Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Le kéne szoknom a cigiről?
Dohányos vagyok. Nem durván napi 2-3 szál ami szerintem nem sok de (ha minden összejön) leendő barátnőm nem dohányzik. Szóval lányokat kérdeznék főleg hogy egy kicsit dohányos fiút mennyire tudnátok eltűrni, ha ti nem cigiztek? Nem büdös a szám vagy ilyenek. Szoktam rágózni vagy valahogy mindig megoldom.
17F
szia!
hát nem a legkellemesebb ...
de az a pár száll kibirhato ,bár rendes töled hogy gondolsz ilyenre is.
szerintem felesleges.
Fiú vagyok, de azért elmondom a véleményem (kicsit papolok, bocsi):
Amíg ilyen keveset szívsz, könnyen le is tudod rakni. Ezt meg is kellene tenned. A magad érdekében is. Ha nem teszed le, valószínüleg ez a szám nőni fog, vele együtt a különböző rákok esélye, és a kiadásaid is. Mióta dohányzok (kb 5 év) kb 700.000 Ft-ot költöttem el rá. Ezen vehetnék most laptopot, mobilt, fényképezőt... De utólag már könnyű okosnak lenni...
Ha leteszed, teljesen hagyd abba, az nem működik, hogy buliban 1-1 szál, mert utána jön az, hogy úgysem vagy függő, miért ne lehetne megint néha-néha az unalmas hétköznapokban is....
A kapcsolat szempontjából:
A lány lehet, hogy azt mondja, hogy nem zavarja, de 2-3 hónap múlva szinte biztos, hogy azt fogja mondani, hogy jobb lenne, ha letennéd. Akkor már elkezd félteni (jobb esetben) És ilyenkor csak problémákat szülhet. (pl abbahagyod egy időre, megmondod neki, hogy leszoktál, aztán néha-néha 1-1 szál mégis becsúszik, majd egyre több, és akkor nehéz megmondani neki, hogy visszaszoktál, könnyen előjönnek a hazugságok :( ) Akkor viszont jobb előbb túlesni ezen, teljesen abbahagyod.
Szerintem kezd el félretenni rendszeresen azt a pénzt, amit cigire költenél, ahogy gyűlik, az ösztönözni fog, hogy ne költs rá újra. Jó, ha van egy cél is előtted, amire félrerakod. - Persze ez csak akkor működik, ha nem kapsz meg otthonról mindent, amit csak megkívánsz.
Tudom, hogy kicsit túlzásba vittem a dolgokat, de ha halgatsz rám, akkor rá fogsz jönni, hogy van benne valami ;)
Hát nem kapok meg mindent, szóval jó lenne az a pénz. Számolgattam már én is mennyi pénzt költöttem rá stb.
Volt olyan 2-3 hetem szilveszter után, hogy azt mondtam nem fogok többé venni. Ezzel nem is volt gond, csak hogy mindig kijártam az ismerősökkel (majdnem mindenki cigizik) és akkor osztották olyankor nehéz nem rágyújtani.
Aztán első mikor újra vettem cigit az meg úgy történt, hogy minden csütörtökön lyukasórában kiülünk a parkba dumálni, cigizni és nagyon hiányzott szóval vettem megint egy dobozzal.. utána jött a következő. De az is érdekes mikor mondjuk betegség miatt itthon vagyok 2-3 napig van hogy 1 szál megy el 3 nap alatt vagy egy se. De mikor társaságban vagyok mindig megy a cigi. Barátaim 90%-a cigizik, most gondoljatok bele, hogy mikor mindenki füstöl mellettem nehéz nem kibírni. Csak úgy menne szerintem a letétel hogy mondjuk 2-3 hétig nem élek semmilyen társasági életet, de az meg rohadt nehéz, mert akárhol vagyok társaság mindig ott van. Suli, hétvége, nálam is sokszor vannak barátok, bulik stb... Így mondjátok meg mit tegyek :D
Ha nem megy egyik pillanatról a másikra, akkor egy, maximum 2 hétig csak a megszokásokat kerüld. (Maximum határidő kell, különben nem sikerül) Úgy értem, olyankor, amikor mindig rá szoktál gyújtani, ne tedd. Ne fogadd el mástól, ha van saját, arra se gyújts rá. Vagy legalább várj 5-10 percet a szokásos időhöz képest. Szokd, hogy melletted dohányoznak, és Te nem teszed.
A legjobb viszont, ha összeszeded a dolgokat, amik miatt le akarod tenni: barátnő, pénzgyűjtés, egészség (- ez általában nem annyira ösztönző sajnos).... Ami számít neked (esetleg fogadás mással, aki szintén le akar szokni, aki előbb rágyújt, fizet mondjuk egy rekesz sört a másiknak:), ha elmondod a körülötted lévőknek, hogy azért nem gyújtasz épp rá, mert leszoksz, akkor az önérzet is segít, nem akarsz beégni előttük, hogy mégse bírtad). És minden alkalommal, mikor rágyújtanál, elevenítsd fel ezeket. Viszont így nem mehet a fokozatos leszokás, hanem rögötn kell.
Tanácsot tudok adni, sokmindent próbáltam, csak a lelki erőm korlátos:(
Jah, az első hét, a 3. és a 6. hónap a legvészesebb tapasztalatok alapján (saját és környezet) szóval akkor sem szabad elcsábulni.
Hajthat az is, hogy megmutasd, jobb vagy nálam :P - bár erre nincs sok esélyed :D:D:D
hasznos válasz volt!
valamit csak megpróbálok.
egy indokból is jobb dohány nélkül élni. Dohányos embernek kevesebb esélye van a nemdohányzó lányoknál mint nemdohányzó csávónak dohányos lányoknál xD
és eddig csak 1x kaptam meg azt hogy "neked jól áll a cigi" ... :D
na majd csak lesz valami. :D
Minel elobb tedd le, hidd el, kesobb nagyon de nagyon megfogod banni, ha nem teszed le! Ne a haverokra fogd azt, hogy TE cigizel! Ertem, persze hogy ertem amit irsz, de ne akarj kozejuk tartozni, hidd el, nem leszel azaltal kevesebb, ha nem cigizel. Minel kesobb akarod lerakni, annal nehezebb lesz!
Igen, budos a cigi, es nekem inkabb olyan barat kell, aki nem cigarettazik, hiszen par ev mulva kezdodik a krakogas, tudod az undorito kohoges a cigitol, egy csomo penzt elvisz, budos...stb. Szoval rakd le. Szerintem akaratero, ennyi. Azert te meg nem vagy annyira hu de nagy dohanyos.
Figyelj, ha most lerakod a cigit, par ev mulva a haverjaid azt fogjak neked mondani:-de jo neked, istenem, de jo neked, hogy mar nem szivod, barcsak en is tettem volna le veled egyutt!
Ugye, nagyon buszke leszel majd?!
Szerintem eges aki cigizik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!