Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek megéri ki költözni Szlovákiába egy kapcsolatért?
Ti ki költöznétek a szerelmetekhez akivel több mint egy éve vagytok együtt?
Jelenleg 100km van köztünk, de az összeköltözésen gondolkozunk, és én költöznék a "magyar nö" szlovákiába, illetve szinte meg a határba, Komárnoba.
A kedvesem is magyar.
Mit gondoltok? Meg éri elhagyni M.o-t??
Ti megtennétek?? Tudok én majd ott kint boldogulni? Csak angolul tudok :/
Miket gondoltok Szlovákiárol? Segítsetek kérlek, véleményeket, negatívat, pozítivat is kérek. Elöre is köszönöm.
Huh... köszönöm az eddigieknek. A párom is mindig ezt mondja h, az még szinte m.o meg h, mindenki szeret mindenkit... persze mostmár mindent értek. Ö is tud szlovákul. Ezért beszél könnyen az országárol. :/
Én is hallottam h, Pozsonyban vernek meg köpnek, de azt is mondták már páran hogy Komárno, meg Komárom az szinte még m.o és hogy észre se fogom venni ha Komárnoba leszek, csak h, más a zászlo és persze euro van. Nem tudom... :/
Tényleg félek én ettöl a költözéstöl.
Utolso, te tudsz szlovákul??
Melyik faluban laksz, ha megkérdezhetem?
De privátban is megírhatod. Kíváncsi lennék.
Én is Szlovákiában lakom.Pozsonytól 50km-re.Komáromba(Komárno) járok egyetemre.Komáromban mindenki tud magyarul.:D Azt nézik ki aki nem.Komáromban található Szlovákia legnagyobb magyar gimnáziuma....és egyetlen magyar nyelvű egyeteme.A hely amúgy nagyon putri.Semmi sincs ott.Nagyon kihalt város.Sok embert az utcán csak akkor láttam mikor pár hónapja itt volt Caramel.
Az Attila nevemmel meg vagyok áldva.Nem kell megszólalnom ahhoz h tudják h magyar vagyok.A facebookon poolozva megkapom h vyjebaný madar.Ami annyit tesz h kibaxott magyar.Szóval nem kell ahhoz Szlovákiába jönni h utáljanak.Elég annyi h magyar a származásod.Viszont le kell kopognom,de engem itt nem ér túl nagy megkülönböztetés se a városomban,se Komáromban.Bankban magyarul beszélnek...szinte mindenhol mindenki tud magyarul a határhoz közelebb,főleg nyugatabbra.Csak el vannak nyomva aztán inkább beolvadnak és szlováknak vallják magukat.Ha itt szeretnél dolgozni akkor mindenképpen kéne vmennyire tudni a nyelvet,mert el vagy veszve.De nem csak Szlovákiában, bárhol a világban.Fizetések jobbak mint Mo-n, viszont az élet is drágább.
Amúgy én se tudok jól szlovákul,mivel abszolút nem használom a nyelvet :D Azt a minimálisat meg tudom,ami a megértetésemhez kell.De gondban leszek/lennék ha dolgoznom kéne menni.
Szóval ha úgy döntesz h idejössz,mindenképpen iratkozz be 1 szlovák nyelvtanfolyamra.Viszont dolgozhatsz magyar Komáromban is.É akkor meg van oldva a gond.Lassan pedig rád ragad pár szlovák szó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!