Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit gondoltok? Adott egy egyetemet kezdett még a szüleivel élő fiatal nő és egy 30as éveiben járó, jól kereső férfi párkapcsolata.
7-es válaszolóval vagyok egy véleményen.
Ha a barátom azt mondaná, hogy felezzük meg a benzin költséget, akkor azt válaszolnám neki, hogy a.) inkább megyek vonattal, mert azt meg tudom fizetni, ő jöjjön nyugodtan kocsival, majd ott találkozunk, b.) amikor legközelebb nálam ebédel, akkor elé teszek egy számlát, volt egy tányér leves, két szelet hús, egy adag sültkrumpli, két pohár üdítő, az annyi mint 2790.-, és borravalót nem fogadok el, mert önérzetes vagyok.
"Viszont olyan közegben nevelkedtem, ahol a benzin mint fizetendő költség kb. sosem vetődött fel, ha elvittünk valakit például."
Itt lehet a kutya elásva. Ha ő meg olyan közegben nőtt fel, ahol felvetődött költségként, akkor már elő is állt az általad vázolt helyzet, Kérdező.
Beszéljétek meg...
Mondjuk ha sokszor hazavisz és akkor nincs ilyen probléma, akkor igazán nem lehet szélsőségesen fukarnak mondani a pasit. Egyszerűen a nyaralás egy nagyobb, közös költség és egyértelműnek tűnhet, hogy feleztek mindent. Nem?
Ebben az esetben csak beszélj vele, hogy te összesen tudsz annyit szánni a nyaralásra, úgyhogy ha beszállsz a benzinbe, akkor nézzetek mást, ami belefér a keretbe.
Nem kell zavarban lenni, meg szégyenkezni, ha valamire nincs pénzed.
Sok esetben a pasiban lehet, hogy fel sem merül, hogy neked anyagilag megterhelő, mikor "próbálod tartani a lépést", de egy ilyen elég egyértelmű jelzés tud lenni.
Egyébként keress rá: rengeteg kérdés van közös kassza témakörben. Érdemes olvasgatni, és szemezgetni belőle, mert nagyon tanulságos lesz a továbbiakban.
Még jó sokáig nem lesztek egy szinten anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!