Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan küzdjem ezt le?
Megismerkedtem egy angol pasival, szem nem marad szárazon olyan jól néz ki (tehát úgy érzem véletlenül se vagyok vele egy kategória, sőőt) mégis valamilyen oknál fogva tetszem neki. Én már rég belezúgtam imádom az összes hibájával együtt, de.. Nekem borzasztó fura még mindig ha kint vagyunk társaságban hogy ő nem magyar, és hiába jól beszélem az angolt, mégis furcsa még nekem hogy angolul kell megszólalnom. Emiatt (meg amiatt is hogy úgy érem ő tesz nekem szivességet azzal hogy felfigyelt rám) borzasztó félénké válok és alig merek sokszor megszólalni. Ő pedig állandóan azt hiszi, vele van bajom, pedig nem :/
Szóval önbizalom kéne, egy nagy adag. Hogyan?
önbizalmat nem egyszerű szerezni, könyvek szólnak erről. pl. a The Six Pillars of Self-Esteem. olvass bele, mert nagyon jó.
ugye az köztudott, ha önbizalom hiányos vagy, és nem egyenrangúnak tekinted a partnered, az elég rossz hatással van a párkapcsolatra. szóval szerintem minél hamarabb ráfeküdnék a témára, és utána keresnék, utána olvasnék, ha más nem a neten. vannak videók is youtubeon. mivel tudsz angolul, ami manapság nagyon nagy szó ám (erre büszke lehetsz), így egy rakat jó anyag is szóba jöhet neked.
Köszönöm a válaszod. Olvasgattam a témában, és szinte minden oldalon olvasni lehet ezt:
"Az önbizalom a legtöbb ember számára ad egy tartást, magabiztosságot, mert tudom ki vagyok, mennyit érek, mire vagyok képes, - ezáltal tudok hinni magamban."
A helyzet az, hogy ez nálam mind stimmel. Nem akarok nagyképűnek hangzani, de én ebben nem érzek magamban hiányt. Igenis tudom, ki vagyok, és hogy mire vagyok képes (például a munkámban: sosem elégszem meg azzal, ammi adott, ha elértem valamit, akkor csak még magasabb és magasabb célokat tűzök ki magam elé, így értem el példaul azt is, hogy kevesebb mint egy év alatt előléptettek)
Továbbá ismerem és elismerem a hibáimat, tanulok belőlük, és igyekszem arra törekedni, hogy csak egyszer forduljanak elő, többet nem.
Pozitív vagyok, soha semmihez nem állok hozzá úgy, hogy ááh, nekem az úgyse menne. Esetleg úgy, hogy még nem tudom, hogyan, de valahogy megcsinálom, megoldom, hisz ügyes vagyok én...
Szóval nem tudom. Az olvasottak alapján rám nem vall, hogy önbizalom hiányos lennék (pedig eddig én is azt hittem). Akkor viszont nem tudom mi lehet a baj. Talán csak szimplán az, hogy nem vagyok egymáshoz valók. És ennyi :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!