Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy szép, okos, jól kereső nő a mai világban sem találhat magának férfit, aki tiszteli és becsüli?
A nagymamám pár napja ezt mondta nekem: "Kedvesem, te szép vagy és okos, de ha ledoktorálsz, menekülni fognak előled a férfiak. Úgyhogy inkább hagyd azt az egyetemet és keress magadnak egy pasit" (Esküszöm, ezt a szót használta.)
20 éves vagyok, és most kezdem az egyetemet. Mamám kérdezte, hogy hány éves leszek, mire befejezem az iskolát, én mondtam, hogy olyan 27-28. Elkerekedett a szeme, hogy ő addigra már dédunokákat vár. Mondtam neki, hogy hogy vvan az egyetem rendszere.
Nem is ez a fontos, hanem amit anyum mondott később. Azt mondta, hogy büszke rám, amiért felvettek az egyetemre (magas pontszámok kellettek oda), és tudja, hogy keményem dolgozom, de párkeresésnél ne nagyon reklámozzam, hogy hova járok egyetemre, és hogy a fiúmnál majd sose éreztessem, hogy a tanulás fontosabb, mint ő. Inkább maradjak fent, vagy keljek fel korán tanulni, de randit ne mondjak le a tanulás miatt.
3 éve volt az első és egyetlen barátom, egy féléves kapcsolat, ez még a "hajsza előtt volt" (Jogsi, nyelvvizsga, érettségi, tanulmányi versenyek)
Anyukám is úgy gondolkodik, mint a mamám, csak egy kicsit light-osabb verzióban.
A mai világban is így van? Egy lánynak/nőnek "titkolnia" kell a végzettségét/IQ-ját/fizetését?
Ha egy pasi előtt ezt titkolni kell, akkor hidd el, hogy te nem akarsz azzal a pasival együtt lenni....
A nagymamád és anyád abban él, hogy az élet értelme és célja a házasság, gyerekszülés, pelenkázás. Ha ebben a szentháromságba nem kerülsz bele 22 éves korodig, örökre vénlány maradsz.
Egyrészt, jó lenne már ettől a gyöpös felfogástól elszakadni, mert nem attól lesz értelme az életnek, és nem mindenki ettől boldog. Mondom úgy, hogy én egyébként jól érzem magam családanyaként, de ettől még nem okoz gondot elfogadni, hogy más meg nem.
Másrészt, a pasit többsége se akar 22-25 évesen elköteleződni, inkább buliznak, csajoznak, kiélik magukat. Jó esetben 27-28 éves korukra benő annyira a fejük lágya, hogy lehessen velük valami komoly kapcsolatot kezdeni. De jó lesz az oda 30-nak is...
Harmadrészt, ha esetleg "fiús" szakon tanulsz tovább, akkor lesz bőven lehetőséged ismerkedni, és még akár az egyetemen is találkozhatsz azzal a férfival, aki megajándékozza a nagymamát a dédunokákkal.
Ja, és ne a szüleidnek meg a nagyinak akarj megfelelni, párt találni, és szülni, mert később pont ők fognak kézzel-lábbal tiltakozni, ha néha figyelni kell rájuk, mert nem nekik szülted.
Egy az egyben felejtsd el ez a baromságot, hogy korán kelj, meg pusztulj bele a fáradtságba, de áldozd fel magad a férfiért. A mártírokat csak az oroszlánok szeretik.
Annyiban van igazuk, hogy sok pasi kevésnek érzi magát egy okos nő mellett, pláne ha szép is, de ezzel te ne foglalkozz. Bőven marad még így is, aki örülne neki, ha büszke lehet a párjára.
Miért kéne valakinek titkolnia azt, hogy tanul?
Gondolom orvostanhallgató vagy az évekből meg a doktorálásból következtetve, de javíts ki, ha tévedek. Személy szerint én büszke lennék egy ilyen okos barátnőre.
sokaknak fájni fog, hogy te okosabb vagy náluk, sérti az egójukat...
szerintem jobb ha nyílt lapokkal játszol, mert később visszaüthet a titkolózás!
ha valaki emiatt nem jön össze veled, hidd azzal jobban is jártál! mert később lettek volna gondok, miután elvégzed a sulit...
23F
Anya nem azt mondja, hogy titkoljam, hogy tanulok, csak ne hangoztassam, hogy MILYEN szakon vagyok, mert elijesztem a pasikat.
Szerinte a tanulás sose menjen a fiúm rovására, mert nekem hogy esne, hogy ha szerelmes lennék, és a másiknak mindig valami fontosabb dolga van.
A mamám azt érti, hogy a mai világban már nem elég a nyolc általános vagy érettségi, vagy jó szakma kell, vagy diploma, de szerinte, ha többet tanulok, mint amit muszáj, akkor "karrierista" leszek, amit pedig a férfiak nem szeretnek.
" hogy a fiúmnál majd sose éreztessem, hogy a tanulás fontosabb, mint ő."
Normális ember ezt megérti, hogy nem mindig csinálhatjuk azt amit szeretnénk, és akár az iskolában vagy a munkában el kell végezni azt, ami ránk vár ha jutni akarunk valamire az életben.
A többit inkább nem is emelem ki, amiket mondtak neked az úgy hülyeség ahogy van. Tipikus hím soviniszta felfogás az amivel a nagymamád produkálta azt a mondatot már bocsánat. Lehet, hogy az ő idejében úgy volt, hogy a férfi dolgozik a nőnek meg a kertbe és a konyhába a helye gyerekneveléssel megtoldva de szerencsére ez az idő már elmúlt, és közel sincs így. Hidd el nekem, hogy egy alapvetően értelmes férfi, akár olyan aki végzett egyetemet akár olyan aki nem, de vannak céljai és a karrier mellett család centrikus is, na egy ilyen férfi számára előny lesz az, hogy a barátnője szintén egy intelligens hasonló beállítottságú nő.
Utolsó: Csak nem egy Trónok Harca fan? :D
Egyszer le kéne ültetnem anyát, hogy nézze velem, kiváncsi vagyok, mit szólna Daenerys-hez :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!