Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Egy szép, okos, jól kereső nő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy szép, okos, jól kereső nő a mai világban sem találhat magának férfit, aki tiszteli és becsüli?

Figyelt kérdés

A nagymamám pár napja ezt mondta nekem: "Kedvesem, te szép vagy és okos, de ha ledoktorálsz, menekülni fognak előled a férfiak. Úgyhogy inkább hagyd azt az egyetemet és keress magadnak egy pasit" (Esküszöm, ezt a szót használta.)

20 éves vagyok, és most kezdem az egyetemet. Mamám kérdezte, hogy hány éves leszek, mire befejezem az iskolát, én mondtam, hogy olyan 27-28. Elkerekedett a szeme, hogy ő addigra már dédunokákat vár. Mondtam neki, hogy hogy vvan az egyetem rendszere.

Nem is ez a fontos, hanem amit anyum mondott később. Azt mondta, hogy büszke rám, amiért felvettek az egyetemre (magas pontszámok kellettek oda), és tudja, hogy keményem dolgozom, de párkeresésnél ne nagyon reklámozzam, hogy hova járok egyetemre, és hogy a fiúmnál majd sose éreztessem, hogy a tanulás fontosabb, mint ő. Inkább maradjak fent, vagy keljek fel korán tanulni, de randit ne mondjak le a tanulás miatt.

3 éve volt az első és egyetlen barátom, egy féléves kapcsolat, ez még a "hajsza előtt volt" (Jogsi, nyelvvizsga, érettségi, tanulmányi versenyek)

Anyukám is úgy gondolkodik, mint a mamám, csak egy kicsit light-osabb verzióban.

A mai világban is így van? Egy lánynak/nőnek "titkolnia" kell a végzettségét/IQ-ját/fizetését?

2016. aug. 3. 10:15
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

kedves kérdező, a női magazinok tele vannak olyan cikkekel, ahol sikeres üzletasszonyok, professzorasszonyok elmondják a többi nőnek, hogy "you can have it all"

Hogy ők képesek arra, hogy világszínvonalú PhD-t csináljanak, kutassanak, vagy multicéget igazgassanak, és emellett még időt szánjanak a férjükre, és gyereket neveljenek.

Az igazság ezzel szemben az, hogy egy nap mindenkinek csak 24 órából áll. Ha eljön az idő, akkor bizony döntened kell majd arról, hogy mik lesznek a prioritásaid, mert nincsen olyan, hogy sikeres cégvezető vagy és mellette meg megfelelő mennyiségű minőségi időt szánsz a családodra.

én egy 36 éves doktorival rendelkező 2 gyerekes anya vagyok, aki kiszálltam a mókuskerékből, mert nem akartam, hogy bébiszitter nevelje fel a gyerekeimet. régebben bedőltem én is annak, hogy lehetséges az, hogy csodás karrierem ÉS MELLETTE csodás családom IS lehet. ez nem igaz. a feminizmus legnagyobb eredménye, hogy VÁLASZTANI LEHET. sajnos tapasztalatom szerint a kettő együtt nem meg.

üdv

2016. aug. 3. 14:53
 32/36 anonim ***** válasza:
Sok férfi nehezen viselik, ha egy nő okosabb náluk, mert egyrészt az nehezebben megvezethető, másrészt meg kevesebbnek érzik magukat mellette. Egyébként a pénzügy-számvitel szak tényleg nem egy nagy kunszt ilyen szempontból, de akit zavar, azt az én tanítói diplomám is zavarná (bár én úgy elő tudom magam adni, mint egy kvantumfizikus), úgyhogy nem a Corvinus a lényeg, hanem hogy tanult és művelt leszel/vagy. Ez a riasztó. Persze nem mindenkinek, de a férfiegó törékeny, az önérzetük pedig baromi sérülékeny, vigyázni kell a kicsi lelkecskéjükre. Ha ezt megteszed nekik, akkor bírni fognak.
2016. aug. 3. 14:55
 33/36 anonim ***** válasza:

De érdekes...

Nekem mindig azt mondták, hogy a pasik ne menjenek a tanulás rovására. (nem mintha annyira pasizós lettem volna)

Csináld úgy az életed, ahogy neked jó, kényelmes. Ne másnak akarj megfelelni, hanem magadnak. :)

A kettő amúgy sem zárja ki egymást.

Én eddig összesen két olyan pasival találkoztam csak, akit zavart, hogy tanulok és akarom valamire vinni az életben. De ők olyanok is voltak... Extra önbizalom hiányosak. Jöttek a "Nehogy már egy csaj okosabb legyen nálam." szöveggel.

Velük nem kell foglalkozni.

Elég értelmesnek tűnsz, szűrd ki a hülyéket, mert azok csak visszahúznak!

2016. aug. 3. 16:22
 34/36 A kérdező kommentje:

Anya azt mondta, hogy a nők milyen hülyék voltak, amiért kiharcolták maguknak a szavazati jogot meg a munkavállalást, mert ezzel csak plusz terhet vettek a nyakukba.

Ő maga örülne annak, ha apa kétszer annyit keresne, hogy totálisan el tudja tartani a családot, ő meg otthon lenne, sütne-főzne, takarítana, mosna. Nem lusta és ingyenélő (az egyik legdolgosabb, legkötelességtudóbb ember, akit ismerek), de mindig mondja, hogy "csak lenne több időm, úgy csillogna a ház, hogy csak na, olyanokat főznék, olyan recepteket próbálnék ki"

Amikor megvolt a barátom, szinte levett mindent terhet a vállamról, "kimentett" minden családi találkozásról "legyél csak a barátoddal", "tudom milyen az első szerelem". Akkoriban nem mondta ki nyíltan, hogy hanyagoljam a tanulást, de olyanokat mondott, hogy "maradj még nála, max. tovább fentmaradsz", vagy "ha akarod, beállítom az ébresztőórát, hogy hamarabb kelj, és tudj tanulni" Ha nálunk volt vagy tapintatosan félreállt, vagy pedig körülugrálta.

Tudom, hogy jót akart, állítólag apával is így viselkedett az első években. Nem voltak barátai, az egyetlen hobbija az olvasás volt, csak dolgozott, házimunkát végzett, hébe-hóba meglátogatta a családját, de az életét teljesen apámnak szentelte.

2016. aug. 3. 18:09
 35/36 anonim ***** válasza:

Szerintem totális ostobaság az egész.

Rühellem, amikor valaki meg akarja szabni, hogy mi a normális ebben a témában és mit hogyan kellene csinálni. Mindenkinek a saját dolga, h mik a prioritásai az életben. Van, aki nem is akar tanulni, dolgozni, hanem a háztartást szeretné vezetni és minimum 3 gyereket nevelni. Van, aki nem akar gyereket és mindene a karrier. Van olyan, aki mindkettőt szeretné, és úgy akarja rendezni, h megférjen egymás mellett, és ehhez a saját igényei szerint osztja be az idejét. Mindenkinek a saját magánügye.

Én személy szerint az olyan nőket preferálom, akiknek fontos a tanulás, karrier, és közösen vezetjük a háztartást és gyereket is közösen neveljük, megosztunk minden feladatot. Ennek ellenére eszembe se jutna másokat megpróbálni rábeszélni arra, hogy így tegyenek, mert elfogadom, ha valaki nem olyan életre vágyik, amilyenre én. Nem is tartom felsőbbrendűnek sem magam, sem a nekem megfelelőm fentebb leírt nőket. Erre nem képes sem édesanyád, sem pedig néhány itt válaszoló ember, aki még olyan dolgokba is képes belemenni, hogy át lehet-e látni a tudományon (??? :D), van-e értelme doktorit csinálni, vagy a szakodat véleményezik. Nem ez a téma, nem ez a kérdés.

A kérdésre az a válasz, hogy nem lehet általánosítani, rengeteg férfi van különféle értékrenddel és hozzáállással, olyat kell keresni, akinek te vagy az ideális, és nem akar megváltoztatni. Egyszerűen legyél önmagad, csinálj, amit akarsz, és ne a családod oktasson ki, és ne akarj olyan férfiaknak megfelelni, akik menekülnek a képzettségre és karrierre vágyó nőktől. Nem való melléd ilyen férfi, mert láthatóan neked a suli fontos.

2016. aug. 3. 19:40
 36/36 anonim ***** válasza:
#34: oké, ez azért van, mert anyukád ennyire egyszerű lélek és ennyi elég neki. Te más vagy, másra van szükséged. Teljesen normális, hogy neked ennyi nem elég.
2016. aug. 4. 08:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!