Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Ti mit gondoltok? Adott egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit gondoltok? Adott egy egyetemet kezdett még a szüleivel élő fiatal nő és egy 30as éveiben járó, jól kereső férfi párkapcsolata.

Figyelt kérdés
Közös nyaralásnál evidensnek gondolom, hogy felezzük a szállás költségét stb., de ő a benzint is felezni akarja. A nyáron volt ebből probléma, én nem számítottam rá, végül arra jutottunk hogy legközelebb felezünk, de nem találom a nyugalmat még most sem ebben a helyzetben. Sokszor megyünk kocsival (mindig hazavisz), akkor nincs ilyen probléma. Egyébként igyekszem felesben fizetni a dolgokat közös programokon. De a benzin költséghez való hozzáállását nem tudom teljesen megérteni. Ti mit gondoltok? Hogyan tudnám elmondani neki, hogy ne sértsem meg és pénzéhesnek se tűnjek?

2016. okt. 31. 14:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
26%

"akinek 19 évesen 150.000-200.000 HUF-os jövedelme volt, szülői segítség és szakképesítés nélkül."

Nem, nem volt. De arra már alkalmas voltam 18 éves koromtól, hogy erre belátással a párommal együtt olyan helyre készüljünk nyaralni, amit ki is tudok/tudunk fizetni. És ez azóta is így van.

2016. okt. 31. 16:29
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez fura, de szerintem is csak szokás kérdése.

Nálunk szóba nem jön, hogy benzinköltséget felezzünk azzal, akit elviszünk, de vannak olyan ismerőseim, akiknél szóba sem jön, hogy ne felezzék, ezt meg kell beszélni.

Én hülyeségnek tartom, nem azért, mert többet keres, mint te, hanem mert neki is mindenképp el kell jutnia A-ból B-be, veled vagy nélküled. Attól nem lesz drágább az út, hogy te, vagy esetleg még 3 ember ül a kocsijában. Ha meg vonattal mentek, oda a kényelem, és az sincs ingyen -- főleg neki nem, mert már nincs diákbérlete. Szóval szerintem ez felesleges, de meg kell beszélni, más mód nincs.

2016. okt. 31. 16:42
 23/28 anonim ***** válasza:
53%
Nekem egy kapcsolatomban nem merult fel ilyen vagy hasonlo egyik fel reszerol sem. Szamomra ez eletidegen, tehat nem tudnek hasonlot sem elkepzelni egy kapcsolatban, egyaltalan hogy merul fel ilyesmi?
2016. okt. 31. 16:44
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ti vagytok azon párok egyike, akiket rendszeresen látok izzadni a mekiben a blokk felett, hogy rendesen felezzék el a költségeket? Fillérre ám! Vagy csak a kedves párod inkább... Egyébként nem, nem normális, amit leművel. És nem azért, mert nem kell felezni semmit, meg mert én valami hatalmas mit arany, már gyémántásó lennék... nem. Csupán csak azért, mert a párod egyáltalán nincsen tekintettel rád, és a lehetőségeidre. Ugyebár a vakot sem viszem szépművészeti kiállításra.... vagy ha mégis, akkor utána nem sértődök, mert nem látom a tetszést az arcán. Mondjuk itt gyakorin van ez a fajta "mindent felezünk, még a meglepetés tortát is!" hozzáállás, és, ha ettől eltérsz, akkor rögtön prostituált vagy, akinek a szolgáltatásait megveszik egy itallal vagy vacsorával vagy komolyabb kapcsolatban esetleg egy meglepetés utazással, és fel sem merül bennük, hogy esetleg, ha a két félnek nem egyenlőek a lehetőségei, akkor a módosabb fél talán, esetleg szeretné boldoggá tenni a másikat. Csakhogy személyes példával szemléltessem: nálunk hasonló a felállás pénzügyileg, én is egyetemre járok, párom dolgozik. Nyáron kitalálta, hogy menjünk el valahová. Egy olyan helyre, amit ő nagyon szeret. Semmi extra, de kicsit messze van, így az útiköltség is ezzel arányos. Tisztában volt vele, hogy az én költségvetésemhez mérten ez sok (bár ő azon ritka férfiakhoz tartozik, akik nem igazán vágynak rá, hogy szívük hölgye fizesse a vacsijuk felét :D), de nem is volt téma. Ő ezt velem szerette volna látni, átélni, ottani élményeket szerezni. És ez a fontos. Viszont azt látom, hogy a te párodnak nem ez a fontos, hanem rögtön az, hogy "na, és a benzin fele hol van?". És ez baromi kiábrándító. Pláne úgy, hogy nem szorulna rá ekkora fillércseszésre. Így még kiábrándítóbb igazából.
2016. okt. 31. 17:07
 25/28 anonim ***** válasza:
30%

"Nyáron kitalálta, hogy menjünk el valahová. Egy olyan helyre, amit ő nagyon szeret. Semmi extra, de kicsit messze van, így az útiköltség is ezzel arányos. Tisztában volt vele, hogy az én költségvetésemhez mérten ez sok"

Kicsit más a helyzet, amikor ő elhatározza, hogy el akar vinni oda, meg amikor KÖZÖSEN kinéznek egy úticélt. Furcsa, nálunk meg az az evidens, hogy nem döntünk a másik feje felett, hova menjünk és nem hozzuk olyan helyzetbe, ha épp kevesebb a pénze, hogy kínosan érezze magát, hanem kitűzünk olyan célt, ami mindkettőnk számára elérhető. Hű, de bonyolult, nem?

2016. okt. 31. 17:31
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, ezt a kitaláltát úgy kellene értelmezni, hogy beszélgettünk, és "Szeretnél ide elmenni? - Igen, nagyon.". Nem úgy hogy a fejem felett eldöntötte, aztán felrakott a repülőre :D. Hanem rákérdezett, és utána együtt kerestünk egy mindkettőnknek megfelelő szállást, megfelelő időpontot. És mivel tudom, hogy a páromnak az egyetlen célja az, hogy boldoggá tegyen, nem pedig kellemetlen helyzetbe hozzon, így mi nem is folytatunk le ilyen "felezős" beszélgetéseket :D. Nálunk meg az az evidens. Nagyon bonyolult, ugye? :D
2016. okt. 31. 17:39
 27/28 A kérdező kommentje:
Mindenesetre arra rávilágítottatok, hogy minden eset más és más :D
2016. okt. 31. 17:41
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Exemmel úgy volt közös kassza, hogy volt x összeg amit a közös dolgokra költöttünk. Na most egyik nap hazajött és meglepett egy kerámia kés készlettel. Majd pár nap múlva mondta hogy adjam vissza neki a közösből (fizikailag külön tartott pénz volt és én kezeltem mert neki minden pénz kifolyt a kezéből).

Szóval kifizettem neki a közösből ( tehát kvázi az ajándék felét kifizettem), majd amikor vége lett és elköltözött magával vitte a kés készletet, amit nekem vett ajándékba a közös pénzből... Imádtam azokat a késeket, azóta is haragszom rá érte, de már egyre többet röhögök rajta...én jobban jártam azzal hogy ő lelépett...

Na mindegy, szóval témához kapcsolódóan pedig, jelenleg párom pont kétszer annyit keres mint én, de nekem van autóm, én tankolom. Csak akkor felezünk benzin pénzt ha az ő rokonaihoz utazunk vidékre (3-600 km) amúgy nem. Még akkor sem ha hetente többször vittem haza vagy kerültem miatta. Fel sem merült bennem.

Én 27/N, ő 32/F

2016. nov. 1. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!