Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vannak még szép, aranyos, csinos nők, akik okosak, kedvesek és szeretnek takarítani, mosni, főzni?
"A nők érvényesülhetnek is, a férfiak pedig jobb apák lesznek." - Miről beszélsz, lassan már családok és gyerekek sem lesznek ebben a fene nagy női önmegvalósításban.
A szolga témához meg annyit, hogy az aztán önmegvalósítás, hogy elmész szopni napi 8 órában és ez még csak véletlenül sem rabszolgaság, ugye. Ahelyett, hogy a családod "rabszolgája" lennél, elmész valami vállalathoz rabszolgának. Mondjuk tisztelet és megbecsülés helyett pénzt kapsz, ami ugye sokkal fontosabb, nemde?
A nők nem azért mennek el többnyire dolgozni, mert fene nagy szükségük van az önmegvalósításra (bár vannak ilyenek is), hanem azért mert apuci nem keres annyit, hogy eltartsa az egész családot. Egy fizetésből ma fenntartani egy családot szinte lehetetlen.
Én azt mondom, hogy az a férfi, aki eltartja a családját és mindent megad nekik, az találhat magának olyan nőt, aki cserébe megcsinálja a házimunkát. Magyarán főz, mos, vasal stb. Nőként nem látom mi ebben a rossz..ez is egy munkamegosztás.
Szerintem szó sem volt róla, hogy pl. a fűnyírást is a nőnek kéne megcsinálni. Ha vannak gyerekek, azért emellett egy háztartást fenntartani, már nem egyenlő a férfi 8 órás munkaidejével. Akkor bizony neki sem árt besegíteni. Oké, hogy elfáradt én is elfáradtam az egész napi takarításban meg a gyerekei nevelésében és mégsem mondhatom azt a gyereknek, hogy figyelj kicsim lejárt az a bizonyos 8 óra.
Egyetértek, hogy kell a nőnek a kikapcsolódás, nem lehet a 4 fal között élni. Persze itt nem a disco feelingre gondolok, hanem normális kikapcsolódásra. Ami úgy egy anyához is illik.
Szerintem lehet olyan nőket találni akiknek másodlagos a karrier, csak a legtöbb nő nem teheti meg, hogy 1-3 év után ne passzolja le a bölcsibe a gyereket.
Ahogyan a férfiak közt is vannak, akik kiteljesednek a munkájukban, szeretik és szívesen végzik,és nem akarnák otthagyni (tudom, nem mindenki!) ugyanúgy a nők között is vannak olyanok, akik nem (csak) kényszerből dolgoznak. Mondjuk kötve hiszem, hogy egy kutatónőnek, egyetemi professzornőnek, orvosnőnek, festőművésznőnek vagy akár a munkáját szerető kozmetikusnak, stb. rabszolgaság lenne a munka. Ha valaki jó, tehetséges valamiben, azt joga van kibontakoztatni nemtől függetlenül. És van családjuk, és a férjük is végez házimunkát, foglalkozik a gyerekeikkel.
Ettől függetlenül a választási lehetőséget meg kell hagyni, tehát tőlem aki otthon akar maradni háztartásbeliként, tegye - csak ne nevezzen engem senki rosszabb embernek, rosszabb nőnek, mert én meg nem akarok. Ha nem kényszeríti rám az életmódját, én elfogadom.
Kedves Kérdező!
Adok neked egy jó tippet: vegyél fel egy házvezetőnőt.
Szerintem szánalmas,hogy azt várnád el egy okos nőtől(te mondtad,hogy intelligens lányra gondolsz),hogy azt tekintse életcéljának,hogy a büdös zoknijaidat mossa.Tiszta nevetséges,komolyan.Szerintem ha szeretsz valakit,nem akarod megfosztani az önmegvalósítástól,a siker okozta örömöktől,meg egyáltalán attól,hogy emberek között lehessen...Szerintem egy okos,művelt nő nem attól érzi jól magát hogy egész nap az otthonának nevezett börtönben pelenkáz meg porszívóz.Én egyáltalán nem vagyok olyan típusú lány,aki nem tekinti értéknek a családot,igenis fontosnak tartom,és szeretnék is majd,de nem gondolom,hogy valaki attól lesz jó anya,hogy robotként talpal a háztartásban,és élete legizgalmasabb eseménye,ha talál egy jó receptet a neten.
Jó lenne elgondolkoznod azon,hogy milyen rettenetesen önző vagy és hogy tulajdonképpen cselédet vagy társat keresel a feleséged személyében...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!