Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párkapcsolat és kiadások, hogyan osztjátok meg nagyobb kereseti különbség esetén őket, főleg az elején?
Én még egyetemre járok, a szüleim tartanak el. Ez úgy oszlik meg általában, hogy havi 2 kiflis nagybevásárlást fizetnek, a rezsit+kk.-t, az autómmal járó kiadásokat (cégen keresztül lízingelik) és kapok hetente 50.000 Ft “zsebpénzt”, amit arra költök, amire akarok.
Ezzel szemben a barátom már sikeres a karrierjében, van egy biztos egzisztenciája. A munkájával jól keres. Amellett még vannak befektetései, passzív bevételei is. Ezeknek egy részét visszaforgatja, de így sem heti 50 ezreket oszt be… :D
A korábbi kapcsolatom egy korombeli fiúval volt, vele kb. megvolt ez az 50-50 felállás, még ha nem is úgy, hogy minden blokkot feleztünk. De pl. egyik héten ő szervezte a randit és ő fizetett, a másik héten én. Ha elmentünk vacsorázni, rendezte a számlát, rá két napra reggelizéskor én fizettem.
A mostani párom viszont ezeket nem hagyja, nagyobb kiadásoknál sem.
Voltunk síelni januárban, mindent ő fizetett. Márciusban ismét utazunk, mondtam, hogy legalább a repjegyet és a szállás rám eső részét fizetni szeretném, mondta, hogy felejtsem el, nőktől sosem fogadott el pénzt, még úgy sem, hogy dolgoztak.
A barátnőim szerint csak élvezzem, mert nem várhatom el tőle, hogy lejjebb adjon mindenből, csak azért, mert nekem nem férne bele anyagilag az, ami neki. Azért tanulok, hogy majd ott tarthassak egyszer én is, ahol ő. Akkor majd ezeket visszaadhatom, de addig élvezzem. Mert ha látja, hogy ez nekem így nem jó, majd keres olyat, aki boldogan megy vele síelni, nyaralni "ingyen", örömmel kíséri el mindenhová, fogadja el az ajándékokat, virágokat.
Ebben igazuk van, de szeretném neki akkor is valahogy "viszonozni" ezeket a dolgokat... Akik voltak hasonló helyzetben, ti hogyan csináltátok?
37.
Nagyon képben vagy. 😅
Tudod minden ügyvéd jogásznént kezdi.
Vagy mondhatnám úgy is, hogy minden ügyvéd jogász de nem minden jogász ügyvéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!