Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha lehetőség adódik mindig bepánikolok, pedig amúgy sóvárgok utána, de ha jön elfog a félelem, miért?
Magányos vagyok, nagyon. Sokáig a szüleim gyerekként kezeltek, mostanában talán változott a helyzet, de még mindig szorongok, ha kapcsolatról van szó. Nem is tudom hol kezdjem, annyira bonyolult. Szóval a gyerekként kezeltek-et úgy értem, hogy nem mehettem bulizni, nem pasizhattam, csak suli és utána tanulás otthon. Persze érdekelnek a fiúk már 13 éves korom óta kb arról álmodozom, hogy egyszer majd lesz valaki aki szeret és akit szerethetek. De akkoriban önbizalmam se volt. Megváltoztam, külsőre is, és belsőre is, felnőttem. Viszont most hogy már bulizhatnék, egyszerűen nem érdekel. Nem érzem jól magam egy discóban, nem vonz hogy leigyam magam, ha táncolni kell egyenesen rosszul érzem magam. Nem is nagyon járok el itthonról, így nincs lehetőségem ismerkedni. Még itthon lakom, mert kihagytam egy évet az egyetem előtt, diákmunkát vállaltam. ott találkoztam egy sráccal, de végül egy randinál tovább nem jutottunk, mert rájöttem nem tudom elképzelni, hogy kapcsolatom legyen vele, főként mert ő korombeli, nekem meg az idősebb apsik tetszenek. Nem is tudom miért mentem bele egyáltalán a randiba. Regisztráltam társkeresőkön, de általában olyanok találnak meg akik nekem nem jönnek be. Vagy ha igen akkor pl más városban laknak, nem messze, csak mondjuk 20 percnyire busszal, de lebeszélem magam, hogy az milyen macerás lenne. És tényleg ezt érzem. Azt hogy macerás lenne jelenleg egy kapcsolat, nem tudom elképzelni, hogy mondanám pl a szüleimnek azt, hogy ott akarok aludni a barátomnál, vagy hogy pénzt kell kérnem buszra, de közben tudom, hogy alig jövünk ki a pénzből és még ráadásul akkor én ilyesmire kérjek pénzt, aztán ha komoly kapcsolat akkor szintén pénz a gumi, vagy a bogyó is. Miért problémázok ennyit? Magamnak azzal magyarázom, hogy a szüleim miatt nem akarok belevágni, mert nincs kedvem újra gyereknek lenni és engedélyt kéregetni mindenre, vagy beszámolni mindenről. Inkább várok szeptemberig, amikor majd elköltözöm és nem kell beszámolnom senkinek arról, hogy mit teszek. Ugyanakkor mi lesz, ha akkor is lesz majd valami, ami miatt nem megy majd a kapcsolat? Mi van ha a szüleimnek való elszámolás csak egy indok, amivel takarózok? mi van ha ez megszűnik mint akadály, aztán lesz valami más? Mi van ha soha nem lesz kapcsolatom, mert én egyszerűen képtelen vagyok rá?
Aki veszi a fáradtságot és végigolvassa és megpróbálja megérteni, esetleg még válaszol is annak nagyon köszönöm:)
végig olvastam amiket, írtál ez vagyok csak fiú kiadásban:).
a szüleidnek való beszámolás mindenről csak egy indok, amivel takarózol'.
szia
Hátöö először is köszönöm a választ. Reagálnék.
Szóval egyke vagyok, a szüleimmel tényleg elég hézagos a kapcsolatom. Vannak, dolgok amikről nem tudok beszélni velük. egyszerűen képtelen vagyok megosztani a gondjaimat velük, mert nem értenek meg, sose értettek meg igazán. Nem értik az álmaimat, nem értik a vágyaimat. És régebben voltak olyan reakcióik az őszinte megnyilvánulásaimra, amik miatt nem tudok teljesen megnyílni nekik.
Apakomplexusom viszont nincs:) Tény, hogy az idősebb férfiak tetszenek, de nem azért, mert idősebbek, hanem mert bennük látom azt a fajta életstílust, amit a korombeliekben nem értékelek, ők meg már kinőttek (nem buliznak, legalábbis nem discóban, részegen, hanem máshogy szórakoznak). Meg az én apám 31 volt mikor én születtem, szóval a nálam 10 évvel vagy akár 15-tel idősebb pasikról nekem nem egy apa jut eszembe.
Pszichológus jó ötlet, de sajnos mint mondtam pénzügyi problémáink vannak, nem nagyon, de ahhoz eléggé, hogy ne engedhessem meg magamnak a pszichológust.
pszichológus helyett mindenkinek kell hogy legyen legalább 1 olyan barátja akinek minden kínját el tudja mondani, én rendszeresen ha felmegy a pumpa tele írom egyik ismerősömet msnjét a hülyeségeimmel:) és utánna sokkal jobban érzem, ő meg cseppet sem érzi magát-e miatt rosszabbul, mert ha nem veled történik nem érdekelhet annyira, hogy komolyan elvegye kedved.
nekem is folyton pénzt kell kérni a szüleimtől, és mindig tudniuk kell, hogy éppen hol és mikor leszek. ez ge*ire idegesít és nem tudom megoldani, h máshogy legyen.és elárulom, hogy hiába lettem egyetemista ez a helyzet nem javult sokat. viszont az egyetemen olyan komoly csaj(-pasi) választék van, hogy minden nap úgy leesik az állam, hogy alig bírom összeszedni:)
Dettó ugyanez vagyok.
Sóvárgok, hogy milyen jó lenne ha lenne már valakim, de mikor ott van, akkor nem érdekel. Illetve beijedek.
Az a vicc, hogy mikor járhattam volna bulizni, akkor nem akartam. Most meg néha jó lenne tombolni egyet, de a nagyim nem enged (vele lakom).
Pl most is tetszik egy srác. De ő kb csak ismerősként tekint rám, és már olyanokon kattogok hogy "ha összejövünk, akkor hogy mutatom be a nagyimnak?" Mert itt vagyok ennyi idősen, és ő lenne az első pasi akit bemutatok. Ha mondjuk 15 évesen kezdtem volna, akkor más lenne, de így...És akkor inkább nem is akarok belebonyolódni.
Szeretném ha lenne valakim, de ugyanakkor félek is a család reakciójától, meg ettől az egész helyzettől...
21/L
Próbálj először barátkozni... ha az már megy akkor próbálj közelebbi barátként odamenni a kiszemelthez... majd ha esemény van, akkor adj bele mindent, és majd másnap megmagyarázod a szüleidnek! Nem csak a szülők vannak a világon gondolj egyszer saját magadra is!
(am detto ugyan az vagyk mint te csak "szülők nélkül")
17/F
[ engem különös örömmel tölt el, hogy sikerült egy gyakorikérdések.hu- kérdés alá csak 100%ban normális válaszokat adni és kellemes légkört varázsolni. ]
egyet sose felejts el az élet ezeket a dolgokat megoldja magától. ha eléred a kitűzött céljaidat azokból önbizalmat nyerhetsz, mellette sportolj rendszeresen így leszel kívül belül egészséges a szüleid is neked akarnak jót, csak van hogy az a jó a te céljaiddal szembe helyezkedik el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!