Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ismerkedek végre egy rendes pasival de cukorbeteg. Mit kaphatok el tole? Mennyire lehet toxic?
Csak mert volt már beteg barátom. Merhetetlen mérgező volt. Állandoan a betegségei körül forgott, viraminok gyogyteak meg allandoan ezek voltak a témái, az érműtétje foginysorvadása, gombái candidái. Aztán el is kaptam. Azota nekem is diétáznom kell, es amikor sulyosabb beteg volt állandoan engem mart meg fikázott kikészített, zavarta, hogy nem én vagyok beteg.
Azota se szexelek senkivel csak ovszerrel vele 1 évet jártam. Mélységesen megbántam, a sok lelki terror miatt is. És nem győztem fogirvoshoz is járni száj és fogak tisztításra, mindent megcsináltatni javítani.
Aztán lett másik párom ő teljesen egészséges, de ha beteg se terhel le, nem szid nem árt nekem, boldogok voltunk erre az meg megcsalt lelépett.
Es most 1 év szunet után ismerkedem randizunk, szinte már járunk, nagyon mély lelkis kötődős a kapcsolat, szex még nem volt, ő nem szexorientált de amugy ezek után én se.., de komolyan gondolja velem, de szóval az elején vagyunk, még nem voltunk ugy hogy huzamban többnapokat együtt a napi rutin, több nap egyuttalvás egyutt élés meg ezek.
Néha említi hogy szurkálnia kell magát meg diabetikus sütit vesz,es ilyenkor belemerülne hosszassabban taglalni az egészet milyen vérképe szintje van meg ezek de elterelem.
És állandoan azzal jön pl hogy megcsókolna ölelne meg ezek.
Igazából én meg félek. Ha állandoan szurkálja magát az a nyálkahártyájában is benne van, a nyállal is terjednek baktériumok is, meg nekem nem kell inzulin, oke lehet hulyeség, de ott van az is pl akiket ismerek cukrosakat 27 éves de rohad a lába, soha nem gyógyuló hegei vannak állandoan kötözésre jár, szoval a cukorbetegek is gondolom állandoan a betegségeik körül forognak csak.
Hogyan legyek alkalmazkodó mikor amugy semmi bajom nem lenne vele?
A cukor nem fertőz. Semmilyen formában! Max ha gyereke lesz örökölheti.
Aki odafigyel, annak nem fog semmije se rohadni, vagy megvakulni. Igen, eletre szóló dieta+inzulin, de akkor teljes élet. Neked pedig semmi bajod nem lesz tőle, olvass kicsit utána.
Ő olyannal szurkalja magát amit a te szervezeted magatól előállít hogy le tudd bontani a cukrot, az övé viszont ezt nem termeli, vagy túl keveset, és ezert kell kívülről pótolnia.
Hogy lehet valaki ennyire tudatlan? Vagy csak trollkodsz. Mai vilagban az ilyen egyszerűbb kérdesekre par perc alatt megtalálhatod a választ interneten
Jesszus. Inzulint szúr magának. Ez egy hormon, amit a hasnyálmirigy termel és szüksége van rá a szervezetnek, hogy a vércukorszintet szabályozza.
A cukorbetegek hasnyálmirigye nem termel elegendő inzulint, ezért kell beszúrniuk, mert a vércukorszint nem maradhat szabályozatlanul. Ez nem gyógyszer. Olyan mint mikor pajzsmirigy alulműködés esetén szedni kell azt a hormont, amiből keveset teemel a pajzsmirigy. Be kell vinni kívülről, amit a szervezet nem bír megtermelni.
"Ha állandoan szurkálja magát az a nyálkahártyájában is benne van, a nyállal is terjednek baktériumok is"
Hogy mi van a nyálkahártyájában a szurkalas miatt? :D valaki forditana?
A cukorbetegek nem igazán esznek feldolgozott szénhidrátot, cukrot (ami gyorsan felszívódna, és felnyomná a vércukrot, ami aztán ugyanazzal a lendülettel be is zuhanna („kajakóma”)). Ez amúgy előny, mert minden kutatás arra mutat, hogy ez lenne az ideális étrend az emberi szervezet számára. A cukorbetegeknél ugye nem kajakóma lenne egy palacsintaparty után, hanem beledöglene kb. De lehet tk/alternatív liszből csinálni, van diabétesz/mentes lekvár, stb
Szóval ha gondolkodtál egészségesebb életmódon, akkor vele ezt megcsinálhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!