Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Tényleg ennyire nagy a gond,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg ennyire nagy a gond, ha valaki 28 évesen még a szülőkkel él?

Figyelt kérdés

Sok-sok ilyen vagy ehhez hasonló kérdés volt itt már kitéve, legtöbbször a válaszok arra irányultak, hogy ez nem lehet nagy probléma, hanem a hiba forrása inkább maga a személy lehet, aki nem tud barátnőt maga mellé szerezni. De ugyanakkor időről időre felmerülnek ilyen kérdések és ilyenkor valahogy (érdekes módon) más jellegű válaszok árasztják el a kérdezőt, hogy igenis nagy probléma ez. Na de azt tudni kell, hogy a mi 20 on éves fiatalok többsége, vagyis szerintem 80-85%a nem keres túl jól, nem igen kap 120-130 max 150 ezres nettónál nagyobb bért. Tehát abból lakást vásárolni nagyon nehéz, szinte lehetetlen. Főleg ha ehhez jönnek még a kiadások, pl autó törlesztőrészlet, élelem, tisztálkodás, rezsi. Netán ha még tanul is pl levelezőn főiskolán, egyemeten, az is havi plusz kiadás. Tehát majdhogynem ez lehetetlen küldetés. Főleg ha egyedülálló a férfi és a családja sem tudja segíteni (szerintem szintén a 80 ot nem tudja segíteni a családja). Mit tehet ilyenkor? Mondom ezt úgy, hogy 2 diplomás pedagógus vagyok (biológusként végeztem, doktorira nincsen pénzem), e szerepkörben is dolgozom, mindennel együtt sem keresek havi 115 ezer nettónál többet (teljesen átlagos, sőt legtöbben rosszabbul élnek sajnos, de ez nekem nem elég semmire sem). Plusz munkára esélyem sincs, mert munkahelyemtől messze lakom, szüleimmel (már csak édesanyámmal). Mire hazaérek, este 7 óra van. 10 kor délelőtt pedig indulok, autóval vagy vonattal. 43 km es az út. Péntekenként és szombatonként 150 kmre utazok az egyetemre (vidéken élek Borsodban a világ végén), ami szintén nagyon megterhelő. Másik szakot végzek, hogy el ne veszítsem a munkámat. Tehát még ennek is örülni kell manapság, mikor a munkanélküliség az egekbe szökik. Csak a külföldi álláslehetőségben bízom, mert soha nem lesz saját életem enélkül. Elég hosszú lett a monológ. De itt az a kérdés.

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__randizas__41241..

2013. márc. 23. 19:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

20:53

Ez hülyeség, bár biztos akad olyan ki azért nem költözik el otthonról mert így van aki főz és mos rá( anyuci). De minek költözzem el ha jó a viszonyunk, és fele annyiért ellakhatok a 2 generációs családi házba mint egy lyuknyi albérletbe?

Aki otthon nem képes önálló életre a családdal az külön is vért fog izzadni.

Amúgy meg nem olyan jó dolog meló után hazamenni egy üres lakásba ahol a kutya nem szól az emberhez. Persze antiszoc embereknek ez megváltás ehet.

2013. márc. 24. 11:17
 12/16 anonim ***** válasza:
Miért mennél üres lakásba? Összeköltözöl két-három haveroddal albérletbe és lesz társaságod, plusz még a rezsi is kevesebb.
2013. márc. 24. 13:49
 13/16 anonim ***** válasza:

Lakva ismeri meg az ember a másikat. Ha épp egyesekkel nem tudsz együtt élni akkor mégis mit csinálsz, ki nem dobhatod őket mivel nem a tied a lakás, csak bérled.

Ad2, ha nincsenek ilyen haverok akkor vadidegennel nem fog az ember összeköltözni.

amúgy a kérdés még mindig adott!

"Minek költözzek el ha jó a viszonyunk, és fele annyiért ellakhatok a 2 generációs családi házba mint egy lyuknyi albérletbe?"

2013. márc. 24. 18:20
 14/16 anonim ***** válasza:
Én is két generációs családi házból költöztem el, mert nem akartam a szülők s...ggében lakni, önállóbb, különállóbb életet akartam élni. Amúgy meg mindenki úgy él, ahogy szeretne. Nekem pasiban sem kellett volna olyan, aki nem tud kibújni a szülei fenekéből (a kényszer az más). Szerencsére a férjem is hasonlóan gondolkozik. Ettől függetlenül a szüleimet a mai napig imádom, sűrűn hazajárok, jó a kapcsolatunk, de jobb és jobb volt régebben is, hogy külön életterünk volt. Ha a kényszer úgy hozná, vissza tudnék menni hozzájuk, biztos jól kijönnénk úgy is, de külön kényelmesebb, kellemesebb, önállóbb.
2013. márc. 24. 20:48
 15/16 anonim ***** válasza:

Otthon is lehet önellátóbbá válni. Meg kel velük beszélni. Én is berakok egy mosást vagy főzök valamit pasi létemre ha anyám nem ér rá, de ha ő főz értelemszerűen nem pazarlok és főzők újat magamnak.

2 Generációsnál meg azért nincsenek az emberek egymás seggében, simán le lehet választani a szobákat, avagy az emeleteket külön villanyórával is... akár.

még szerencse hogy engem nem érdekel a csaj véleménye. Vagy elfogad olyannak amilyen, vagy mehet Isten hírével amerre akar. de biztos nem fogok miatta elköltözni otthonról, csak azért mert neki nem tetszik hogy a szüleimmel lakom. (kivétel ez alól ha annyira komoly a kapcsolatunk hogy vele költözöm össze.)

2013. márc. 25. 15:56
 16/16 anonim ***** válasza:
Látod, 15-ös, én is így voltam ezzel, ebben vagy hasonló mentalitású valaki, mint én, vagy mehet a sóhivatalba. Egyébként nekem lehet, az is sokban közrejátszik, hogy nem is egyszer volt már rossz tapasztalatom az anyuci szoknyáján ücsörgő, jóllakott napközis 30-as, 40-es piiiicccci fiúcskákkal (akinek nem inge, ne vegye magára). Mindegy, kinek kinek hasonló hozzáállású partnert kell választani és nincs ilyenből vita a kapcsolatban.
2013. márc. 25. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!