Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pasik, mit szólnátok ha megtudnátok egy nektek tetsző lányról, hogy vonzza a sátánizmus?
Természetesen nem valami gyerekáldozó kimaszkírozott gonosz embert kell elképzelni. Tök normálisan, átlagosan nézek ki, többek szerint kedves vagyok. Viszont nagyon érdekel a sátánizmus, a Bibliában számomra egyértelműen a sátán a pozitív szereplő.
Igazából nem tartom magam vallásosnak, még nem tudom, mennyire kéne ebben hinnem, nincs végülis hatással a mindennapi életemre a dolog, csak nagyon érdekel, szeretek/szeretnék erről olvasni, stb.
Viszont kíváncsivá tett, hogy az "átlagember" mit szólna ehhez.
(természetesen nők is írhattok, mit szólnátok ilyen pasihoz)
Sokan írjátok a kérdezőnek, hogy "majd kinövöd". Azért kíváncsi lennék, hogy ők mennyi idősek és a kérdező mennyi idős.
Különben meg az a dolog, hogy elfogadunk egy dogmát, és görcsösen ragaszkodunk hozzá (lehet ez a vallás is), ez gyerekesebb éretlenebb jellemre vall. (Szándékosan kihagytam a tudatlanabb jelzőt, mert nem akarok vele senkit megsérteni, mert nyilván magam sem vagyok az intelligencia mintapéldánya. De azért azon érdekes elgondolkodni, hogy milyen embereket tévesztett meg az egyház a történelem során.)
Akinek pedig megvan a tudásvágya, az kérdéseket tesz fel, elgondolkodik, megpróbálja más nézőpontból is megközelíteni a dolgokat és nem hisz el minden berögzült dogmát.
Szóval véleményem szerint a kérdező sokkal érettebb jellem, mint azok akik az életkorát hozták fel válaszként.
Viszont fogalomzavarban vagy kedves kérdező, mert ez messze áll a sátánizmustól.
Most telefonról a metrón nem szeretnék kisregényt írni, röviden: Amit eddig olvastam, Hallottam azok alapján az igazi sátanisták, legalábbis a nagyon nagy többségük egyáltalán nem gonosz, kegyetlen. Az egyik legnépszerűbb ágazata majdnem hogy ateizmus, annyi a lényege, hogy az ember a maga ura. Nem imádják Lucifert, azt vallják hogy az ember kb a saját istene. Gondolom Lucifer ebben csak annyi szerepet játszik, hogy ő is szembefordult Istennel, ezért tisztelhetik, de nem imádják.
Nyilván vannak más ágazatok más nézetekkel, kisregényt lehetne írni a témában, de a lényeg, hogy önmagában a sátánizmus nem feltétlenül jelent gonoszságot.
Legalábbis ezeket olvastam, mint írtam, érdekel, többet szeretnék tudni erről.
Amúgy 22 vagyok.
Ateista vagyok, szóval nem nagyon hoz lázba.
Egyébként a LaVey-i sátánizmussal nincs semmi baj, teljesen értelmes dolgokat hirdet, bár az átlagember a sátán szó hallatán összefossa a bokáját és rögtön a mesekönyvre hivatkozik.
Hát a lavey-i egoizmus igazából csak marketingfogásból és a bejegyezhetőség miatt lett sátánizmus névvel ellátva. Ezt már olyan 10-15 kérdésnél, jó pár oldalon keresztül kitárgyaltuk.
Alap esetben nincs baj ezzel. A kérdés inkább ott dől el, hogy a sátánizmusnak nevezett ágazatok melyikére gondolsz pontosan.
Van az ateista, az lavey.
Van teista, az Szet Temploma.
Van a bibliai kiforgatás.
Van az ES.
Van a shintoizmusból levált sátánizmus (nagyon hasonlít az ES-hez).
Szóval elég sok lehetőség van amiből válogatni lehet. A legtöbbjük mást és mást "tanít".
Üdv, egy ES-t valló...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!