Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Titeket zavarna, ha a srác akivel randiztok, neopogány lenne?
újpogánynak lenni menni, már ha ugyan arra gondolunk.
Kb annyi a lényege, hogy Európának el kellene felejtenie a keresztény gyökereket és vissza kéne térnie régebbi emberközpontú hitekhez. Hogy nem bűnösnek születünk, hanem úgymond bennünk lakik egy isten aki ki akar teljesedni, vagy valami ilyesmi volt a lényege.
Jellemzően jobboldali értelmiségi körökben divatos nézet. Inkább filozófia irányzat szerintem mint vallás. Bár nem tudom, hogy a kérdező erre gondolt e.
*újpogánynak lenni menő..
ezt elszúrtam
wikipédia így foglalja össze:
"Az Új Jobboldal gyökeresen különbözik más konzervatív irányzatoktól abban, hogy pogány értékeket hirdet, és szembehelyezkedik a kereszténységgel. A gondolatiskola szerint az európai népeknek mind vissza kell találniuk eredeti hitvilágukhoz, és a kereszténység által hirdetett viselkedésminták (alázat, bűnbocsánatért esdeklés, Isten előtti egyenlőség) helyett újra a görög-római kultúrkör értékeinek (tudás, szépség, bátorság, hazaszeretet) elérésére kell törekedni. Az Új Jobboldal részletes álláspontja ebben a kérdésben Alain de Benoist: Comment peut-on être païen ? (Hogyan lehetünk pogányok?) című könyvében található.[6]"
Addig nem zavarna amíg nem túl elvetemülten van benne a vallásban és nem akarja rám erőltetni a párom, hogy én is gondolkozzak úgy, mint ő. Még érdekelnének is az alapvető nézetek, ennek az irányzatnak a világszemlélete, szívesen meghallgatnám a gondolatait, csak ne akarjon engem is belerántani. Érdekes szemléletnek hangzik amúgy.
Plusz fogadja el, hogy másnak más lehet az elképzelése és ezt tartsa tiszteletben. Ha ez megvan, akkor egyáltalán nem zavarna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!