki akkor is alárendeli magát, ha ugyanannyit letesz az asztalra, és elviseli a degradáló hozzáállást. Az pedig sztem ki sem derül feltétlenül az első pár randin, hogy ilyen a férfi, tehát az ilyen alakok potenciálisan megbánthatnak, megalázhatnak értelmes nőket. Az a nő, aki pedig eltűri az ilyet annak ellenére, hogy tanult, értelmes és nemcsak oldalborda funkcióban tetszeleg, szerintem betegesen önbecsülést nélkülöző.

Ezért gáz a 3-as (a 6-os, 7-est leszámítva, mert az no comment kategória).

2017. jan. 22. 02:05
 18/40 anonim ***** válasza:
83%

Egyiket sem választanám.

Egy olyat választanék, akivel megvan a kölcsönös tisztelet, szeretet, aki nem nézi le a férfiakat. Viszont ettől még lehet ő a domináns a kapcsolatban, vagy lehetek én is a dominánsabb, vagy éppen egyikőnk se, attól függ, hogy hogy alakul, milyen csapatot "alkotunk".

2017. jan. 22. 02:29
 19/40 anonim ***** válasza:
91%

Én nem hiszek abban, hogy vannak férfias vagy nőies dolgok. Mindenki abban jó, amiben jó. Azért ez nem egy bonyolult elmélet.

Azt nem értem, hogy miért kell többet teljesítenem az egyenlőséghez? Hajszálra pontosan ugyanannyi nem elég, mert van cicim?

A hetes nem feminista, de az utcai beszólások qrva félelmetesek tudnak lenni, pláne ha sötét van, és meg is indul utánad az alak.

2017. jan. 22. 03:40
 20/40 anonim ***** válasza:
86%
Szerintetek egyébként a nyugati férfiak jobban hisznek az egyenjogúságban? És ha igen, hol lehet velük beszélgetni? Asking for a friend.
2017. jan. 22. 03:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!