Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismerkedésnél (netes) mást is zavar a rossz helyesírás?
Nem ítélem el, akinek rossz a helyesírása, de valahogy iszonyatosan irritál, ha pl felosztunk egy tételkidolgozást és valaki a ráeső részt úgy adja oda, hogy teli van pitiáner hibákkal. Próbálkoztam már netes ismerkedéssel és kaptam olyan leveleket, amik tartalmilag szimpatikusak lettek volna, de mivel teli voltak hibákkal valahogy csak arra tudtam koncentrálni és negatív kép alakult ki bennem az illetőről. Nem bunkónak, vagy műveletlennek tartom, csak szerintem alap dolog, hogy átolvassuk még egyszer a levelet mielőtt elküldjük, hogy minden mondat értelmes legyen, ne maradjanak ki névelők, ne cserélődjenek fel szavak. Ráadásul számomra trehányság a helyesírási hiba, mert régen papíron megírt levélen oké, hogy nem tűnt fel ez-az, de pl itt is ahogy írok most aláhúzkodja nekem magától, ami esetleg nem jó és ez sok helyen így működik már.
Barátnőm szerint csak kibúvót keresek, mert nincs más kivetnivaló ezekben a levelekben. De ez engem akkor is zavar. Nem kell, hogy Einstein legyen, aki akar tőlem valamit, de legalább figyeljen oda alapvető dolgokra, mert szerintem ez az. Ez tulajdonképpen nem is az okosságról, hanem az odafigyelésről szól.
Szóval vélemények?
# 12!
Az elgépelés az külön dolog, semmi köze a helyesíráshoz.
Középsuliban én voltam az első, aki gépen írta a tételeit. Műszaki iskola volt, de mégis úgy néztek rá, mint egy ufonautára. Mégis ki tudom tenni a vesszőket.
Ha sokat gépelsz, akkor minimum 2-3 cps sebességgel írsz. Tehát fél másodperc miatt teszed érthetetlenné az írásodat. A másik ideje neked nem drága.
A nyelv fejlődik, de nem az érthetetlenség irányába. A szóköz elhagyása nem fejlődés.
A te írásodból nekem az jön le, hogy igénytelen vagy és leszarod a másikat. Valószínűbb, hogy bizonytalan vagy néhány dolgokban és ott megengeded magadnak a lazaságnak álcázott trehányságot.
#9: "mivel hát a pasik többsége nem ír valami helyesen ugyebár"
Hát izé. Szerintem az tud helyesen írni, aki odafigyel (plusz meg is tanult). Nem hiszem, hogy a nemtől függene...
#12: Szerintem senki nem oda teszi a mércét, amiről te beszélsz. Igen, ez nem szépirodalom, simán belefér pár hiba. De olvasd már el, hogy egyesek hogy írnak itt... néha az érthetőség rovására megy már. Plusz felmerül, hogy nem is magyar a kérdező vagy kommentelő, mert egy online fordítógépnek jobb a nyelvhelyessége az övénél...
Na, ez a szint szerintem, ami alá nem kellene menni :)
Hát szerintem teljesen normális ha irritál ha valaki helytelenül ír. Jó persze teszem azt ha vét egykét hibát, vagy normálisan olvasható akkor nincs vele gond. De hamár folyamatosan hibázik és még csak nem is javítja vagy kér elnézést érte akkor az kicsit kiábrándító lehet.
19/F
Már nem tudok sok mindent hozzátenni :D. Teljesen egyetértek veled. Ismerkedés szóra kerestem rá, ezt dobta ki. Ismerkedni akarok :D. Kedves kérdező hány éves vagy?
Marketing: Vannak nagyon jó sztorijaim stb ,érdemes megismerni :D.
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!