Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Ismerkedéskor mikor illik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ismerkedéskor mikor illik elmondani, ha komolyabb (pl. epilepszia, AIDS stb. ) betegségünk van?

Figyelt kérdés
2016. szept. 22. 12:51
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Tehát egy Aids-es vagy epilepsziás nő(vagy férfi) már lehúzhatja magát?
2016. szept. 22. 13:54
 12/19 anonim ***** válasza:
95%

Egy AIDS-es még ha gonoszan hangzik is, igen.

Kivéve más, ugyan ezzel a betegséggel rendelkező emberek körében nem.

Az epilepszia nem annyira komoly, mint az AIDS.

2016. szept. 22. 14:06
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem kell lehúznia magát, de a másiknak joga van tudni. Egy epilepszia (nálam) egyáltalán nem kizáró ok, de nyilván nem az első előttem zajló rohamnál szeretném megtudni. Ha tudok róla, tudok segíteni, és nem hívok mentőt meg ijedek halálra.

A fertőzős betegség pedig ilyen, azzal együtt kell élni, és sajnos kötelességei vannak a fertőzöttnek. Tudom, ez nem fér bele a jogok világába, de így van akkor is, ha a fertőzött nem tehet a fertőzöttségről. A HIV-et elég jól lehet manapság kezelni úgy, hogy a partner akár nem is fertőz. De ha együttélek egy ilyen emberrel, akkor is teszek bizonyos óvintézkedéseket, és ennek ma már jogi vonatkozásai is vannak.

2016. szept. 22. 14:08
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Az epilepsziát még el tudnám fogadni szerintem de erről is jobb pár randi után már szólni de a fertőző betegségeket egészséges emberként nem kockáztatnám meg. Aki ilyesmivel fertőzött szerintem keressen olyan párt aki már nem kaphatja el. A saját testi épségem felül ír mindenféle empátiát meg sajnálatot.
2016. szept. 22. 14:13
 15/19 anonim ***** válasza:

Azért az epilepszia és a HIV fertőzöttség között van némi különbség. Méghozzá az, hogy az epilepszia csak az adott egyénre veszélyes, míg a HIV ugye fertőző.

Ha fertőző betegséged van, akkor szerintem még azelőtt kell elmondani, mielőtt olyan kontaktusba kerülsz az illetővel, amivel elkaphatja. Tehát mondjuk HIV fertőzés esetén szex előtt mindenképpen.

Ha nem fertőző, akkor igazából helyzetfüggő. Nem nyitnék ezzel egy randit, hogy "Szia, Andi vagyok és epilepsziás!", de azért ha komolyabbra fordul a dolog, egyszer biztosan szóba kerülne. Pláne, hogy ilyen betegség esetén azért nem árt, ha a hozzátartozók tudják, hogy roham esetén mit kell csinálni. Ugyanez a helyzet mondjuk egy inzulinos cukorbetegségnél is.

Egyébként véleményem szerint nem sok olyan ember van, aki epilepszia vagy cukorbetegség miatt visszautasítana valakit.

2016. szept. 22. 14:34
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha epilepszias vagy de evek ota tunetmenetes (azaz az elmult 16 evben nem volt rohamod gyogyszer mellett) akkor csak akkor mondd el ha ugy erzed leven irrelevans.

Ha eros epilepszias van rendszeres rohamokkal akkor sztem mondd el Mert ha radjon akkor tud segiteni es nem lepodik Meg.

Az AIDS egy mas tortenet azt muszaj elso randin kozolni mert a masik ember eletebe kerulhet a fertIozes ami viszont a te felelosseged. Szoval komoly orvosi kerdesekben fontos az osszinteseg nem hiszem h barkit is zavar ha Valaki cukorbeteg de az AIDS egy nagyon mas kategoria.

2016. szept. 22. 14:41
 17/19 anonim ***** válasza:
A kérdező gondolom epilepsziás, csak beírt valamit mellé (az AIDS igen abszurd). Szerintem nyugodtan elmondhatod az epilepsziád, kedves kérdező, nem lesz belőle baj.
2016. szept. 22. 16:30
 18/19 anonim ***** válasza:

Először is legyen tiszta, hogy az AIDS és a HIV pozitív nem ugyan az. A HIV pozitív emberen semmi nem látszik,egy előrehaladott AIDS viszont akár látványos is lehet.

Én nem gondolom, hogy létezne olyan állapot, ami kizáró okot jelentene. Nekem volt olyan barátnőm, akinek súlyos betegsége volt, teljesen megszokottá és a mindennapjaink részévé vált a dolog. Úgy is hozzá lehetne állni, hogy ha lenne egy egészséges partnered, aki később betegedne meg, akkor emiatt elhagynád? Biztos van aki igen. Biztos van aki nem is ismerkedne ilyen emberrel. Én tudom magamról, hogy nekem egyik sem lenne probléma. Még akkor sem, ha fertőz. Vannak megoldások arra is.

Hogy mikor? Ez már nehezebb kérdés. Nem ezzel kellene nyitni, de ha érzed, hogy közeledsz valakihez, akkor szerintem viszonylag az elején, hogy ha valakinek ez kizáró ok, akkor minél korábban kiderüljön. Ezzel magadat is véded, ha már teljesen belezúgtál és akkor derül ki az hatalmas trauma tud lenni. A vonzalom elején picit könnyebb elviselni, hogy elvesztettél valakit, aki akár az igazi lehetett volna.

Tehát röviden: én azt mondom, hogy az ismerkedés első 1-2 hetében érdekes elmondani egy kis körítéssel. Én legalábbis szeretném tudni már akkor.

2017. dec. 31. 12:15
 19/19 anonim ***** válasza:

Kedves 13:17-es! Bocsi utólag:! ("Ha szex után böffented oda, hogy aids-es vagy, gumi ide vagy oda, én agyonverlek.") Azt nem ajánlom ez utóbbit, mert akkor nem csak ő, hanem te is megütnéd a bokádat így a jogi szempontokat tekintve ha tényleg agyonvered a kérdezőt téged meg akkor súlyos testisértésért vennének elő rosszabb esetben gyilkosságért, ezért remélem ezt csak képletesen értetted. Ami pedig az epilepsziás rohamot illeti, azt sajnos nem lehet befolyásolni, hogy a roham hol, és mikor jelentkezik, vagy a betegség mikor, és hol derül ki.

Kérdező!: Bocsi, hogy utólag írok neked, viszont ha minden randi, vagy kapcsolat ezzel kezdődne, akkor már az egész elvesztené a varázsát legalábbis ha nekem egy lánynak is erről kellene rögtön beszámolnom, hogy van e valamilyen betegségem. Természetesen az AIDS az valóban már egy más megvilágításba tartozó betegség, mert akár az a másik partner életébe is kerülhet.

2019. szept. 21. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!