Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy szép, okos, jól kereső nő a mai világban sem találhat magának férfit, aki tiszteli és becsüli?
A nagymamám pár napja ezt mondta nekem: "Kedvesem, te szép vagy és okos, de ha ledoktorálsz, menekülni fognak előled a férfiak. Úgyhogy inkább hagyd azt az egyetemet és keress magadnak egy pasit" (Esküszöm, ezt a szót használta.)
20 éves vagyok, és most kezdem az egyetemet. Mamám kérdezte, hogy hány éves leszek, mire befejezem az iskolát, én mondtam, hogy olyan 27-28. Elkerekedett a szeme, hogy ő addigra már dédunokákat vár. Mondtam neki, hogy hogy vvan az egyetem rendszere.
Nem is ez a fontos, hanem amit anyum mondott később. Azt mondta, hogy büszke rám, amiért felvettek az egyetemre (magas pontszámok kellettek oda), és tudja, hogy keményem dolgozom, de párkeresésnél ne nagyon reklámozzam, hogy hova járok egyetemre, és hogy a fiúmnál majd sose éreztessem, hogy a tanulás fontosabb, mint ő. Inkább maradjak fent, vagy keljek fel korán tanulni, de randit ne mondjak le a tanulás miatt.
3 éve volt az első és egyetlen barátom, egy féléves kapcsolat, ez még a "hajsza előtt volt" (Jogsi, nyelvvizsga, érettségi, tanulmányi versenyek)
Anyukám is úgy gondolkodik, mint a mamám, csak egy kicsit light-osabb verzióban.
A mai világban is így van? Egy lánynak/nőnek "titkolnia" kell a végzettségét/IQ-ját/fizetését?
Mit jelent az, hogy okos valaki? Mit jelent, hogy szép? Hogy jól kereső? Ezek annyira relatív dolgok, és mivel mindenkinél mást jelentenek és valójába nem is ezek a legfontosabbak az életben, így nem kerül automatikusan piedesztálra az ilyen ember. Szóval...
Amúgy anyukád jól gondolkodik. Pont. Más kérdés, hogy azért akarsz-e doktorrá válni, hogy megfelelj a környezeted elvárásának, vagy azért, mert szenvedélyt érzel a tudományok iránt? Bár ez is kérdéses, mert a tudomány materialista szemléletmódú, szóval nem biztos, hogy kijönnél egy művelt, kitágult tudatú emberrel, aki már átlát a tudományon, hogy az mindent megpróál megmagyarázni, csak mert azt hiszi, hogy tévedhetetlen. Kell valami más is, ami leköt majd téged a tudományon kívül, pl. a léttel kapcsolatok témák, mert végső soron úgyis az, ami igazán számít.
Én nem mondtam, hogy olyan hű de nagy, anya csak a "Corvinus" meg a ponthatár miatt mondja, hogy ne nagyon dicsekedjek vele.
A mamám pedig az éveket sokallja, amit a tanulásra akarok fordíteni.
Én meg már valami BME fizikus szakra gondoltam..
Corvinus pénzügy, semmi extra szerintem.. temérdek lány megy pénzügy szakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!