Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Csak számomra érthetetlen ez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak számomra érthetetlen ez a hozzáállás?

Figyelt kérdés

Szóval a lényeg az, hogy az egyik ügyfelünknél dolgozik egy lány,akivel régóta szemezek, de végre elhatároztam magam és elhívtam vacsorázni az egyik kedvenc olasz éttermembe. Gyerek korom óta ismerem a tulajt (édesapámmal nagyon jó barátok), egy kis meglepetéssel készültünk a szakács sráccal(régóta haver) és sikerült elbűvölni vele a leányzót. A barát segített ételt választani, úgy készítette el, ahogy szerette volna, ízlett is neki, nagyon jó este volt, sokat nevetett.

A végén megkérdezte, hogy mennyi a számla,mert szeretné kifizetni amit fogyasztott. Mondom neki, hogy én hívtam meg és pontosan azt sem tudja mit evett,mert külön neki készítették, szóval hagyjuk ezt, ez az én feladatom. Még egyszer rákérdezett, de nem válaszoltam, erre durcis lett és közölte, hogy ez nem fair a részemről. Elköszöntünk és távozott, nem tudtam hova tenni a történteket.Azóta nem beszéltem vele, bevágta a durcit, mondjuk ezek után nem is szívesen kezdeményeznék bármit is, mert számomra érthetetlen ahogyan viselkedik.

2016. febr. 29. 10:37
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Hát akkor én valahol álomvilágban éltem idáig....még soha nem történt ilyen eset velem. Szóval a mai világban egy vacsora meghívás egyenlő a kettyintésre való felhívással? Nekem ez így meredek, de biztosan van aki ezt így gondolja.

Magával a gesztussal nincs semmi probléma,ha felajánlja hogy kifizeti amit fogyasztott, de evvel meg is sérti azt, aki meghívta,mert nem fogadja el annak ajándékát. Ha magamhoz hívnám meg és főznék neki, akkor külön részletezni kéne,hogy mennyi az alapanyag és a munkadíj...ez finoman szólva nem életszerű.

Igazából kíváncsi lennék mi járhat(ott) a fejében...szerintem sikerült megharagudnia valami olyan dolgon amit éppen neki találtam ki....mintha kibontotta volna az ajándékot és visszaadta volna a kezembe hogy mennyi volt. Nem gondolom, hogy hibáztam volna, neki is ugyanúgy illene elgondolkozni azon, hogy jogos volt a felháborodása, mert ez nem egyértelmű.

Most már persze okosabb lettem, de akkor sem értem mi az amitől fél, hogy ellenszolgáltatást kérek egy vacsoráért? Akkor meg miért fogadta el a meghívást, ha fél tőlem? HA pedig a társaságommal volt probléma azt miért nem jelezte a vacsora közben?

Most már mindegy, nincs értelme folytatni...jól kidühöngtem magam.

2016. márc. 1. 01:10
 22/30 anonim ***** válasza:
Kérdező, nagyon csökönyös vagy. Képtelen vagy felfogni azt ami írtunk.. Na mindegy, nem ismétlem magam.
2016. márc. 1. 09:10
 23/30 A kérdező kommentje:
Felfogni felfogtam, csak nem találok benne semmilyen logikát. Valószínűleg amiatt őrlődöm ezen a helyzeten, mert nem tudtam a helyére tenni a történteket, és ez zavar. Legközelebb remélem több szerencsém lesz... :)
2016. márc. 1. 09:19
 24/30 A kérdező kommentje:
Éppen azon gondolkodtam, hogy korábban már volt hogy beültünk együtt egy kávézóba, igaz akkor nem kettesben, hanem hármasban(még egy hölgy volt velünk) és főleg munkáról esett szó, ...és ha emlékeim nem csalnak, akkor is Én fizettem a számlát és akkor nem volt balhézás.
2016. márc. 1. 09:26
 25/30 anonim ***** válasza:

Tényleg nem vagy képes felfogni, hogy mi a különbség egy 1ezer forintos és egy 40ezer forintos számla között?!

Mondtuk, hogy a kávé rendben van. Egy ilyen fancy vacsora amivel előálltál, az nincs.

2016. márc. 1. 09:38
 26/30 A kérdező kommentje:
Szóval mondjuk 1-2000ft az még rendben van, de 3-5000ft az már kiveri a biztosítékot? Ez így tényleg logikus. Akkor legközelebb megkérdezem a hölgyeménytől, hogy mennyi a kritikus összeg nála? :)
2016. márc. 1. 10:05
 27/30 anonim ***** válasza:

Egy kávé minden esetben pár ezer forint.. egy vacsora pedig általában ennél több.

Ha csak 3-5ezer volt, akkor szuper..de ő ezt nem tudta és a nagy felhajtást tekintve inkább gondolta, hogy 10ezerre rúg a vacsora, nem pedig 5ezerre.. Az pedig már kevésbé fér bele és illetlennek érezte volna, hogy ezt te kifizesd.

Mindegy, nem tépem tovább a számat, mert kibszottul fárasztó vagy.

2016. márc. 1. 10:09
 28/30 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy rám kell pocsékolnod az idődet!!!

Gondolom végigolvastad az egészet....szóval a helyzet az, hogy mivel személyes ismeretségről van szó és direkt nekünk csinálták a kaját így nem volt számszerűsítve a dolog, mert a barátaimnál voltunk. Lehet hogy viszonzásképpen viszek majd egy kis ajándékot nekik, de nem fognak áfás számlát nyomtatni nekem. De mondjuk azt, ha betoppantál volna az utcáról és eszel egy meleg ételt és rendelsz hozzá egy üveg bort, esetleg némi desszert akkor is max 15000ft a számla,aminek max a feléről beszélünk.....aki ezért képes balhézni egy randin az megérdemli.

2016. márc. 1. 10:52
 29/30 anonim ***** válasza:

Kérdező, egy előző hozzászólásodban 50 000 Ft-os számláról írtál, ami, bár nincs számszerűsítve, de közel áll a valósághoz.

Nos, bár én régimódi vagyok, szeretem, ha az fizeti a számlát, aki meghívja a másikat, illetve szeretem, ha a meghívó nem kezd el fizetés előtt manipulálni (ajjaj, mennyit olvasok itt a gyakorin, a legutóbbi, "meghívott a mekibe, ő dupla menüt evett, én csak egy üdítőt ittam, aztán azt mondta, hogy mivel ez egy nagyon drága hely, fizessünk felesben..."), szóval részemről minden korrekt variáció oké, de első randin egy ötven rugós cechet én sem fogadnék el szívesen. Később biztos, amikor már kialakult egy bizalmi légkör, meg amikor nagyjából tisztában vagyok a viszonyokkal (az étterem tulaja a barátod, neked nem is került annyiba, stb), akkor igen, de elsőre megszólalna az én kis agyamban is a vészcsengő, és nem hagyná abba, amíg nem tisztázzuk a dolgot.

2016. márc. 1. 11:10
 30/30 A kérdező kommentje:

Ha azt mondtam volna, hogy adjon 3000ft akkor minden rendben lett volna és boldogan élünk? Ha jól sikerült volna az este és elindulunk együtt hazafelé(nem voltam kocsival), akkor felezzük a taxi számlát is?

Engem úgy neveltek, ha valakit elhívok szórakozni vagy randizni, (és nem tervezem, hogy alkoholt fogyasztok aznap) akkor érte megyek a megbeszélt időben, egész este rá koncentrálok és természetesen hazakísérem....mert éppen ezért hívtam el pont Őt. Nálam ez alap, kerül amibe kerül, ha Taxival megyünk, akkor természetesen az is. Ez nem így logikus?

2016. márc. 1. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!