Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismerkedésnél (netes) mást is zavar a rossz helyesírás?
Nem ítélem el, akinek rossz a helyesírása, de valahogy iszonyatosan irritál, ha pl felosztunk egy tételkidolgozást és valaki a ráeső részt úgy adja oda, hogy teli van pitiáner hibákkal. Próbálkoztam már netes ismerkedéssel és kaptam olyan leveleket, amik tartalmilag szimpatikusak lettek volna, de mivel teli voltak hibákkal valahogy csak arra tudtam koncentrálni és negatív kép alakult ki bennem az illetőről. Nem bunkónak, vagy műveletlennek tartom, csak szerintem alap dolog, hogy átolvassuk még egyszer a levelet mielőtt elküldjük, hogy minden mondat értelmes legyen, ne maradjanak ki névelők, ne cserélődjenek fel szavak. Ráadásul számomra trehányság a helyesírási hiba, mert régen papíron megírt levélen oké, hogy nem tűnt fel ez-az, de pl itt is ahogy írok most aláhúzkodja nekem magától, ami esetleg nem jó és ez sok helyen így működik már.
Barátnőm szerint csak kibúvót keresek, mert nincs más kivetnivaló ezekben a levelekben. De ez engem akkor is zavar. Nem kell, hogy Einstein legyen, aki akar tőlem valamit, de legalább figyeljen oda alapvető dolgokra, mert szerintem ez az. Ez tulajdonképpen nem is az okosságról, hanem az odafigyelésről szól.
Szóval vélemények?
...akkor - amennyiben erre van mód - kérlek, a mondatközi írásjelek (pl. vessző...) alkalmazására ne te tanítsd...
Mi számít rossz helyesírásnak?
Mert ha a szavakkal van probléma az szerintem gáz.
Vagy ha értelmetlen a mondandó az is.
Na most nem tudom hogy én minek számítok viszont tudom magamról hogy a számítógépről írásban annyira elkényelmesedtem hogy nem teszek vesszőket.
Ha mobilról írok akkor sem.Tudom hogy alapszabály a hogy előtt a , sőt tudok helyesen írni de nem tudom mivel magyarázni csak a mai elkényelmesedettséggel.
Tudod hány tanártól hallok jó képességű középiskolásokról jó érdemjegyre megírt dolgozatokról melyben chat nyelven írnak sőt chat jeleket használnak benne valamint sms rövidítéseket.
Valamilyen szinten kialakulóban van egy újfajta nyelvezet és ők már lehet ezt használják lehet nem is rossz a helyesírásuk csupán ők már a továbbfejlesztett nyelvet beszélik mint MZ/X.Tudod ki volt az?
Nálam például a számítógépen az se, alapvető hogy átolvasom minek olvassam át?Tudod hogy ki vagyok társul hozzám egy arc?Nem.
Akkor minek olvassam át?Leírtam mit gondolok innentől neked kell eldönteni hogy a tartalmi részével foglalkozol vagy az aprósággal
Ezt pedig egy focival foglalkozó fórumon a kettes számú szabály:
2. Ne köss bele minden szóba, kifejezésbe, helyesírási hibába. Veled is előfordult már, hogy elírtál valamit. A gyenge helyesírás is csak egy tulajdonság a sok közül, attól még ragyogó ötletei lehetnek valakinek.
Ez tényleg így van és az a legnagyobb baj hogy sokan azt hiszik a rossz helyesírás csak a kevésbé tanult emberekre jellemző pedig ez nagyon nem így van.
Én láttam már 8osztályostól hogy "nem dugyuk" "nics" technikustól hogy "muszály" "törzszám"
egyetemistától "Agusztus" "ladba"
főiskolás lány facebook adatlapján: "éj a mának"
De ha ez téged zavar akkor keress olyan fiút aki tökéletes.
Ja igen ezt sem olvasom át.Ez nem a kézírásom,hanem egy billentyűzet ez nem tükröz semmit ellenben az írással.
Szerintem.
Ja igen,egy háziorvos(és üzemorvos) leírta egyik haverom munkaalkalmassági lapjára,hogy:Heggesztő
Tényleg felesleges bármiről beszélni,azt szokták mondani,hogy üres fejjel meg lehet élni,de üres gyomorral nem.
Remélem mindenhová tettem veszőt?Rajta voltam az ügyön,bár át ezt sem olvasom. :-)
"És barátnő mellett társ-keresőzöl?"
Lány vagyok. A barátnő pedig csak barátilag barátnő.
:)
"Nálam például a számítógépen az se, alapvető hogy átolvasom minek olvassam át?Tudod hogy ki vagyok társul hozzám egy arc?Nem."
Nyilván ez igaz, ha egy havernak vagy ismerősnek írsz, de ha pont ismerkedés céljából írsz egy idegennek, akiben jó első benyomást próbálsz kelteni, akkor azért rögtön máshogy néz ki a dolog.
enggem má pászo küdtek e amiat meee nem tudok hejesen irni
XD
Na jó a viccet félre téve elégé hülyeségnek tartom azt hogy más helyes írását kritizálják lehet nem tud helyesen írni de lehet tud valami mást amit te nem mindenkibe van valami hiba nézz magadba előbb és utána kritizálj másokat :D
amúgy is kit érdekelnek a helyesírási hibák :D lehet azzal is szeretni valakit :D
Ja én számítógépen haveroknak vagy ismeretleneknek írok. :-)
Akkor ez mentesít igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!