Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki későn kezdi a nőzést, akkor mikor érdemes elköteleznie magát egy házasság mellett?
25 évesen még tapasztalatlan zöldfülű voltam, szégyellős, gátlásos. Olyan nem létezik, hogy későn érő típus? És nem hiszem, hogy annyira követnem kellene a korosztályomat, csak azért mert ők hamarabb megértek, felnőttek és már eldöntötték, hogy mit szeretnének az élettől. Nekem még időre van szükségem, mivel későm érő típus voltam.
Miért, azért járt velem, hogy elvegyem? Nem, én komolyan azt hittem, hogy két ember azért jár egymással meg azért költözik össze mert szereti egymást. A házasság pedig majd betetőzi ezt, ha az idő bebizonyítja, hogy működik a dolog hosszabb időn át és mindkét fél elégedett!
Ezzel az erővel már a kapcsolat elején összeházasodhatnának az emberek, ha az egész csak a házasságra megy ki!
És már megmondtam neki, hogy egyelőre nem foglalkoztat a házasság gondolata mivel 3 éve még gyerek voltam gondok nélkül, most meg belecsöppentem a nagybetűs életbe! Szóval nem hinném, hogy nem voltam őszinte vele. Azt nem mondtam neki, hogy soha nem veszem el, hiszen még én sem tudom, hogy mi lesz velem pár év múlva. Vagy mi lesz a kapcsolatunkkal pár év múlva. Ha neki ez nem felelne meg, akkor változtathatna rajta, ha akarna, ha eldöntené, hogy mi a fontosabb. Én még nem tudtam eldönteni. Fontos kérdés ez. Nem lehet csak úgy elhamarkodni!
Ezzel egyetértek. Csak láttam már olyan tíz éves kapcsolatot, ami úgy ért véget, hogy mindkét fél sérült, mert nem voltak e tekintetben őszinték egymáshoz. Az egyik várt, a másiknak meg jó volt úgy, ahogy volt, aztán elment csajozni. A csaj meg nem azért volt csak vele, mert máshol ne lett volna jó, hanem azért, mert komolyan gondolkodott a kapcsolattal, és igen, annak a vége a család.
Ha tiszta lappal játszol, akkor ebben semmi rossz nincs. Erőltetni nem lehet a felnövést, ez tény.
Azzal a résszel mi a helyzet, hogy "megvan ez a kettős érzés bennem, hogy őt sem szeretném elveszíteni, viszont szeretnék még élni is." Ehhez mit szólt, amikor elmesélted neki, hogy így érzel?
De hát egy házasság is pont úgy tönkre mehet 10 alatt (még hamarabb is) mint egy ilyen hosszú kapcsolat. Ugyanúgy megcsalhatja, félrejárhat, csak annyi az egész, hogy nehezebb kiugrani belőle mert papírral és pap által szentesítve van és már nagyobb kihívás lelkileg kilépni abból mint egy sima kapcsolatból!
Meg már az elején elmondtam neki minden problémámat, úgyhogy tudta, hogy kivel van dolga, tudta, hogy nem volt semmi tapasztalatom nők terén stb stb. És mégis velem akart lenni. Ez csak azt jelenti, hogy meg tudtam adni neki azt amire szüksége van.
Azt a részét tudja, hogy nem szeretném elveszíteni, és ő is így van vele szerintem. Gondolom azt a részét is tudja, hogy szeretnék még élni, mivel nagyon jól tudja rólam, hogy mennyire szeretem és mennyivel többet jelent nekem a testiség mint számára. A kapcsolatunk elején nekem is úgy festett, hogy ő is hasonló beállítottságú mint én, viszont a részéről volt egy lankadás ezen a téren úgy 1 év után. Nem tudom, talán ha hasonlóképpen kísérletezni, új dolgokat kipróbálni szándékozó lenne mint amilyen én vagyok és jobban megtalálnánk a közös hangot a hálószobában, akkor talán nem alakult volna ki bennem ez a még élni szeretnék gondolkodás. Ha teljesen kielégített lenne minden apró kis vágyam, akkor lehet, hogy meg sem fordulna a fejemben az, hogy másokon gondolkodjak. Csak sajnos kicsit veszített a lelkesedéséből. Gondolom a nőkbe van egy olyan, hogy az elején mindent beleadnak, hogy megfogják a pasit, aztán amikor már megvan akkor lazábbra veszik. De nem tudom ,mert nincs sok tapasztalatom nőkkel. Az, hogy a szex jó legyen mindig az azért elvárható nem? 20, 30, 40 de még 50 évesen is nem?
Ez így igaz. Csakhogy az, hogy ő negatívan változott ezen a téren nem csak az ő hibája ám. Ami vonzó és kívánatos, arra egy nő szeme (keze és szája) is rááll. Valami változott benne, a rólad kialakult képe, a kapcsolatotok, valami. Nem az a nehéz, hogy megszerezz még sok másikat, hanem az, hogy boldoggá tedd ezt az egyet hosszú távon. Az a kemény meló. Mert ha 3 év alatt lankad a lelkesedése, akkor igazad van, tíz év alatt vége lesz bőven, akár van házasság, akár nincs. Az intimitás nem csak azon múlik, hogy mióta vagytok együtt. Sokáig én is azt hittem, hogy ez kötelezően elmúlik idővel. Egy ideig kergettem, hogy ááá, mindig égni fog, aztán beletörődtem, hogy jó, akkor elmúlik. A férjemmel is égett az elejétől kezdve, és most 6 évvel később még mindig ég. Én vagyok a legjobban meglepődve rajta, mert előtte fixen azt mondtam volna neked, hogy figyi, a vágy úgy is enyhül, ritkul az együttlét, aztán lesz egy jó kis haverod, akivel már túl régóta viselitek el egymást ahhoz, hogy otthagyjátok egymást. De most nem így gondolom. Véletlenül vagy sem, de beletrafáltam. Igaz, hogy most teszünk is érte, nem is keveset (talán ez is változás a régi tapasztalatokhoz képest).
Érdemes lehet erről is nyíltan beszélgetned vele, hogy ébresztgessétek azt a kalandozó kedvet benne is, és talán nem kell mást keresned, hogy kipróbálj dolgokat, hanem kipróbálhatod vele. Na, nem a tíz másik nőt, hanem minden mást :) amire gondolsz.
15
Nagyon nehéz ügy. Ő máskor kóstolt bele a fiúkkal való kapcsolatokba (15) évesen, én megint csak máskor a nőkkel valóba. Ő erőlteti az eljegyzést én pedig nem tudom mit is akarok. Lehet, hogy belemegyek egy házasságba és megpecsételem az életemet, örökre egy kiégett, boldogtalan személy leszek. Úgy fest vezekelnem kell amiért nem álltam neki csajozni 15 évesen. Csak hát akkor még nulla önbizalmam volt, a világ legcsúnyább teremtésének képzeltem magam hisz mások elvették az önbizalmamat, és még az is csoda, hogy legalább 25 éves koromban valahogy összehoztam egy barátnőt. Megelégedhetek ennyivel természetesen arra gondolva, hogy ennél többet nekem lehetetlen lenne megvalósítani, de úgy érezném, hogy kompromisszumot kötnék a sorssal és beletörődnék abba, hogy lemondok a belső vágyaimról, kíváncsiságomról, és érzelmeim, vágyaim elfojtva élem le életem. Jó dolog ha az ember talál egy nagyszerű társat (mert tényleg őt egy csodálatos lelkű lánynak tartom), viszont egy egész életet tekintve ez nem minden, ez csak egy része az egésznek. Hiányérzetem van, és nem hiszem, hogy csak bebeszélem magamnak, hanem őszinte, valódi érzés ez.
Ha így érzel el ne vedd! Komolyan! Magaddal is meg vele is kitolsz.
Mit éreznél, ha apukád így állt volna anyukádhoz? Tudnád őt tisztelni? Mit mesélnél a gyerekeidnek a házasságról, ha abba a korba lépnek?
Az Isten szerelmére kérlek, ne vedd el őt így.
Az előttem író nő pedig nagyon bölcs dolgokat írt. Ne a nők tükrében érezd magad férfinak, hanem a saját belső kisugárzásod miatt.
Én ennek ellenére azt javaslom, hogy inkább szakítsatok. Még tényleg tapasztalnod kell, de az életet, nem a dugást váltott partnerekkel. Te nem vagy szerelmes ebbe a lányba, csak kedveled, megszoktad, tiszteled, de nem az életed értelme. Ez nem bűn, az érzéseidről nem tehetsz, de a döntéseidről igen. Ha így veszed el őt, azzal se neki, se magadnak, se a születendő gyermekeiteknek nem teszel jót.
Legyél erős, és vállald fel, amit érzel. Lesz veszekedés, vádaskodás, sírás, de ez a helyes út. Nem hitegetheted őt tovább. Az egyenesség és a bátorság igazi férfierények, most van itt az ideje, hogy gyakorold őket.
Remélem tudtam segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!