Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki plázacica külsejű, de kiderül hogy okos, akkor már nem is kell a fiúknak?
Tételezzük fel, hogy van egy srác, aki az ilyen külsejű csajokat keresi.
Fel akar szedni egy lányt, akiről kiderül, hogy értelmes, lehet vele beszélgetni mindenről, mondjuk még egyetemre is jár stb.
attól kezdve nem fog kelleni a pasinak?
arra lennék kíváncsi, hogy akik az ilyen stílusú csajokat keresik, azoknál hátrány-e, ha a lány még okos is, és nem lehet beetetni akármilyen szöveggel, vagy ha már plázacicát keresnek, elvárják, hogy mindenképpen butuska legyen?
szerintem általánosítás, hogy a plázacicás nem szépek.
vannak köztük nagyon szépek.
az is általánosítás, hogy mindegyik buta.
én nem ezekre a berögzült általánosításokra voltam kíváncsi.
hanem arra, ha adott egy szép és okos plázacica akkor ... és ott van fent a kérdés.
de megint nem értették meg sokat, pedig szerintem elég világosan írtam le.
szerintem az ízlés, és az ész nem függ össze.
láttam már ügyvédnőt világoskék ruhában, almazöld kardigánnal.
de a kérdésem, ha megfigyelted, elméleti.
írtam, hogy TÉTELEZZÜK FEL, HOGY VAN ILYEN.
nem azt, hogy konkrét példával gyere, és továbbra is általánosíts.
én erre lennék kíváncsi.
de ezek szerint, egy csaj hiába tud mindent pl. az atomfizikáról, ha plázacica külseje van, már csak buta lehet XD
mert az ízlés, a stlíus = az ésszel.
gratulálok.
OK, feladom, legyen igazad. Feltételezem, hogy személyesen érintett vagy a témában, és mindenképpen ragaszkodsz az általad elképzelt képhez. Eszem ágában sincs lerombolni.
Bye.
Elmondok neked egy történetet a legjobb barátnőmről.
Kb 8 évesen kerültünk össze, még általános iskolában. Mindig osztályelső volt, nagyon okos és szép is. Rendes is volt, szép, normális ruhákba járt és ahogy már mondtam, okos is. Aztán 15-16 éves korában, mikor már rendesen benne volt a pasizásban, túl egós lett és az öltözködésében elkezdte kirakni "mindenét". Folyamatosan kezdte levetkőzni a "rendes, szép, okos" lány stílusát, átállt ilyen plázapitsa fíligre, befestette a haját szőkére, tetetett bele rózsaszín tincseket, télen is miniszoknyát hordott és úgy festette magát, mint egy bohóc. Szóval külsőlg elég mű lett. De oké, ez csak a külső. Belsőleg viszont sokkal nagyobb változáson esett át, iskolába már nem járt, normális témákról már vele nem lehetett beszélni (azelőtt még a politika is téma volt köztünk, 16 évesen :)), teljesen leamortizálódott a szókincse és már csak a diszkókban lehetett vele találkozni. Osztályelsőből majdnem utolsó lett, majdnem bukott és már nem érdekli semmi sem. És ez az igazi butaság, nem az, hogy valaki érti-e az atomfizikát vagy sem, mert ez a lány biztos értette volna, ha akarta volna, de nem akarta.
nem akartam belemenni személyes részbe.
de van egy barátnőm, aki maximalista minden téren.
kitűnő (tényleg okos), és szerencsés külső adottságai is vannak, de mindent meg is tesz, hogy éljen vele.
barátja viszont nincs, pedig kedves lány.
ezért akartam megtudni, mi az okos, és plázacicás lányokról a vélemény.
de szinte mind értékelhetetlen általánosítgatást kaptam " a plázacica csaak buta lehet, a plázacicák csak csúnyák lehetnek".
nem egészen.
ha valaki intelligens, nem általánosít, nem berögzült, betokosodott a gondolkodásmódja.
de lehet, hogy rossz helyen tettem fel a kérdésem.
utolsó: sajnálom, hogy ez történt. Az én barátnőm bulizik, úgymond "él", mégis harcol a konkrét céljaiért, és komolyan veszi a jövőjét, és nem rosszindulatú.
egyszerűen csak ilyen a stílusa.
ízlések és pofonok. van aki ezt a stílust egyáltalán nem találja vonzónak. lehet szép az arca, ha sárga a bőre és világít a haja, meg a szempillafestéktől nem tudja kinyitni a szemét... ez valakinek egyszerűen nem jön be. okosság ide vagy oda:)
szóval igen, általánosítás megy, mert lehet hogy a srácnak nem tetszik a stílus, innentől meg nem érdekli az értelem. vagy tetszik a stílus, de vannak olyan fiatalemberek, akik inkább a butácskább, egyszerűbb lányokat szeretik. vagy egyszerűen nem tudják összeegyeztetni a külsejét és a "belsejét":) majd talál ő is olyat, aki elfogadja úgy, ahogy van:)
ha okos alatt kizárólag a lexikális tudást értjük akkor elképzelhető a felállás. de egy értelmes lány hosszú távon nyilván nem jön ki egy kevésbé értelmes palival. a kérdés tartalma alapján arra következtetek, hogy a szóban forgó plázacica elég jól ellenne a sráccal.
ugye az okos nem feltétlen jelent értelmest, és az egyetem sem jelent sokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!