Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit gondoltok? Adott egy egyetemet kezdett még a szüleivel élő fiatal nő és egy 30as éveiben járó, jól kereső férfi párkapcsolata.
"akinek 19 évesen 150.000-200.000 HUF-os jövedelme volt, szülői segítség és szakképesítés nélkül."
Nem, nem volt. De arra már alkalmas voltam 18 éves koromtól, hogy erre belátással a párommal együtt olyan helyre készüljünk nyaralni, amit ki is tudok/tudunk fizetni. És ez azóta is így van.
Nekem ez fura, de szerintem is csak szokás kérdése.
Nálunk szóba nem jön, hogy benzinköltséget felezzünk azzal, akit elviszünk, de vannak olyan ismerőseim, akiknél szóba sem jön, hogy ne felezzék, ezt meg kell beszélni.
Én hülyeségnek tartom, nem azért, mert többet keres, mint te, hanem mert neki is mindenképp el kell jutnia A-ból B-be, veled vagy nélküled. Attól nem lesz drágább az út, hogy te, vagy esetleg még 3 ember ül a kocsijában. Ha meg vonattal mentek, oda a kényelem, és az sincs ingyen -- főleg neki nem, mert már nincs diákbérlete. Szóval szerintem ez felesleges, de meg kell beszélni, más mód nincs.
"Nyáron kitalálta, hogy menjünk el valahová. Egy olyan helyre, amit ő nagyon szeret. Semmi extra, de kicsit messze van, így az útiköltség is ezzel arányos. Tisztában volt vele, hogy az én költségvetésemhez mérten ez sok"
Kicsit más a helyzet, amikor ő elhatározza, hogy el akar vinni oda, meg amikor KÖZÖSEN kinéznek egy úticélt. Furcsa, nálunk meg az az evidens, hogy nem döntünk a másik feje felett, hova menjünk és nem hozzuk olyan helyzetbe, ha épp kevesebb a pénze, hogy kínosan érezze magát, hanem kitűzünk olyan célt, ami mindkettőnk számára elérhető. Hű, de bonyolult, nem?
Exemmel úgy volt közös kassza, hogy volt x összeg amit a közös dolgokra költöttünk. Na most egyik nap hazajött és meglepett egy kerámia kés készlettel. Majd pár nap múlva mondta hogy adjam vissza neki a közösből (fizikailag külön tartott pénz volt és én kezeltem mert neki minden pénz kifolyt a kezéből).
Szóval kifizettem neki a közösből ( tehát kvázi az ajándék felét kifizettem), majd amikor vége lett és elköltözött magával vitte a kés készletet, amit nekem vett ajándékba a közös pénzből... Imádtam azokat a késeket, azóta is haragszom rá érte, de már egyre többet röhögök rajta...én jobban jártam azzal hogy ő lelépett...
Na mindegy, szóval témához kapcsolódóan pedig, jelenleg párom pont kétszer annyit keres mint én, de nekem van autóm, én tankolom. Csak akkor felezünk benzin pénzt ha az ő rokonaihoz utazunk vidékre (3-600 km) amúgy nem. Még akkor sem ha hetente többször vittem haza vagy kerültem miatta. Fel sem merült bennem.
Én 27/N, ő 32/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!