Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan ismerkedhet egy aszexuális?
20 éves leszek, és sajnos nem sajnos, aszexuális vagyok. És bár a testiségre nincs igényem, én is vágyom valamiféle szerelemre. Hogyan ismerkedhetnék hasonló emberekkel? Tudom, hogy vannak más aszexuálisok, akik hasonlóan gondolkodnak és éreznek, de nem tudom, hogyan találhatnék rá így az igazira. Előre is köszönöm a segítséget!
Egy tanácstalan lány
Persze, küldjük el rögtön pszichiáterhez, mert az ilyen ember nem jogosult a teljes szerelmi életre? Na ne röhögtessetek már...
20/L - Aszexuális
Előre elnézést a kérdésért, de még nem volt szerencsém aszexuális lányhoz, és ezért nagyon érdekelne.
Te mi az amit igazán igényelnél egy általad elfogadhatónak vagy jónak nevezett párkapcsolatban? A szex nálad elképzelhetetlen, ezt értem. De érzelmi szinten mire vágysz, mi tenne boldoggá? Pl.: egy egyszerű beszélgetés, vagy egy romantikus vacsora/hétvége a pároddal? Ha a párod megérintene megsimogatna, de nem szexuális célzattal, elfogadnád vagy elutasítanád?
Nem probléma, elmondom. :)
Igazából sosem tudtam magam beskatulyázni, hogy mi is a szexualitásom, míg nem kb. 1 éve találkoztam az aszexualitás fogalmával, így végre találtam valamit, ami illik rám.
Egy kapocslat számomra hasonló lenne, mint egy barátság, de sokkal intimebb. Érzelmi szinten többet várnék el a partneremtől, mint amit egy barát ad. Nem utasítom el az érintést, az ölelést, de semmi több, szexuális dolgot nem akarnék és nem fogadnék el. Én nem szeretem kategorizálni az embereket, hogy ki micsoda, pl. meleg, stb., így magamat sem. De ahogy magamat ismerem az eddigi tapasztalataim alapján, a fentieket hiszem, hogy egy kapocslat ahhoz hasonlóan működne. :)
Tessék, egy kis info más oldalakról:
Az aszexualitás a nemi érdeklődés hiányát jelenti, az aszexuális ember elutasítja a testiséget. Az asszexualitás nem azonos az önmegtartóztató életmóddal (szemérmes viselkedéssel) vagy az impotenciával (cselekvőképtelenséggel).
Az aszexuális embereknek ugyanolyan érzelmi szükségleteik vannak, mint bárki másnak. Hiszen a romantikus érzelmek megélése más, mint a szexuális vonzalomé. Az aszexuális beállítottságúak szerint, ők képesek romantikus vonzalmat átélni, anélkül, hogy szexuálisan vonzódnának a partnerhez. Elmondásuk szerint képesek közeli, romantikus kapcsolatot kialakítani, ám a szexualitás ebből teljesen kimarad.
Bár tény, hogy többen egyedül boldogabbak, míg mások meghitt baráti közösséget gyűjtenek maguk köré. Jellemző, hogy a társadalmi elvárás miatt a magukat aszexuálisnak vallók nagy része párkapcsolatban vagy házasságban él.
Sok aszexuális ember megtapasztalja az ellenkező vagy azonos nemű patnerhez való vonzódást, ám nem érzi szükségét, hogy testi kapcsolatot létesítsen vele.
A legtöbb aszexuális párkapcsolat inkább nagyon közeli barátságnak tűnhet, a kívülállók számára. Igazság szerint, ezek a kapcsolatok nagyon meghittek, igen mély a felek közti intimitás, bár nem szexuális természetű. Sok ilyen kapcsolatban még a testi kontaktus is jellemző, dédelgetés, becézgetés formájában. Az aszexuálisok egy része élvezi az érzéki örömöket, ám magára az aktusra nem vágyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!