Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mai fiatalok olvasnak könyveket? Vagy csak az Internet és a TV a hírforrás számukra?

Nyilván kevesebbet olvasnak a fiatalok, egyszerűen mert amíg húsz-harminc éve még a tévében sem volt minden nap adás, nem nagyon maradt más szórakozási lehetőségük.
Szerintem az egyensúly a fontos. Vannak olyan dolgok, amiket könyvben lehet legjobban átadni, vannak olyanok, amit filmen. Megint mást fórumokon.
Hogy egy példát mondjak, az Avatar könyvben megírva egy klisés tucatsztori lenne csak. Mert az igazi értéke az a képi világ, amit megalkottak köré. Azt pedig csak filmen, sőt igazán csak moziban lehet átélni.
Az a lényeg, hogy meg kell találni minden tartalom, üzenet számára a legmegfelelőbb formát. És ez egyáltalán nem biztos, hogy csakis a könyv!

Hírforrás az internet, olvasni olvasok a neten is és könyvekben is ami érdekel, igazából nálam nincs különbség, betű-betű.
Szakmai anyaggal is így vagyok és az olyan dolgokkal is amik egyébként érdekelnek. TV-t nem nézek, újságot sem nagyon olvasok, mert egyiket sem tartom túlságosan hitelesnek és egyéb més okok miatt...
22/F

én pl. utálom a szépirodalmat, értelmetlen időtöltésnek tartom, akárcsak a ma divatos celeb írók "műveit", ponyvákat, fantasztikus és más fikciós irodalmat
ugyanakkor rengeteget olvasok egyéb könyveket, szakkönyveket, tankönyveket, útikönyveket, képernyőről is sokat olvasok, az interneten is hasznosan igyekszem tölteni az időmet, dokumentumfilmeket nézek, engem ez érdekel
amit olvasok annak nagy része angolul vagy németül van, nem is magyarul
nem hiszem, hogy azért, mert valami ki van nyomtatva papírra, értékesebb lenne

A kiadott könyvek 99%-a vacak, ezoterikus, fantasztikus, szépirodalmi, ömlengő, áldokumentarista celebkönyv, felkapott, majd elfelejtett botrány fércmű. Újságokban a hírek több napos késéssel jelennek meg, neten meg 5 percenként frissül pl az index.hu.
Sokat olvasok, de nem papír alapon. Ja és mint fentebb is említettem, főleg nem magyar nyelven...

Én speciel sokat olvasok.És nem nem (csak) interneten. Szeretem a papírt lapozni,a kezemben tartani a könyvet. Szeretem a könyv illatát és még azt is ha elvágom az ujjam a papírral.én a könyvet is hírforrásnak számítom. Ez egy olyan dokumentum ami hírt ad egy másik életről. Milyen az ha egy 100 évvel ezelőtti koldus vagy egy 1000 évvel ezelőtti harcos vagy . Aki könyvet olvas az egy életben több ezret is leélhet. Aki így gondolja az viszont valószínűleg nem tud neked válaszolni,mert most is inkább olvas mint netezik.
13/L

Én is szeretek olvasni.TV-t szinte egyáltalán nem nézek (csak filmet).
16/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!