Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nőknek tetszenek a művelt férfiak?
Én találkoztam már sok szakmunkás, illetve csak érettségizett pasival, aki sokat olvasott, de műveltnek nem mondanám egyiket sem, mert egyszerűen buták maradtak.
Nekem senki ne mondja, hogy egy okoskodó ember értelmes, aki egyetemre sem járt. Ő legfeljebb karcolja a dolgok felszínét, beszél valamiről, amiről nem is tud mélyebben semmit.
Persze önmagában a diploma sem tesz műveltté, de azért egy szellemi szinttel csak feljebb van, mint egy szakmunkás.
Az más kérdés, hogy ki keres jobban... ott vannak olyan szakmunkások, akik jobban teljesítenek, mint egy bölcsész diplomás.
De én inkább egy jól kereső, jóképű, diplomással kezdek, mint egy jól kereső szakmunkással.
24/L
Érdekes amit a 11-esirt, de ugyanakkor felmerül bennem a kérdés, hogy ez mégis hogyan müködik?!
Teszem azt van egy gépészmérnök, aki kiválóan ért a szakmájához, akkor az böven elég?
Ki számít müveltnek?
Mi tatrtozik bele a müveltségbe?
Egy mesterszakács vagy egy restaurátor nem lehet müvelt, mert nincs diplomája?
Eléggé olyan érzésem van, hogy az embereknek fogalmuk sincs mit jelentenek ezek a dolgok, csak a levegöbe beszélnek. Igen, persze, legyen jóképü, pénzes, tanult. Tényleg ennyiböl áll a müveltség?
egy mesterszakács az egy sok évig dolgozó szakács, aki elment mestervizsgára, aztán mesterszakács lett
és ha jól megy neki, akkor saját étterme van, ha meg nem, akkor alkalmazott
ettől senki nem lesz művelt
a gépészmérnököt is említetted fentebb
tapasztalatom szerint pont a műszaki értelmiségiek elég szakbarbárak, nem igazán villognak más területen
persze egy bölcsész sem ért mindenhez, sőt leggyakrabban semmihez sem :P
a műveltség sokrétű dolog, mindenkinek más terület a fontos belőle
a nők többsége meg egyszerűen arra megy, hogy jól érezze magát a pasival, akár művelt, akár nem
ha szeretik a művelt embert, az is gyakran összekeveredik a fejükben és inkább az ál-műveltekhez vonzódnak: ezoterikus, természetgyógyászati blabla, kocsmafilozófusok és meg nem értett, semmire nem jó művészkedők a szemükben az értelmes, művelt férfiak
az igazi műveltség sokrétű fogalom, mindenki lehet művelt valamiben, meg lehet egy általánosan kellemes személyiség és akkor az már elég lehet
mindenkinél van egy okosabb ezt is be kell látni, senki nem érthet mindenhez és nem is kell, hogy minden érdekelje, tudni kell megszűrni az információkat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!