Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Hogyan ismerkedhet egy aszexuá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan ismerkedhet egy aszexuális?

Figyelt kérdés

20 éves leszek, és sajnos nem sajnos, aszexuális vagyok. És bár a testiségre nincs igényem, én is vágyom valamiféle szerelemre. Hogyan ismerkedhetnék hasonló emberekkel? Tudom, hogy vannak más aszexuálisok, akik hasonlóan gondolkodnak és éreznek, de nem tudom, hogyan találhatnék rá így az igazira. Előre is köszönöm a segítséget!

Egy tanácstalan lány

2013. dec. 30. 00:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ezt úgy értsem, hogy Te egyáltalán nem tudod elképzelni a testi szerelmet egy stabil párkapcsolatban sem?
2013. dec. 30. 00:49
 2/17 anonim ***** válasza:
38%
Nem logikus. A szerelem a fajfenntartás eszköze, funkciója, aminek alapvető célja a szex és az utódnemzés. Ha vágysz rá, akkor nem lehetsz aszexuális, csak valami pszichés problémád van, ami miatt félsz a szextől, és ezt úgy próbálod felfogni, hogy azt mondod magadnak, nem kívánod. Menj pszichológushoz ahelyett, hogy magadra akasztod ezt a jelzőt.
2013. dec. 30. 00:49
 3/17 anonim ***** válasza:
55%

Persze, küldjük el rögtön pszichiáterhez, mert az ilyen ember nem jogosult a teljes szerelmi életre? Na ne röhögtessetek már...

20/L - Aszexuális

2013. dec. 30. 00:51
 4/17 A kérdező kommentje:
Ezt nagyon egyszerűen értsétek: nem vágyom a szexre, sem stabil kapcsolatban, sem máshogy. Nem megyek pszichológushoz, én így jól érzem magam, és sikerült ezt el is fogadnom. Kérlek, hogy a kérdésre válaszoljatok, mert ezért tettem fel!
2013. dec. 30. 00:55
 5/17 anonim ***** válasza:
31%
Önvédelmi reakció + ismeretlentől való félelem. Ezek is természetes emberi megnyilvánulások, mondhatni várhatóak voltak. Csak az a baj, hogy a két "aszexuális" kislány biológia órán inkább lógott, vagy aludt, és nem tudja, hogy alapvetően a szerelem egy szexuális indíttatású dolog. Értsd: ha aszexuális vagy, akkor nem lehetsz szerelmes, és nem is vágysz rá. Az ellenkező neműekre ugyanúgy tekintesz, mint az azonos neműekre. Ha szerelemre vágysz, ha szerelmes tudsz lenni, akkor nem vagy aszexuális. Ilyen egyszerű, középút nincs. Tudom, hogy meg *kell* sértődni, ha valaki pszichológust emleget, de attól még nem változik semmi.
2013. dec. 30. 00:58
 6/17 A kérdező kommentje:
Nem sértődök meg, de mivel én alapvetően nem osztom a nézeteidet, kérlek ne próbálj meg megtéríteni. Elolvastam a kommented, tudomásul vettem, és több hozzászólást tőled nem várok ehhez a kérdéshez, köszönöm szépen!
2013. dec. 30. 01:00
 7/17 anonim ***** válasza:
Én leszek a párod szívesen, de néha azért elvárnám hogy kiverd. :D
2013. dec. 30. 01:10
 8/17 anonim ***** válasza:

Előre elnézést a kérdésért, de még nem volt szerencsém aszexuális lányhoz, és ezért nagyon érdekelne.

Te mi az amit igazán igényelnél egy általad elfogadhatónak vagy jónak nevezett párkapcsolatban? A szex nálad elképzelhetetlen, ezt értem. De érzelmi szinten mire vágysz, mi tenne boldoggá? Pl.: egy egyszerű beszélgetés, vagy egy romantikus vacsora/hétvége a pároddal? Ha a párod megérintene megsimogatna, de nem szexuális célzattal, elfogadnád vagy elutasítanád?

2013. dec. 30. 01:11
 9/17 A kérdező kommentje:

Nem probléma, elmondom. :)

Igazából sosem tudtam magam beskatulyázni, hogy mi is a szexualitásom, míg nem kb. 1 éve találkoztam az aszexualitás fogalmával, így végre találtam valamit, ami illik rám.

Egy kapocslat számomra hasonló lenne, mint egy barátság, de sokkal intimebb. Érzelmi szinten többet várnék el a partneremtől, mint amit egy barát ad. Nem utasítom el az érintést, az ölelést, de semmi több, szexuális dolgot nem akarnék és nem fogadnék el. Én nem szeretem kategorizálni az embereket, hogy ki micsoda, pl. meleg, stb., így magamat sem. De ahogy magamat ismerem az eddigi tapasztalataim alapján, a fentieket hiszem, hogy egy kapocslat ahhoz hasonlóan működne. :)

Tessék, egy kis info más oldalakról:

Az aszexualitás a nemi érdeklődés hiányát jelenti, az aszexuális ember elutasítja a testiséget. Az asszexualitás nem azonos az önmegtartóztató életmóddal (szemérmes viselkedéssel) vagy az impotenciával (cselekvőképtelenséggel).

Az aszexuális embereknek ugyanolyan érzelmi szükségleteik vannak, mint bárki másnak. Hiszen a romantikus érzelmek megélése más, mint a szexuális vonzalomé. Az aszexuális beállítottságúak szerint, ők képesek romantikus vonzalmat átélni, anélkül, hogy szexuálisan vonzódnának a partnerhez. Elmondásuk szerint képesek közeli, romantikus kapcsolatot kialakítani, ám a szexualitás ebből teljesen kimarad.

Bár tény, hogy többen egyedül boldogabbak, míg mások meghitt baráti közösséget gyűjtenek maguk köré. Jellemző, hogy a társadalmi elvárás miatt a magukat aszexuálisnak vallók nagy része párkapcsolatban vagy házasságban él.

Sok aszexuális ember megtapasztalja az ellenkező vagy azonos nemű patnerhez való vonzódást, ám nem érzi szükségét, hogy testi kapcsolatot létesítsen vele.

A legtöbb aszexuális párkapcsolat inkább nagyon közeli barátságnak tűnhet, a kívülállók számára. Igazság szerint, ezek a kapcsolatok nagyon meghittek, igen mély a felek közti intimitás, bár nem szexuális természetű. Sok ilyen kapcsolatban még a testi kontaktus is jellemző, dédelgetés, becézgetés formájában. Az aszexuálisok egy része élvezi az érzéki örömöket, ám magára az aktusra nem vágyik.

2013. dec. 30. 01:45
 10/17 anonim ***** válasza:
És a csókot elfogadnád?
2013. dec. 30. 01:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!