Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy viszonyulnak az interneten műveltebb honleányaink ahhoz, ha egy férfiú régies, úrias stílusban hódol kegyeiknek?
Amennyiben egy éteri Daphné-jellegű madmazellt az internet sötét kapitalista és felszínes posványában, mint par excellance a Tinder, (vagy más white-trash-mentes, fiatal nimfák által frekventált ismerkedős oldalakon, mint az instagram) úrias, cizellált szavaimmal iletek, milyen visszajelzésekre számíthatok?
Drága magyar hölgyemények, mennyire bántja kicsiny fületek botját ódon udvarlásom csörömpölése? Van ennek még keletje a mai világban? Természetesen szándékaim teljesen tisztességtelenek és hosszútávúak.
Semmiféle úrias passzió vagy komolytalan duhajkodás nem célom, csak hogy egy értelmiségi társaságban eltöltött kellemes este (színház, MüPa) után meginvitáljam a mamaszitákat némi Chardonay vagy rosé elszürcsölésére, ami után kertészkedési hobbymnak hódolnánk a nyolcadik emeleti apartement-omban (dugványozás, répázás).
Elsősorban a kevésbé pórias, egyetemista vagy diplomás mylady-k véleménye érdekel, mivel feltételezem hogy Ékkel-nappal Budapesten nevelt parvenü üdvöskék kacsóival nem sok sikerem volna. Élőben tartanám magam a köznyelvhez, az eleganciához és a magázódáshoz csak írásban ragaszkodnék szívem aktuális választottjával.
Számomra teljesen rendben van ez a stílus. Személy szerint romantikusnak gondolom, ha egy pasi, még mindig, a mai rohanó világban és stílusok tömkelege közt is képes így udvarolni. Páromtól ezeket megkapom, szóval ebben a romantikus stílusban nem szenvedek hiányt. :)
Viszont szerintem, sok lánynak ez csömöpős és fura, és nem fogják tudni hová tenni, mivel ma már nem divat így udvarolni egy lánynak, sajnos. Mellékesen még beszélni sem divat így.
Természetesen vannak szerencsére kivételek is! :)
a szóhasználat nem takar semmit, bár ha a mekiben "nagyjószágos zsömlét" kérsz.. az már gáz:D
véleményem szerint értelmetlen erre alapoznod, inkább térj vissza a lovagregényekből... ha egy 18. századi dámát akarsz elcsábítani, akkor oké, ha mai lányokat, akkor beszélj hozzájuk a nyelvújítás ezen oldalán beszélt nyelven...
"madmazell" na ne röhögtess már, legalább néztél volna utána, hogy hogyan írjákXD a "par excellance" mi akar lenni? szerintem par example-re gondoltál (jelentése: például)
Chardonnay az két N (a többi elütést nem nézem, de tulajdonneveket írjunk pontosan)
és.. úrias? szürcöslni? a nagyapám is tockost adott, ha szürcsöltem az asztalnál, pedig ő még birkákat tenyésztett:D
Nekem nem tetszik... olyan érzetet kelt, hogy az illető túlzottan hangsúlyozni szeretné a tudatalattimban, hogy ő mennyire értelmes, udvarias, jólelkű, művelt... közben pedig csak szimplán túl mesterkélt, és nekem átlátszónak is tűnik.
Persze, ha valaki az egész lényében , természetéből fakadva ilyen, a z más, de ezt egy internetnyi beszélgetésből nehéz megállapítani, és akkor sem az én világom.
Az, hogy valaki milyen ember, és ezt milyen módon közvetíti embertársai felé, sokkal inkább a nonverbális kommunikáció adja meg.
Persze, van erre szélsőséges ellenpélda is, mikor valaki 3 mondat után, nem tudja leplezni a butaságát, de ez megint más tészta.
A válaszom összegezve is nem... sokkal inkább az őszinteséget és a spontaneitást kedvelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!