Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pontosan mit értenek alternatív zene alatt?
Csak egy véletlenszerű idézet: ""Játszunk most olyat,
Hogy én vagyok a menő menő
Kreatív Yodából minden képzelőerő
Velem van.
Hasra feküdt az ördög,
Neki hiába könyörgök,
Ne bújjon bele az ingbe,
És soha soha ne legyen vége. "
Szerinted ennek mi értelme van? Lehet én vagyok rosszul összerakva, de ebben semmi költőit vagy lírait nem véltem felfedezni. Hol van pl ebben metafora, vagy hasonlat? Ezek szerint én műveletlen vagyok az irodalom terén, amiért nem látok semmi értékelhetőt az alternatív dalszövegekben, és nem látom őket költőinek. Igen, ezt a mondanivalót valóban nehéz megérteni. Nehezen lehet megérteni azt aminek nincs értelmes mondanivalója. De te se lehettél egy magyarzseni ha a mondatokat nem kezded nagy betűvel. A műveltség valahol itt kezdődik és nem ott, hogy megérted-e ezeket a sületlenségeket. Hallgasd nyugodtan, a szint pont neked való.
Szerintem neked hiányosak a zenei ismereteid, ha nem tudsz ezeknél kidolgozottabb és komplexebb dalszövegekkel rendelkező bandákról. Komolyan nézd meg bármelyik Pain of Salvation album dalszövegeit. Mondjuk. Vagy csak nézz utána wikipédián az albumok konceptjeinek.
Egyébként ismerem jól a számot, amiből a szövegrészlet származik, és egészében sincs több értelme. Illetve értelme bizonyosan van, de semmiképpen sem olyan mélyenszántó, mint ahogy azt sokan elképzelik, amiatt a sok oda nem illő, erőltetett szófordulat és költői eszköz miatt.
Végezetül bemásolom két Converge szám dalszövegét, hogy lásd, költői eszközök, és felesleges vergődés nélkül is lehet mély, érzelmeket kiváltó dalszövegeket írni:
"Death was just a simple glance across a dim lit room
And those eyes did it
Those three words did it
Those three words killed him
And I surrender to it all
Between you and me, I surrender to you
Forgive me for the sadness
And the bringing of you down
I just needed a lover and I needed a friend
And there you were
Running from forever like all the rest
Three simple words bled me dry
Three simple word bled us dry, bled us dry
I love you"
"And I write this to you my dear
For your eyes alone
I'm out of heart and these tanks are low
So cast your days to flame
And set your phoenix to flight
Let her turn to ash
Among those flourescent lights
Let your love drift deeper
Let her wings catch the sky
Just remember my name, girl
And remember what died"
Kérdező, amiket felsoroltál, manapság tényleg az alternatív csoportba vannak beszorítva, talán mert a legtöbb 14-18 évesnek az hangzik legjobban, hogy ő alternatív.
Én 16 éves vagyok, hallgatok Guns n Rosest, Nirvanát, Nightwisht, Quimbyt, Kispált, Hiperkarmát, PASO-t, SKA-P-t, Sigur Róst, Röyksoppot, Morcheebát, Kowalskyt, Black Outot, Bob Marleyt- tahát punkot, rockot, altert (a hallgatható és színvonalasabb fajtát), ska-t, indiet, reggae-t, metált.
A magyar alternatív zene msotanbáan nagyon elterjedt a korosztályomban, főleg azért is, mert a legtöbb bulit, kocnertet ilyen együttesek tartják, és ezekre az olyan emberek járnak el, akik pl nem discora, gépzenére akarnak táncolni. Sajnos nagyon sok ember tényleg csak divatból hallgatja ezeket a zenéket, és sok együttes szövegei tényleg az értelmetlenségig mentek el. Szerintem a Quimby, Kispál, Hiperkarma, Kowalsky meg a Vega szövegek mind hordoznak valami jelentést, értelmet, érzést néha tényleg elvontan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!