Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Miért a férfinek kell odamenni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért a férfinek kell odamenni a lányhoz?

Figyelt kérdés
Elvégre ma már nincsenek férfi meg női szerepek, a nők többsége már nem mosogat, mos, főzésről szó sem lehet. Sokan már gyereket sem akarnak vállalni, mert hogy a szülés mennyire kellemetlen stb. Akkor ez szerep a férfinek mégis miért van fenntartva?
2016. máj. 26. 16:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Kell? Nem kell.

Én mentem oda a páromhoz. Így ismerkedtünk meg. Évek óta együtt vagyunk, van 2 gyerekünk.

2016. máj. 26. 16:48
 2/13 A kérdező kommentje:
Na hát nekem nem volt ekkora szerencsém még
2016. máj. 26. 16:56
 3/13 anonim ***** válasza:
18%
Mert feminista világban élünk. Nincs egyenjogúság, mert a nők csak jogokat kaptak, kötelességeket nem.
2016. máj. 26. 17:25
 4/13 anonim ***** válasza:
61%

"a nők többsége már nem mosogat, mos, főzésről szó sem lehet. Sokan már gyereket sem akarnak vállalni, mert hogy a szülés mennyire kellemetlen stb"

Ilyenhez inkább örülj, hogy nem ment oda hozzád egy ilyen nőci...

2016. máj. 26. 17:32
 5/13 anonim ***** válasza:
41%
Amúgy ez inkább "evolúciós" dolog, mintsem szerep. Az állatvilágban is a hímek versengenek a nőstényekért. Az evolúció során nem változott sokat a férfiak viselkedése. Sokszor hallunk a férfiak "vadászösztönéről". Nem véletlen ez, a férfiak vadászok maradtak, csak éppen nem élelemért vadásznak, hanem a nőre. Kicsit morbid ugyan, de vegyünk egy dzsungelpéldát. Vannak nehéz, és vannak könnyű vadászatok, és a nehéz, nemes vad mindig sokkal izgalmasabb, sokkal nagyobb kielégülést jelent, mint a könnyen elejthető áldozat. Amikor a nő megy oda a férfihoz, az kicsit olyan, mintha az őz a vadász puskája elé ugrana.
2016. máj. 26. 17:40
 6/13 anonim ***** válasza:
71%
Mert a nők nagyon szívesen a férfiakra hagyják a társkeresés kellemetlen, megalázó részét.
2016. máj. 26. 17:48
 7/13 anonim ***** válasza:
Mert a nők is félnek kezdeményezni. Részegen pl. simán odajönnek.
2016. máj. 26. 17:52
 8/13 anonim ***** válasza:
62%
Nem kötelező oda menned egy lányhoz. Viszont ha te kezdeményezel, akkor azzal máris megmutatsz néhány olyan tulajdonságot, amit a nők értékelnek egy férfiban. Azzal, hogy kezdeményezel, meghoztál egy bátor döntést. Mit mutat ez meg? Képes vagy dönteni és kockázatot vállalni egy nagyobb jóért, mint ami a komfort zónádban rendelkezésedre áll. Valamint ha oda mersz állni elé, az azt jelenti hogy erős jellem vagy, akit ugyan megsebezhet egy visszautasítás, de nem vág taccsra végleg. A legtöbb férfi azért kezdeményez, mert tudja, hogy egy ilyen helyzet számára előnyösebb, és nem azért, mert "társadalmi elvárás".
2016. máj. 26. 18:13
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, én sokszor szívesen kezdeményeztem volna, ha láttam egy-egy szimpatikusnak tűnő srácot, de annyira belém lett "verve", hogy a férfiakban megvan a vadászösztön, és ha egy lány kezdeményez azt taszítónak találják, blablabla, hogy végül sose mertem megszólítani pasikat. Gondolom nem én vagyok az egyetlen lány, akit így neveltek, hogy nem szabad kezdeményeznünk, mert az túl nyomulós, és csak elijeszti a férfit.

Mondjuk így is sikerült párkapcsolatot kialakítanom, sőt, igazából eddig egyik páromnak se kellett "leszólítania", mert mindig összefújt minket a szél :D (Suliból ismertük egymást, egyetemről ismertük egymást, haver haverja és bemutattak minket egymásnak), szóval igazából az eddigi kapcsolataimban senki nem "szólított le" senkit. Szóval én sose vártam el, illetve nem is panaszkodtam amiért nem kezdeményeznek vadidegen pasik. :D

Amúgy amit az első mondatban írsz, az nettó marhaság, legalábbis én még ilyet nem hallottam, hogy egy nő nem hajlandó a házimunkára. Általában annyi az elvárás - tök jogosan - hogy ha a nő is dolgozik, akkor ne EGYEDÜL kelljen csinálnia a főzést-mosást-takarítást, ez nem tudom, miért olyan kiborító.

22L

2016. máj. 26. 18:37
 10/13 A kérdező kommentje:

9-es

Valóban vannak olyan férfiak, akik szeretik maguk becserkészni az áldozatot, másképp nem jelent számukra értéket. Viszont ez sem mindig igaz. Például egy igazán szép lánnyal miért ne akarna együtt lenni egy ilyen férfi, még akkor is ha ő megy oda hozzá? Egyszer fordult elő velem, hogy egy szép lány odajött hozzám, de ő nem magyar volt, hanem amerikai :) Ebből is látszik, hogy ott mennyire lazábban megy minden.

Visszatérve a férfiak vadászösztöneire, nem mindegyik férfi olyan ám. Nem mindenik férfi duzzad az önbizalomtól és nem mindenki annyira beszédes, hogy uralni tudjon egy olyan szituációt amikor ő megy oda egy lányhoz. Általában a lányoknak azért sokkal kifinomultabb beszélőkéjük van mint a férfiaknak, könnyebben megy az nekik.

Szerintem a férfiak kb. 10-20 %-a annyira magabiztos, hogy csak úgy lazán oda megy akármelyik lányhoz. A többiek felének komoly erőfeszítés, másik fele pedig nem mer odamenni egyáltalán. Úgyhogy ezt a vadászösztönönsdivel nem lehet magyarázni, igenis szükség lenne arra, hogy lányok is odamenjenek és segítsenek azokon a férfiakon akiknek nincs annyi önbizalmuk, hogy ők kezdeményezzenek. Az ilyen esetek pedig felturbóznák az önbizalmukat, sokkal több magabiztosabb férfi lenne, ezáltal sokkal jobb lenne mindenkinek :)

2016. máj. 26. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!