Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Ha a lány választja ki a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a lány választja ki a helyet, ahol randizunk, akkor tényleg neki kellene meghívnia engem?

Figyelt kérdés

Sokan írtak itt a randin ki és miért fizet típusú kérdésekre, hogy annak kell fizetnie, aki helyet választ, hiszen ő szabja meg, hogy milyen árkategóriájú helyre mennek.

Én úgy szoktam csinálni, hogy amikor arra kerül a sor, hogy egy lánnyal eldöntsük, hogy hol találkozzunk első randira, akkor első körben mindig felajánlom, hogy ha szeretne, akkor javasoljon ő egy helyet, ha van olyan, amit különösképpen szeret, vagy ami neki útba esik - és ha nincs ilyen, akkor a második körben lehet közösen ötletbörzézni, hogy hova menjünk.

Ennek megfelelően az esetek többségében a lány szokta kiválasztani az első randi helyét.

Akkor most ilyenkor nekik is kéne fizetniük?

2016. okt. 29. 23:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem, akkor is vagy neked vagy feleztek.
2016. okt. 29. 23:30
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem jobb lenne, ha te vinnéd el eleve valahova.
2016. okt. 29. 23:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

szerintem a meghívó fél fizet

ha a pasi elhív engem, de én választok helyszínt, ő a meghívó

2016. okt. 29. 23:44
 4/11 A kérdező kommentje:

"szerintem a meghívó fél fizet "

Amikor egy kölcsönös ismerkedés közben eljutunk arra a pontra, hogy most már jó lenne személyesen is találkozni, akkor ott nem igazán van meghívó fél.

2016. okt. 30. 00:04
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülyeség. Függetlenül a nememtől, ha én egy milliomos-csemete vagyok, és azt mondom, ugorjunk el Monaco-ba, nyilván én fizetek. De ha egy tök egyszerű helyre, akkor fele-fele.

De amúgy sincs olyan, hogy választ valaki, hanem a felek megbeszélik, pont azért, hogy mi felel meg mindkettejük pénztárcájának.

2016. okt. 30. 00:11
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Az első randin mindig olyan helyen voltam, ami átlagos árszínvonal volt, akár a nő választ, akár én, és mindig próbálom kifizetni a számlát, mert szerintem elsőre így illik, de van nő aki ragaszkodik a fele feléhez.

Az meg nekem árulkodó jel lenne, ha a lány a Costesbe akarna menni az első randin, megengedhetem magamnak, de mást javasolnék.

2016. okt. 30. 06:46
 7/11 anonim ***** válasza:
88%
A nők szeretik a magabiztos férfiakat, ezért neked kell a helyet választanod. Az más kérdés, hogy őt is megkérdezed róla, hogy neki megfelel-e. És akkor nincs gond, azzal, hogy te fizetsz.
2016. okt. 30. 07:25
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez nekem ilyen fillérba.szás kategória, hogy hogyan tudnál kibújni alóla, hogy első randin te fizess.

Egy dolog, hogy mindketten akartok találkozni, de egy első randi akkor is Első Randi. Vagyis: neked illik kimondani, hogy találkozzatok, és te ajánlod a programot is.

Ez gyakorlatban így néz ki: "Nincs kedved velem meginni egy kávét valamikor?"

Vagy moziba menni, vacsorázni, borozni, stb.

Innentől már közös megegyezés, hogy hol és mikor, de te hívtad meg. Csak azért, mert a lány ajánl egy közeli kávézót, még te hívtad el. Pont.

Ha nincs pénzed egy nyomorult kávéra se, akkor hívd el sétálni. Legfeljebb novembertől áprilisig mindenki nemet mond, hogy a hidegben kóricáljon a kedvedért.

2016. okt. 30. 07:43
 9/11 anonim ***** válasza:

Az utolsónak igaza van szerintem.

2000 forintod meg csak van meghívni egy lány egy kávéra, üdítőre vagy valami hasonlóra kis dologra...

2016. okt. 30. 15:38
 10/11 A kérdező kommentje:

Azért bírom, hogy sokan rögtön látatlanban is elkezdenek személyeskedni, hogy milyen fillérbaszó vagyok.

Akkor csak a helyzet tisztázása érdekében: minden első randimon az volt az alap hozzáállásom, hogy én fizetek, és hacsak nem ragaszkodott nagyon a lány ahhoz, hogy fizesse a saját részét, akkor ez is történt. Ezzel nincs is probléma.

Azzal viszont már többször volt, hogy csomó lány ezt alanyi jogon járó dolognak veszi, és még csak félénk gesztus-félét se tesz afelé, hogy felajánlja, hogy fizeti a saját részét (arról már nem is beszélve, hogy sokan még megköszönni se köszönik meg).

Márpedig ez szerintem legalább akkora gáz és spúrság, mintha én férfiként szívnám a fogam, hogy fizetnem kell neki egy üdítőt - amit amúgy minden további nélkül megteszek, de ez egy gesztus a részemről, nem pedig a lánynak alanyi jogon járó valami, hogy kegyeskedett rám szánni egy délutánt. És ha a lány láthatóan a másodikként kezeli a dolgot, az meglehetősen lekezelő hozzáállás.

Ellenben amikor ezt ezen az oldalon megjegyeztem néhány férfiak spúrságát szapuló kérdésnél, hogy azért ott a másik oldal is, ami pont ugyanilyen gáz, akkor az egyik gyakori hárítás az volt, hogy de hát ez azért nem úgy van, mert az fizet, aki a helyet mondta.

Ebből meg logikusan adódik a mostani kérdésem, hogy akkor ez most tényleg így van, vagy ez csak egy üres kifogás volt.

-------

Amúgy meg a randira hívásnál is általában azt a módszert szoktam használni, hogy miután a lány azt mondja, hogy persze, neki is van kedve találkozni, olyankor több opciót szoktam felajánlani, hogy mihez lenne kedve: ezek jellemzően az üljünk be valahova, menjünk sétálni valahova vagy menjünk valami interaktívabb programra (pl. tudom, hogy odavan az XY dologért, és van valami azzal kapcsolatos program, akkor az szokott az egyik opció lenni).

Ez szerintem alap figyelmesség a másikkal szemben, és az eddigi tapasztalataim szerint ezt értékelni is szokták, főleg, ha megfelelő humorral van tálalva.

Tehát jellemzően még csak nem is én szoktam a programot kiválasztani, hanem a lány választ az opciók közül, és ő dönti el, hogy olcsóbb (pl. séta vagy valami ingyenes program) vagy költségesebb programra (beülni valahova, vagy olyan helyre menni, ahol belépő van) menjünk.

Szóval akkor ilyenkor most az lenne az alap, hogy ő fizet, vagy ez a "azért nem gáz, hogy a nő magától értetődőnek veszi, hogy te fizetsz neki, mert az illem szerint az fizet, aki kiválasztja a helyet" indoklás csak üres kifogás volt?

2016. okt. 30. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!