Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek megéri ki költözni Szlovákiába egy kapcsolatért?
Ti ki költöznétek a szerelmetekhez akivel több mint egy éve vagytok együtt?
Jelenleg 100km van köztünk, de az összeköltözésen gondolkozunk, és én költöznék a "magyar nö" szlovákiába, illetve szinte meg a határba, Komárnoba.
A kedvesem is magyar.
Mit gondoltok? Meg éri elhagyni M.o-t??
Ti megtennétek?? Tudok én majd ott kint boldogulni? Csak angolul tudok :/
Miket gondoltok Szlovákiárol? Segítsetek kérlek, véleményeket, negatívat, pozítivat is kérek. Elöre is köszönöm.
én is Szlovákiában élek.nem messze Komáromtól.és itt szinte mindenki beszél magyarul.jól írta valamelyik kommentelo, hogy aki nem az is érti, pl fogorvosom szlovákul beszélt hozzám mindig is, aztán egyszer meghallottam hogy valakivel magyarul beszél egész jól.persze valojában szlovák anyanyelvu volt, de tudott magyarul is.sokan tudnak itt.
meg lehet tanulni a szlovákot , nem olyan nagy ordongosség.meg Komárnoban hacsak nem nagyon hivatalos dolgokat mész intézni, akkor nyugodtan beszélhetsz magyarul, sokszor még a hivatalos helyeken is.nyugi.
a kérdés itt az hogy képes lennél e másik országba koltozni.mert ez mégiscsak az, hiába beszélnek magyarul.ezért gondold meg!
ma 12:14 ezzel vitatkoznék.Persze a konyhanyelv nem nehéz...de ha már intézkedned kell v a hivatalos stílust kell előszedni az már nem olyan könnyű.
Utolsó.Hát ha 10 év alatt nem tanult meg csehül az már a nő butasága.Ill. nem akarása.
Szerintem Komárom nem a világ vége. Miért ne próbálnád meg? Visszaút mindig van. Ha Mo. belül kellene 100 km-t költöznöd akkor is ennyit gondolkodnál? Komáromban a legtöbb helyen tudnak magyarul. Egyedül eddig a rendőrségen voltak rossz tapasztalataim. Szerintem ők parancsba kapták, hogy nem beszélhetnek magyarul. De gondolom oda nem sűrűn járnál :-) Egyébként a boldogulás attól függ, mi a szakmád. Ha olyan, amihez kell az angol, gondolom simán menne. De mondjuk egy üzletbe te sem várhatod el, hogy felvegyenek úgy, hogy a vásárlók egy részével nem tudnál kommunikálni. És miért kellene egyáltalán Szlovákiában dolgoznod. Átmész a hídon és már Mo. vagy. Más Mo. belül többet utazik munkába.
Én itt élek és eddig még semmilyen személyes tapasztalatom nem volt magyargyűlettel kapcsolatban. Igaz nekem könnyebb, mert beszélek szlovákul is. De 5 évig Pozsonyba jártam egyetemre és ott sem voltak negatív élményeim. Az hogy a szlovákok utálják a magyarokat hülyeség. Csupán a politikusok hangulatkeltése, saját érdekeik szerint. A szlovákok között sincs több fajgyűlölő, erőszakos, ostoba, értelmes, elfogadó, segítőkész, mint mondjuk a magyarok között. A későbbiekre nézve itt is van magyar óvoda, alap- és közép iskola, egyetem, orvos, ügyvéd, színház, koncert. Szóval ha tényleg megéri a pasi, akkor én nem haboznék :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!