Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek egy olyan lányról, aki rendszeresen azt hangoztatja fiúk társaságában, hogy "A csont a kutyáknak való! "?
Dagadékozni, sertésezni szabad...?
Egyáltalán ki határozza ezeket meg?
Csak az alultápláltság (50 kg alatt) a szép.
Csak a szőke haj a szép a többi meg max elmegy.
Csak a kék szem
Csak az árja-fehér bőrszín
(kivéve etnikum, migránsok, afrika ott más a mérce)
9-es, néma értő olvasás: óriás egyes!
Nyugodt lázadónak semmi gondja nincs a túlsúlyosakkal, csak az olyan emberekkel, akik másokat indokolatlanul sértegetnek.
Érdekes módon, ha dagadékozás van, akkor nincs ilyen kérdés, csak egyetértő moraj.
"Dagadékozni, sertésezni szabad...? "
hát most érted, ha ő ilyen stílusban nyilatkozik, akkor azzal nem kell kedveskedni.
azért a vékonyak döntő többsége nem csontsovány, mégis azokat is le szokták szólni ilyen stílusban. a modellekket felesleges most itt említeni, mint ahogy hírességeket is, mert átlagemberekről van szó. én legalábbis úgy vettem, mert modellek, híres embereknek az az egyik feladata hogy jól nézzen ki. bármit is jelentsen ez nekik. sok pénzük is van erre.
én se voltam mindig vékony, most is van még min dolgozni. elég sok időmbe és energiámba került hogy úgy nézzek ki ahogy. szerintem a vékonyság sokkal nőiesebb, mert jobban látszódnak a formák, az apróbb részletek. egy kövér emberen jóformán csak a hurkák látszódnak, rakódnak rá a rétegek és valami amorf alak lesz belőle. vagy egy téglatest. :D szóval én megdolgozok érte, hogy egészséges és szép alakom legyen, ő meg azt mondja rám hogy a csont a kutyáknak való, miközben ő csak zabál. :D
ha a vékonyakra ilyen durva dolgokat mondanak, az legalább annyira bántó nekik, mint amikor a kövér embert ledagadékozzák.
egyébként én nem szoktam senki alakjára megjegyzést tenni még magamban sem, mert nem érdekel. nem fintorgok egy kövér nő láttán, nem ecsetelem fiúk társaságában hogy nézzék milyen hájas.
szerintem azért fogalmaztak a válaszolók kicsit durvábban, magamat is beleértve, mert paraszt az a nő, aki így viselkedik. ha az lett volna, hogy mi a véleményetek egy olyan lányról, aki rendszeresen azt hangoztatja fiúk társaságában, hogy a dagadékok nem is nők, akkor is ugyanakkora felháborodás lett volna, mert egyszerűen pofátlanság minden ok nélkül mást kritizálni.
Akiről a kérdés szól annak be lehet szólni. De csak úgy random dagadékozás gyakrabban van.
És mi a folyamánya ennek? Anorexiás nők serege. 55 kg, de nem hajlandó enni, mert "ő kövér". Aztán lefogy 45-re akkor az már "pont jó", igaz se melle, se combja, semmi.
Ha az ilyen 70 felettieket lekövrezik, az még azt mondom "oké" bár nem kellene. De az ilyen közepes-átlagot is le szokás. Volt csajaim az agyamra mentek ezzel. Alig 60 kiló, de mindig fogyni akar. Miért? Nincs rá szükség.
Oké, ezt már csak a végére mere írni, le leszek qrva érte, de sok olyan vékony, mindig az alakjára figyelő csaj is van, aki mégis elcsúful - arcra - nem tudom mi az összefüggés, de ismerek pár "állati jó testű" vékony csajt, csak arcra látszanak 10 évvel öregebbnek. Nem tudom mi ennek az oka, bár ha tippelnem kellene akkor az állandó aggódás és stressz...
De ez így nem jó. Egy kiragadott negatív példa miatt most úgy tűnik, mintha mindenki aki kicsit - vagy jobban - el van hízva, az szemétláda...
annak meg már a fejével van baj, aki anorexiás lesz és állandóan fogyni akar. és azért nem ez az általános. én 56 kg vagyok és 164 cm. nem vagyok sovány, de vékony vagyok. amikor 62 kg voltam, akkor sem kövéreztek le, anyám pl csak szólt hogy híztam, hogy figyeljek rá hogy ne legyek kövér. kövérként lefogyni sokkal nehezebb, mint elébe menni a dolgoknak. a nővéremen is látom ezt. én egyébként még nem láttam olyat, hogy 60 kg átlagos magasságúakat kövéreznének le. az igaz, hogy sokszor mondják hogy plöttyedt a testük, ami azért igaz is sokszor. az enyém is az volt amikor 62 kg voltam. normális testsúlyom volt, de lötyögtem, kezdődő narancsbőröm volt mert nem mozogtam. az már más kérdés, hogy idegeneknek ezt megjegyezni megintcsak bunkóság. mindenki jobban tenné, ha másokkal való foglalkozás helyett inkább elmenne mozogni. sokkal jobb az ember közérzete is. de szerencsére én nem szoktam olyanokkal találkozni, akik ennyire azzal foglalkoznának hogy ki kövér, ki sovány, aztán szapulják érte.
amúgy szerintem nem gondolja senki, hogy aki csak kicsit is kövérebb az szemétláda. pl nővérem is kövér ugye, de nem szól be a vékony lányoknak még a hátuk mögött se. inkább tesz érte hogy lefogyjon. sovány embereknél is vannak ilyen szemétládák. inkább csak bunkó emberek vannak.
nem tudom miért baj, ha elmegyünk valamilyen irányba a válaszokkal. mégiscsak beszélgetésszerű dolgok zajlanak itt. :D
Előző - jaja :D
Amúgy én csak azt nehzményezem, hogy olyan mintha ki lenne kiáltva, hogy vékony = jó, aki nem = rossz. Csak éppen mi a helyzet akkor az átlaggal? (a többség pont átlagos). Meg hová sorolná be az ember az olyan alkatokat, mint curvy, chubby, hourglass, mi a helyzet azokkal akik vékonyak, de mégis széles a csípőjük...
Meg olyan sok példa van ami ellentmond a "a kövér csak ronda lehet" alapelvnek, amit nagyon sokan szentírásnak tekintenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!