Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » FÉLTÉKENYSÉG! Megtudtam az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

FÉLTÉKENYSÉG! Megtudtam az okát. De mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés

Féltékeny vagyok. Mivel meg akartam küzdeni ezzel az érzéssel, és nem akartam, hogy a kapcsolatunk rovására menjen, segítséget kértem. Megtudtam, hogy a féltékenységemnek az az oka, hogy anno anyám bevágott a bölcsődébe, és akkor nagy törés történt a lelki világomban. Majd megtudtam azt is, hogy önbizalom-hiányában faggattam a páromat a múltjáról, és valójában nem azt akartam hallani, hogy melyikkel, mikor, hol és mit, hanem valami utalást arra, hogy én jobb vagyok náluk, és jobban szeret most engem, mint őket akkor. Kiderült, hogy azért vagyok féltékeny az exeire, mert mikor mesél a közös múltról, én a történeteket a jelenben hallgatom végig, ez okozza olykor (tévesen) a megcsalás érzését. Hiába tudja az ész, hogy ez a múlt.

Ez mind szép és jó. De mit kezdjek most én ezzel?

Kérjem meg anyámat, kérjen elnézést, hogy baba koromban inkább a munkát választotta? Kérjem meg a páromat, hogy mondogassa naponta, hogy mennyire szeret, és én vagyok a legjobb? A többiek csak tévedés voltak az életében? Essek kómába, hogy ébredés után ne emlékezzek a történetekre, hogy mi volt az exekkel?

Ez nem így működik, hogy "Aha, ok, anyám leszart, de nem tehetett másképp, a rendszer akarta így. A párom ma már örül, hogy megcsalta az exe, már nincs benne semmi sérelem, hiszen itt vagyok neki ÉÉÉÉN!"

2013. jún. 19. 10:41
 1/10 anonim ***** válasza:
Na, ezt most nemértem. Én is voltam bölcsődés, mégsem érzem, hogy ez törést okozna.
2013. jún. 19. 10:44
 2/10 anonim ***** válasza:

már ne is haragudj, de ez egy marhaság az egész

a féltékenységhez semmiköze a bölcsinek,

mindenkiben van féltékenység kiben több, kiben levesebb, a gondolkodásodon változtassál, N

2013. jún. 19. 10:50
 3/10 anonim ***** válasza:

Ez egy baromság, úgy ahogy van, nem tudom milyen agyturkász mondta neked, de az hülye. A bölcsőde miatt vagy féltékeny... :DD Az agyam eldobom. És még el is hiszel ilyeneket?

Szimplán hisztis vagy, és olyan dolgokat kérdezel, amire nem akarod hallani az őszinte választ. Most komolyan anyukádat hibáztatod a saját hülyeséged miatt? Jééézusom. Térj észhez, nőj fel, viselkedj normális nőként, mert így nem lesz hosszúéletű a kapcsolatod.

2013. jún. 19. 10:53
 4/10 anonim ***** válasza:

Féltékenységednek nincs köze a bölcsődéhez. Miért kéne anyukádnak bocsánatot kérnie? Dolgozott, hogy el tudjon téged tartani. Ezért inkább becsüld meg.

Ajánlom neked ezt a kis olvasmányt, nagyon tanulságos:

[link]

2013. jún. 19. 10:58
 5/10 anonim ***** válasza:

"Megtudtam, hogy a féltékenységemnek az az oka, hogy anno anyám bevágott a bölcsődébe, és akkor nagy törés történt a lelki világomban. "

Itt hangosan felnyerítettem. Honnan szűrted le ezt az ökörséget?

2013. jún. 19. 11:07
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

valamilyen módon van köze hozzá a bölcsődének. nem kell lehurrogni szegényt :)

annyi a köze, hogy mivel nem foglalkozott vele az anyukája hozzájárult ahhoz, hogy kicsi az önbizalma. most ha vitatkoztok ha nem ez így van.

egyébként meg a féltékenykedés nagyon nem tesz jót a kapcsolatnak.

mit csinálj?

gondolj bele hogy el fogod veszíteni, ezt nem akarhatod neki, hogy úgy éljen, hogy te állandóan féltékenykedsz.

ha meg akar csalni úgyis meg fog.

de mért csalna meg? nem véletlen van veled.

és ha tovább féltékenykedsz akkor TE fogod más karjába adni!

ebbe jobb bele gondolni.

Jobb ha azért szakítotok mert túl féltékeny vagy?

2013. jún. 19. 11:08
 7/10 anonim ***** válasza:

A bölcsinek semmi köze a féltékenységhez.. Anyukád nem leszart,hanem törődött veled, és ment melózni, h feltudjon nevelni...-.-"

Nem kell senkit sem okolnod,egyszerűen kezdj el felnőttként gondolkodni.

2013. jún. 19. 11:11
 8/10 anonim ***** válasza:

Tehát elmentél egy pszicho-kamu léleklátó jósnő akármihez, aki az egyik fajta hülyeség helyett egy másik fajta hülyeséggel tömte tele a fejed.

Mondjuk ez nem olyan nagy baj, ha egy kontrollálhatatlan hülyeség helyett egy kontrollálhatót kaptál (volna).

Az a baj, hogy neked lelki igényed van a hülyeségre, és arra, hogy a saját problémáidat valahogy másra kend. És ez semmilyen bocsánatkéréstől nem fog megváltozni.

2013. jún. 19. 11:20
 9/10 A kérdező kommentje:

A lényeg:

Adott pl. egy nő. Féltékeny. Kisebbségi érzés alakul ki benne, mert a párja gyakran emlegette az exeit. Úgy érezte, hogy ezt azért teszi, mert még mindig érzelmi szálak fűzik hozzájuk. A nőnek ez fáj (lényegtelen, hogy hülyeség ezt gondolnia, megtörtént.), és elkezd az exekről kérdezősködni, abban a reményben, hogy kiderül, hogy talán mégsem "jobbak" - erre a féltékenység, a zöldszemű szörnyeteg készteti. A "hülyének" persze később esik le, hogy ezzel csak ront a helyzeten. Időben észbe kap, tanácsot kér. Mindenki kifizeti azzal, hogy: "ÖNBIZALOM HIÁNYOS VAGY!" Ettől sem javul a helyzet. Mert nem elhatározás kérdése, hogy mától lesz önbizalma az embernek. Ezután következik: "KÉRD SZAKEMBER SEGÍTSÉGÉT", aki visszanyúl a gyerekkorba, és rámutat, hogy elbaxott neveltetésben volt része. (Mindig erre fogják, mikor nem tudnak mit kezdeni az adott pácienssel.) Ja, igen, anyu betett bölcsibe, ez a hiba.

Azokról ne is beszéljünk, akik azzal jönnek, hogy "Te egy idióta vagy!" meg a "Gondolkodj felnőtt módjára!" Csak tudnám, ha ez ezen múlik, akkor 10 nőből legalább 6 miért szenved ezzel a problémával (van aki bevallja, vannak, akik csak az ajtó mögött veszekszenek, kifelé mutatva, hogy milyen tökéletes a kapcsolat).

2013. jún. 19. 12:38
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem. Egy normális, érett, felnőtt kapcsolatban nincs ilyen fokú féltékenység. (Persze, ha a másik nem ad rá okot.) Megértelek, de már az elején azt kellett volna mondanod neki, hogy ne beszéljen arról az időszakról neked. De így, csak magad alatt vágtad a fát. Értelmes lány vagy, te is belátod, hogy hibáztál. Ezt már nem lehet visszacsinálni. Mit tudsz tenni?

1. Szenvedj tovább, őrlődj magadban, ki tudja mi lesz.

2. Szakíts vele, és keress egy másikj srácot, akivel tiszta lappal indulsz.

3. Vegyél erőt magadon, próbáld meg elűzni a féltékenységet, ha fontos neked ez a kapcsolat. Ha ennyit megér. Örülj a mának, örülj, hogy boldogok, egészségesek vagytok. Szerezzetek sok-sok új élményt. Szeressétek egymást, mert nem tudhatjátok, hogy másnap felkeltek-e még!

2013. jún. 19. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!