Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Valóban így vagytok azzal is, ha az utcán megbámulnak titeket vagy ez a netes újság csak kiragadta néhány halvérű jégkirálynő hosszabb panaszáradatát?
Főleg erre a részére gondolok a cikknek:
"Az is hihetetlenül frusztráló tud lenni, amikor az utcán sétálás közben megállnak, megbámulnak, utánamfordulnak vagy tömegközlekedésen velem szemben ülve meredten nézik az arcomat hosszú perceken keresztül. Nem tudom, hogy mit hisznek ilyenkor az emberek, azt gondolják, hogy nincs térlátásunk és nem látjuk, amit éppen csinálnak?! Sokszor gondoltam már rá, hogy ilyenkor én is jó feltűnően elkezdem nézni őket, esetleg megkérdezem, hogy segíthetek-e valamiben, de semmi kedvem még ilyen férfiakkal még konfrontálódni is."
Azt értem, hogy egyáltalán nem szeretitek, ha beszólogatnak nektek az utcán egyéb alpári és közönséges módon, hogy hű de jól néztek ki. Viszont az már magas nekem, hogy miért baj, ha egy picit megbámulunk titeket? Ezt olvasva már lehet, hogy inkább papírzacskóval a fejemen fogok közlekedni, nehogy azt higgyétek, hogy egy pillanatra is megnéztelek titeket és esestleg még fantáziáltam is rólatok, hogy de jó lenne egy olyan lánnyal lenni, mint ti. :O (Eddig még soha egyetlen olyan megjegyzést nem tettem lányra, ami kihallatszott volna a fejemből. Ami azt illeti még annak a néhány lány ismerősömnek sem tettem soha megjegyzést a külsejére, akikkel néha-néha találkozom.)
Ezért jégkirálynők? :D
Engem is zavar, ha bámulnak. Nem kell játszani az eszedet, hogy lassan rá se mersz nézni lányokra, mert egyből rádfogják hogy bámulod őket... Itt nem erről van szó. És a férfiak általában nem azt gondolják, ha meglátnak egy jó nőt, hogy jaj de szívesen sétálnék vele kézenfogva a naplementében... Egyértelműen látszik az arcukon. Persze neked nem nagy dolog, hogy néha-néha megbámulsz egy szép nőt, elképzeled milyen jó lenne megdugni. De annak a nőnek elég kellemetlen hogy egy nap nem tudom hány ilyen tekintetbe botlik.
Amikor nők bámulnak meg férfiakat, akkor azért általában nem azt képzelik el, hogy milyen lenne megdugni, hanem hogy milyen helyes, milyen sármos stb. De mégha azt is gondolják, hogy hogyan, milyen pózókban szexelnének azzal a férfivel, akkor is más. A nők gyengébbek. Nem kell attól tartanod, hogy majd lever, vagy megerőszakol, mert akkora ereje van hogy simán legyűr... Persze lehet kivétel, amiről el lehet kezdeni pampogni, de elég nevetséges lenne.
Vannak dolgok, amiket nem szabad észrevenni, nem szabad meghallani, úgy kell tenni, mint hogyha süket lennél vagy nem értenéd, határozottnak kell lenni, határozottan kell menni, és nem árt ismerni pár önvédelmi fogást, persze, sőt, aki olyan helyen él, ahol szükség lehet rá, menjen el ilyen jellegű képzésre vagy küzdősportra, legyen kéznél gázspray, de nem szabad minden jelentéktelen dologra betojni, mert az paranoiához, betegséghez vezet.
A férfiak megnézik a nőket, igen, hölgyeim, még mindig mi vagyunk a szebbik nem, esetleg tesznek megjegyzéseket is, de ennél messzebb nem nagyon mennek el, az ifjabb generáció egy része még megszólítani sem mer egy nőt és azt reméli, hogy a neki tetsző nő majd kitalálja az érzéseit annyiból, hogy rá emeli a tekintetét.
Nálunk viszonylag nyugi van, itt inkább a szájuk jár a beszólogatóknak, tettlegességig jóval kevesebben mennek el. Természetesen vigyázni kell mindenkinek magára, de erre nem megoldás, ha valaki szemlesütve jár és bedugja a fülét. Sőt, a saját bajmegelőzési esélyeit rontja.
A fülhallgató ráadásul azért is nem jó, mert ha tényleg történik valami, nem hallod meg időben, hiába hiszed azt, hogy így kevésbé vagy támadható, pont ezzel teszed magad sebezhetőbbé. Egy ismerősöm mesélte, hogy tőle utcán telefonálás közben lopták ki a kezéből a telefont és már futottak is, esélye sem volt utolérni a tolvajt.
(egyéb: aki gyerekre izgul, az gyanús, hogy pedofil, az egyik cikkben írt egy anyuka is, ott inkább erre kellene odafigyelni)
de nem mindenki határozott, nem mindenki tanul önvédelmi fogásokat, nem mindenki tud figyelmen kívül hagyni megjegyzéseket. pl engem is bánt, ha így viselkednek velem, ha beszólnak, ha undorítóan bámulnak, mert érzékenyebb vagyok pl mint te. ez egy rossz tulajdonság, ha valaki ennyire érzékeny, de ez van.
nem gondolom, hogy az lenne a normális, hogy nekem gázspray-t kelljen magammal hordozni, vagy önvédelmi órákra költeni, mert mások esetleg majd nem tartanak tiszteletben. nem tudhatom előre, hogy ki fog megtámadni, ki az aki csak bámul. persze igen, tudsz tenni a saját biztonságod érdekében lépéseket, de éppen ez a baj. hogy neked ezeket meg kell tenned. de ez szerintem most nem egészen tartozik ide, mert itt most csak a bámulásról volt szó, és kb hogy a nők hogy képzelik, hogy zavarja más férfiak szexuális töltetű viselkedései.
Ez bizonyám a hiszti mintapéldája. Az egyik férfi levelében jól le van írva, 5%-a a társadalomnak ekkora kőparaszt.
Ha egy férfi jobban megnéz egy szép lányt (nem, nem bámulja percekig, megállókon keresztül, esetleg vissza-vissza néz rá) az miért baj? Akkor mi a fenének keni magára azt a fél tonna alapozót meg sminket? Minek veszi fel nyáron a popsikinadrágot? Mert a lányoknál bizony nem csak az 5% csinálja ezt, márpedig ez (legalábbis az utóbbi mindenképp) felér egy kőművesfüttyögéssel.
nyilván meg kell tanulni. de nem mindenki egyforma. nem mindenkinek mennek ezek könnyen. nem mindenki ugyanolyan mértékben hajlamos erre. szóval ezt most könnyű ráhúzni bármire, hogy meg kell tanulni. de nehogymár számon legyen kérve rajtam. :D
Nézd, engem gyerekkoromban hecceltek, aztán jött egy öregúr, és azt mondta, ha ütnek, üss vissza. Vagyis nem lesz mindig melletted egy testőr.
Ezekből a válaszokból is látom, sajnos mennyire pocsékul állnak az emberek a helyzetfelismeréssel, más az, ha csak megnéznek, más az, ha csak elbambulnak, és te pont ott vagy, más az, ha beszólnak, és más az, ha tettlegesség is történik. Általában nincs együtt az összes, csak az esetek töredékében. Csak egy paranoiás ember lát rémeket ott is, ahol csak annyi történt, hogy elbambult valaki, és te a tekintete útjában voltál, de ő nem is fogja fel, hogy te ott vagy.
Meg kell előzni a bajt, és ha teheted, mindig el kell kerülni, hogy tettlegesség történjen, de erre nem az a megoldás, ha úgy viselkedsz, mint egy gyerek, aki azt hiszi, hogy attól láthatatlanná válik, ha eltakarja a szemét. Egy nézésből 99%-ban nem történik semmi több.
de ennek most mi értelme? általában látszik az, ha valaki csak elbambul, vagy ha a te mozdulataidat nézi, meg rólad fantáziál. nem vagyok paranoiás, nem lát mindenki rémeket, itt arról volt szó, akin látod hogy téged bámul. nem arról szól a vita, hogy szerinted mi bámulás, és mi elbambulás. az az alaphelyzet, hogy van egy nő, akit bámul egy férfi. nem megerőszakolja, csak bámulja. és ez a legtöbb nőt zavarja, a legtöbb nő kellemetlenül érzi magát emiatt.
én pl kebabosokhoz be se nézek, ha mondjuk sétálok az utcán, mert azok aztán minden lánynak beszólogatnak, mindegyiket meg akarják dugni, mindenkire kacsintgatnak. én ezzel előzöm meg a bajt. nem megyek be és húzok be egyet neki, vagy fújom le gázspray-vel ennyiért. de ha egyszer zavar, ahogy viselkedik velem, akkor mégis mit tehetnék? hogy máshogy előzzem meg? sehogy máshogy nem tudok a bámulás ellen tenni, csak ha lesütöm a szemem.
az igaz, hogy csak ilyen szutyok népek teszik ezt általában, vagy akik buták, vagy akik nagy társaságban bátrabbnak érzik magukat. de senki nem is mondta, hogy minden férfi, vagy a férfiak nagy része így viselkedne. én legalábbis nem mondom.
volt pl, hogy strandon vártam a barátomra, amíg elment wc-re. az egyberészes fürdőruhám fölött volt még egy vékonyabb anyagú ruha is, hogy jobban fel legyek öltözve. előttem a büfé előtt ülő 20-as éveiben járó fiúk rám mutogattak, engem bámultak mindannyian. persze nem szóltak be semmit, nem jöttek oda fogdosni, de nem hiszem, hogy azon gondolkoztak hogy szívesen monopolyznának velem. és ilyen helyzetekben én vagyok a rossz és a jégkirálynő, amiért kellemetlenül érzem magam? nem is értem, miért zavar az egyes fiúkat, ha engem zavar ahogy bámulnak?
a megtámadós eseteket meg szerintem most hagyjuk.
# 18 Időpont ma 19:30 - Tudod, erről egy kisfiú jut eszembe gyerekkoromból, aki a környékünkön biciklizett, és ahányan csak arrafelé néztek, amerre éppen volt, mindig megkérdezte, hogy "mi van, tetszem?".
Oké, én ezek szerint nem vagyok olyan, mint az állításod szerint legtöbb nő, de sose voltam akkora hülye, hogy csökkentsem az esélyeimet arra, hogy elkerüljem a veszélyhelyzeteket. Pedig nekem is sötét van már télen, ha jövök haza munka után, és voltam már többször egyedül külföldön.
Az emberek nem fognak megvakulni csak azért, hogy egyesek ne legyenek fóbiásak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!